کد خبر: ۲۸۸۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۹
یک نماینده سابق مجلس نوشت: نرخ رشد نقدینگی طی سال‌های اخیر، سالانه بالای ۲۰ درصد بوده، در حالی که نرخ رشد تولید ملی در دهه ۹۰ حداکثر یک درصد بوده است.
قلم‌نیوز:غلامرضا مصباحی مقدم افزود: این میزان رشد نقدینگی طی سال‌های اخیر که طبق آمار حدود ۲۰ درصد سالانه ذکر شده بسیار زیانبار بوده و تورم را به دنبال دارد.

وی گفت: رشد نقدینگی، توزیع ناعادلانه درآمد به زیان حقوق بگیران است.

مصباحی مقدم با اشاره به این که ریشه این مشکل کسری بودجه دولت است، افزود: دولت هر سال برای جبران کسری بودجه خود اسکناس منتشر می‌کند که این امر سبب رشد نقدینگی زیانبار در کشور می‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: راه حل جلوگیری از این رشد نقدینگی این است که دولت بودجه خود را بدون کسری ارائه دهد و درآمد‌ها و هزینه‌های بودجه متعادل باشد.مصباحی مقدم درباره نرخ سود بانکی گفت: روش ارائه نرخ سود بانکی به شکل کنونی را قبول ندارم و سود بانکی باید سود واقعی تولید و تجارت باشد.

وی افزود: اگر سود بانکی ناشی از به کارگیری سرمایه و تولید و تجارت باشد صحیح و مثبت است.

این نماینده سابق مجلس گفت: تمام شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی دچار خسارت و ضرر و زیان نیستند، بلکه بسیاری از آن‌ها با سود همراه هستند و سپرده‌های بانکی باید تبدیل به منابعی برای این بنگاه‌ها شده و منتهی به سود واقعی شود.

رشد نقدینگی سالانه بالای ۲۰ درصد است

مصباحی مقدم افزود: در حال حاضر به پولی که در بانک وجود دارد سود داده می‌شود، در صورتی که این روش به طور کلی اشتباه بوده و باید روش بانکداری اصلاح شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آن چه که در بازار واقعی کالا و خدمات اتفاق می‌افتد باید تعیین کننده سود بانکی باشد.

این نماینده سابق مجلس افزود: سود بانکی زمانی عادلانه است که متناسب با بازدهی سرمایه باشد و تعیین نرخ سود بانکی به شکل موجود نقشی در جذب منابع بانکی و کنترل تورم نخواهد داشت.

وی در خصوص کارت‌های اعتباری که به جای وام در اختیار مردم قرار می‌گیرد گفت: این کارت‌ها می‌توانند به گونه‌ای طراحی شوند که فقط برای خرید از آن استفاده شود.

مصباحی مقدم افزود: مردم نیز باید با این کارت‌ها از بنگاه‌هایی خرید کنند که کالا‌های مورد نیاز آن‌ها و یا کالا‌های سرمایه‌ای تولید می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر بین بانک و بنگاه‌ها ارتباط متقابل وجود داشته باشد، پولی که از بانک‌ها خارج می‌شود به جای این که در اختیار دلالی قرار گیرد در اختیار تولید قرار خواهد گرفت.

منبع: صداوسیما

خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: