تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
این طرح با مشورت مستقیم شورای نگهبان تدوین شده و حتی اکنون که ادامه بیماری کرونا قابل پیشبینی است، مجلس برای تمدید انتخابات باید برای دو روز منتظر جواب شورای نگهبان باشد که آیا اجازه میدهد در قانون وضعیتی اضطراری مانند کرونا و برگزاری انتخابات برای دو روز پیشبینی شود؟ اگر موافق باشد قانوننویسی میشود، اگر نه اصلا مطرح نخواهد شد.
در این رابطه محمدصالح جوکار با بیان اینکه در شرایط شیوع کرونا باید زمان برگزاری انتخابات را توسعه بدهیم، افزود: باید در زمان شیوع کرونا زمانبندی انتخابات را بهگونهای تنظیم کنیم که به مشارکت مردم ضربه وارد نشود.
نماینده یزد در مجلس با بیان اینکه برای توسعه زمان برگزاری انتخابات باید قانون اصلاح شود، ادامه داد: اگر تا زمان برگزاری انتخابات بحران کرونا ادامه داشته باشد، قطعا مجلس برای اصلاح قانون ورود خواهد کرد.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس تصریح کرد: قطعا اگر نیاز باشد مجلس با هماهنگیای که با شورای نگهبان و دولت خواهد داشت، زمان برگزاری انتخابات را اصلاح خواهد کرد. هرچند روند تصمیمگیریهای اخیر مجلس باعث شده بسیاری معتقد باشند کاری که بهارستانیها با استقلال خود میکنند، بیسابقه است، اما در ماجرای طرح اقدام برای رفع تحریمها که در دو روز تصویب شد و به تأیید شورای نگهبان رسید، ادعای مجلس بر جلب نظر شورای امنیت ملی با تردید جدی مواجه شده است.
از آنجاییکه شمخانی، دبیر شورای امنیت ملی، در این زمینه سکوت کرده، این ابهام در حال تبدیلشدن به واقعیت است.
درهمینباره محمد مهاجری، فعال رسانهای اصولگرا نیز در توییتر نوشته است: با اطلاع میگویم حرف دیشب آقای قالیباف درباره اینکه مصوبه ضدبرجامی مجلس یازدهم با تأیید شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته، کاملا دروغ است.
او همچنین در کانال تلگرامی خود یادداشتی منتشر کرده و نوشته است: شنیدهها حکایت از آن دارد که شورای نگهبان براساس اعتقاد به اینکه قانون مزبور باید قبل از ارجاع به شورای نگهبان توسط شورای عالی امنیت ملی بررسی شده باشد، از رسیدگی به آن خودداری کرده است، اما هیئترئیسه مجلس به شورای نگهبان اعلام کردهاند چنین تأییدیهای وجود دارد و شورا با اعتماد به این نقلقول بررسی آن را آغاز کرده است.
مهاجری، ادامه داده است: با گذشت دو روز از تأیید قانون ضدبرجامی مجلس، ابعاد تازهای از روند تأیید آن در شورای نگهبان آشکار شده است. شنیدهها حکایت از آن دارد که شورای نگهبان بر اساس اعتقاد به اینکه قانون مزبور باید قبل از ارجاع به شورای نگهبان توسط شورای عالی امنیت ملی بررسی شده باشد، از رسیدگی به آن خودداری کرده است، اما هیئت رئیسه مجلس به شورای نگهبان اعلام کردهاند چنین تأییدیهای وجود دارد و شورا با اعتماد به این نقل قول بررسی آن را آغاز کرده است.
با توجه به اینکه قانون مزبور برای اجرا هیچ فوریتی نداشته و حتی مجلس برای اجرای آن دوماه فرصت تعیین کرده، تصویب شتابزده آن از موارد مشکوک در روند تصویب این قانون است. از سویی هم دولت معتقد است مجلس ممکن است مذاکرات پنهانی با دبیر شورای امنیت ملی داشته باشد که اینچنین مدعی کسب نظر شورای امنیت ملی شده است.
«محمود واعظی»، رئیسدفتر رئیسجمهوری با بیان اینکه درباره مصوبه «طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها»، مجلس با دولت و وزارت خارجه مشورت نکرده است، گفت: این طرح مشکلاتی را از نظر مالی و اجرای فنی ایجاد میکند.
رئیسدفتر رئیسجمهوری همچنین گفته است: برخی از اقدامات جفا در حق مردم است، دوستان سنگاندازی میکنند و قوانینی را به تصویب میرسانند تا دولت نتواند تحریمها را بردارد.
او در پاسخ به این سؤال که فضای بینالمللی به سمت احیای برجام در حال پیشروی بود، اما شاید با مصوبه اخیر مجلس پرونده هستهای ایران دوباره به شورای امنیت و فصل هفتم بازگردد، تأثیر این تصمیم بر سیاست خارجی و بازار داخلی چیست، بیان کرد: در فضای مجازی بیان میشود که این مجلس از ابتدا آمده تا با دولت مخالفت کند. ما فکر میکردیم که همان مخالفت با دولت کافی است و دیگر کاری با اقداماتی که مربوط به گشایش برای ملت میشود و میتواند یک مقداری فشارها را بردارد، نداشته باشند. بههرحال اینکه بدون اطلاع دولت و رئیس شورای امنیت ملی که رئیسجمهور است، مذاکراتی با دبیر شورای امنیت ملی صورت گرفته باشد، بعید به نظر میرسد؛ مگر اینکه شمخانی به توضیح آنچه رخداده بپردازد که تا زمان تنظیم این گزارش تأیید یا تکذیبی از او منتشر نشده است. حال که اصولگرایان منتقد وجود چنین مذاکراتی هستند، باید دید دفاع مجلس چه خواهد بود و شورای نگهبان در برابر این بیاعتمادی چه واکنشی نشان خواهد داد.
منبع: شرق