تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
از سوی دیگر تحریمهای تحمیلشده از خارج (تحریم ظالمانه توسط آمریكا) و تحریم داخلی (نپذیرفتن قواعد تعامل مثبت با جهان و ردّ پیوستن به FATF) موجب شده فرصت اندك حضور در بازارهای جهانی و منطقه نیز بهراحتی از دست برود و رقبای منطقهای با كمترین زحمت جایگزین شوند. روشنترین مثال آن تعلل در راهاندازی فرودگاه بینالمللی امام خمینی و مواردی از این قبیل بود كه در چند دهه گذشته به فرایند تثبیت موقعیت فرودگاه دوبی بهعنوان مركز خدماترسانی به خطوط هوایی بین شرق آسیا و اروپا بیشترین و بهترین كمك را كرد؛ بهطوریكه اینك این فرودگاه بهعنوان یكی از معتبرترین فرودگاههای جهان با هزارو 50 پرواز در شبانهروز به فعالیت و كسب درآمد و اعتبار برای اقتصاد امارات متحده عربی مشغول است و ما درگیر اقداماتی مانند انتقاد از وزیر خارجهمان هستیم كه چرا در فلان فرودگاه اروپایی به هواپیمایش بنزین ندادند. مشكل اقتصاد ایران، ازدستدادن فرصتهای ارزشمند رشد و توسعه است. در شرایطی كه همه كشورها سیاست خارجیشان را در خدمت اقتصادشان قرار میدهند و با این ترتیب راه توسعه آینده خود را هموار میکنند، مسئولان در ایران به این مسئله کمتوجه هستند و حتی در مقطعی رئیس دولت نهم میخواست با تأمین هزینه سازمان ملل این نهاد بینالمللی را تحت نفوذ خود دربیاورد.
رئیسجمهوری در سخنان هفته گذشته خود بر نكته مهمی انگشت گذاشته كه موضوعی انكارناپذیر است. بله؛ كولبری و سوختبری در شأن مردم مظلوم ایران نیست. سهم آنان از سفره اقتصاد جهان نباید تا این حد باشد. این عارضه در شأن اقتصاد كشوری غنی چون ایران نیست؛ اما بهراستی راه نجات از این مسئله چیست؟ آیا باید یارانه بیشتری به مرزنشینان بدهیم تا دست به چنین تجارت خطرناكی نزنند؟
نجات اقتصاد ملی و بازگرداندن شأن و منزلت هموطنان مرزنشین كه از سر ناچاری به مشاغلی دشوار از نوع كولبری و سوختبری متوسل میشوند، در قدم اول در گرو تلاش برای رفع تحریمها و رفع همه موانع پیوستن به قافله اقتصاد جهانی است كه با سرعت در حال دورشدن از ماست، و در قدم دوم در گرو مبارزه بیامان با فساد و رانتخواری و مناسبات خاص اقتصادی است كه وجه بارز آن «سلطانپروری» است. این مبارزه بیامان فرصتهای دلالی و رانتخواری را از دست فرصتطلبان میدان اقتصاد (و البته سیاست) كه فاصله میلیون تا میلیارد و اینك هزار میلیارد را در یك چشم برهمزدن طی كردهاند و در سایه روابط سازنده به طبقه ممتاز جدید كشور مبدل شدهاند، برای همیشه درخواهد آورد.