کد خبر: ۲۷۶۰۱
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴

۴۰ روز تا واكسن كرونا

آخر دي يا 40 روز ديگر. اين دو زمان را دو مسوول غير از وزير بهداشت، درمان‌و آموزش پزشكي از زمان ورود واكسن به ايران اعلام كرده‌اند.
قلم‌نیوز:به گزارش اعتماد، آخر دي را رييس جمعيت هلال‌احمر اعلام كرده است كه ورود حجمي از واكسني كه قرار است بخرد را به اين تاريخ موكول كرده است. 40 روز ديگر را از ديروز بايد حساب كنيم. محمد مخبر، رييس ستاد اجرايي فرمان امام هم گفته از 17 بهمن واكسن توليدي ايران قابل بهره‌برداري است.

اين در حالي است كه فقط 4 روز از زماني كه سعيد نمكي، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مقابل دوربين قرار گرفت و گفت «مردم خبر واكسن كرونا را فقط از وزير بشنوند» سپري شده است. در حالي كه اين مقام مسوول در ستاد ملي كرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي همان روز تاكيد كرده بود «خبرهاي خوشي در راه است» ديگراني هستند كه عجله‌شان براي دادن خبرهاي خوش بيشتر از مسوول مربوطه بود و دست به كار خبررساني شدند. همين واحد نبودن اطلاع‌رساني در مورد يك مساله تخصصي بارها سبب شده وضعيت مناسب كشور ما به يك معضل تبديل شود.

كما اينكه هفته قبل شاهد بوديم جرياني با هشتگ «واكسن بخريد» در توييتر شكل گرفت كه در متن آن اين تاكيد وجود داشت كه گويا ايران قصد خريد واكسن را ندارد در حالي كه هيچ يك از مسوولان ارشد كشور هيچ‌گاه نگفته بودند واكسن نخريم. با اين حال ديروز خبرهاي مختلفي در مورد واكسن كرونا از زبان افرادي غير از وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي منتشر شد. يكي از آنها رييس جمعيت هلال‌احمر بود كه درباره خريد واكسن حتي وارد اعلام جزييات خريد شد كه چه ميزان دوز از چه شركتي و چه كشوري قرار است بخريم. موضوعي كه به ‌نظر مي‌رسد راه به بيراهه‌ بردن است زيرا مهم خريد واكسن است نه اينكه محصول چه شركتي است زيرا هيچ‌ شركتي بدون كسب مجوزهاي لازم از سازمان غذا و دارو نمي‌تواند واكسني را توليد يا حتي وارد كند. اگر قرار باشد واكسن ايراني هم صادر شود بايد مجوزهاي لازم از اف.دي.اي (سازمان غذا و داروي امريكا) كه بر همه داروهاي مصرفي در دنيا نظارت دارد را كسب كند. در موارد ديگر هم هر واكسني در دنيا در هر كشوري بخواهد توليد شده و به جاي ديگري صادر شود بايد مجوز همين مرجع را داشته باشد.

مدرك FDA يك گواهينامه بين‌المللي است كه از طريق سازمان دارو و غذاي امريكا جهت توليدكنندگان محصولات غذايي، دارويي و پزشكي سر تا سر جهان صادر مي‌شود. اين مدرك به منزله به رسميت شناختن شركت توليدكننده توسط FDA، در خصوص بهداشتي بودن و سلامت عمومي محصولات آن شركت بوده و حكم مجوز ورود محصولات آن شركت را به امريكا دارا است. در همين شرايط محمد مخبر، رييس ستاد اجرايي فرمان امام نيز خبر از توليد ماهانه 1.5 ميليون دوز واكسن كرونا از 40 روز ديگر داد. او اين خبر را در مراسم بازديد از شهرك دارويي شفافارمد داده بود.

اين در حالي است كه سعيد نمكي پيش‌تر در سوم دي گفته بود: همان طور كه داروهاي ضدويروس در هر كجاي دنيا مصرف شده است، براي مردم خودمان تهيه و توليد كرده‌ايم. در رابطه با واكسن هم همه راه‌ها را مي‌رويم و از بهترين و مطمئن‌ترين منابع دنيا در حال خريد هستيم. البته هيچ جاي دنيا روي واكسن قسم نخورده‌اند. در عين‌ حال ديروز نمكي گفت: مسير تهيه واكسن خارجي را داريم طي مي‌كنيم. بحث كوواكس را خوشبختانه با مكانيزمي حل كرديم و به زودي براي خريد از منابع غيركوواكس هم ‌اخبار خوشي را به مردم خواهيم داد. شرط ما خريد واكسن مطمئن و داراي تاييديه‌ها و گواهي‌هاي مورد وثوق است. با يكي از سفراي‌مان نشستي دارم كه بتوانيم از منابع مختلفي كه دنبال مي‌كنيم براي خريد واكسن به نتيجه برسيم.

وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي همچنين درباره توليد واكسن كرونا در ايران نيز گفت: از همه مهم‌تر كار عظيم و حماسه‌اي است كه عزيزان ما در داخل كشور انجام مي‌دهند و آن هم توليد واكسن داخلي است. خوشبختانه مراحل تست انساني از اين هفته آغاز مي‌شود و منبع ديگري هم از هفته آينده مجوز تست انساني را دريافت مي‌كند. مردم باور كنند كه ما اين‌ كاره هستيم و قدمتي به طول يك قرن در توليد واكسن در رازي و پاستور داريم. مردم بدانند كه ما توانمندي اين كار را داريم.

نمكي تاكيد كرد: عزيزاني كه در اين راه ما را همراهي مي‌كنند، دلسرد نشوند. بانوي بزرگوار و دانشمندي كه در تيم‌ تحقيقات ما قرار دارد كه متاسفانه حمله‌هايي به ايشان شده بود. اين ‌فقط به اين دليل است كه اين دانشمندان كنار بكشند اما مي‌دانم كه مقتدرتر از اين هستيد كه از اين صحنه پاي بيرون بگذاريد. ما در آينده نزديك اثبات مي‌كنيم‌ كه واكسن داخلي‌مان نسبت به بسياري از واكسن‌هايي كه در دنيا مي‌سازند، ارجح است.

يك ميليون دوز ديگر واكسن كرونا
كريم همتي، رييس جمعيت هلال احمر ايران نيز ديروز در نشستي خبري كه به موضوع سالگرد زلزله بم مربوط بود از اقدام براي خريد يك ميليون دوز واكسن كرونا خبر داد.

او تاكيد كرد: آقاي وزير بهداشت اعلام كردند كه هلال‌احمر هم در بحث خريد واكسن كرونا مشاركت كند كه در حال حاضر داريم رايزني‌ها را انجام مي‌دهيم. بعد از اينكه رايزني‌ها به جايي برسد بايد هم بحث قيمت و هم نوع واكسن را با سازمان غذا و دارو چك كنيم و براي هر يك از واكسن‌هايي كه مورد تاييد سازمان غذا و دارو باشند، اقدام كنيم. به هر حال منبع ما از منابع موجود در بازار است كه تهيه خواهد شد. او در توضيح روند فعاليتي كه اين نهاد براي خريد واكسن در حال انجام دارد،گفت: يكي از خيرين هم دارد به ما كمك مي‌كند كه از خارج از كشور مقداري واكسن خريداري كند كه براي ما ارسال شود كه البته مقدارش نسبت به كل واكسني كه مي‌خواهيم دريافت كنيم، زياد نيست.

همتي تاكيد كرد: فعلا در مرحله اول ميزان واكسن كرونايي كه سازمان هلال احمر مي‌خواهد خريداري كند، يك ميليون دوز است. البته با توجه شرايط حاكم بر كل دنيا كه تقاضا براي واكسن زياد است و منابع توليدي آن كم است، طبيعتا فضاي خاصي وجود دارد و مانند واكسن آنفلوآنزا ميزان خريد آن زياد نيست، اما ما اين مسير را دنبال مي‌كنيم تا ان‌شاءالله نتيجه بدهد. همتي چندي پيش نيز در يك برنامه تلويزيوني اعلام كرد كه در بهترين حالت ورود واكسن‌هاي كرونا از خارج از كشور، ممكن است تا پايان دي ماه طول بكشد. در عين حال منبعي كه قرار است هلال احمر از آن واكسن كرونا را تهيه كند، چين است و سازمان غذا و دارو كشورمان همه داروها و واكسن‌ها را مورد نظارت و كنترل شديد قرار مي‌دهد.

خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان