کد خبر: ۲۰۹۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵

آیا گونه جدید آنفلوانزای خوکی خطر همه‌گیری جهانی دارد؟

پژوهشگران در میانه شیوع کرونا نوع جدیدی از ویروس آنفلوانزای خوکی را کشف کرده‌اند که می‌تواند انسان‌ها را هم آلوده کند و بالقوه عامل پاندمی یا همه‌گیری جهانی بعدی باشد.

قلم‌نیوز:این ویروس با نام G4 از تبار ویروس آنفلوانزای خوکی یا H1N1 است که در سال ۲۰۰۹ باعث پاندمی شد.البته ژن‌های دو گونه ویروس دیگر آنفلوانزا هم در این ویروس مشاهده شده‌اند.

این پژوهشگران در آزمایشگاه نشان داده‌اند که این ویروس توانایی آلوده کردن سلول‌های کشت داده‌شده پوششی مجاری هوایی انسان را دارد.

بررسی‌ها همچنین نشان داده‌اند که این ویروس می‌تواند موش‌خرماها را آلوده کند و از حیوانی به حیوان دیگر هم منتقل شود. موش‌خرما اغلب به‌عنوان مدل حیوانی آنفلوانزای انسانی به کار می‌رود و علائم مشابه بیماری انسانی بروز می‌دهد.

آزمایش‌های خون کارکنان کشتارگاه‌ها در چین هم نشان داده‌اند که بیش از ۱۰ درصد از آن‌ها آنتی‌بادی ضد این ویروس را دارند. بررسی‌ها دیگر در میان مردم عادی در چین هم نشانگر قرار گرفتن ۴.۴ درصد مردم عادی در معرض این ویروس بوده است.

بنابراین ویروس G4 قبلاً توانایی انتقال از حیوان به انسان را پیدا کرده است، اما هنوز شاهدی در دست نیست که این ویروس بتواند از انسانی به انسان دیگر سرایت کند.

بیماری‌های جدید مشترک میان حیوان و انسان (زونوزها) همیشه انسان‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهند و به‌عنوان منبعی برای ظهور ویروس‌های ایجادکننده پاندمی عمل می‌کنند.

دانشمندان چینی که ویروس G4 را کشف کرده‌اند، می‌گویند این ویروس شاخص‌های اساسی برای یک ویروس عامل پاندمی را دارد، اما به گفته آن‌ها این ویروس فعلاً خطری فوری برای سلامت جهانی نیست.

یک نکته دیگر این است که واکسن‌های‌ موجود آنفلوانزا نمی‌تواند باعث محافظت جمعیت انسانی در برابر ویروس G4 شوند.

کارشناسان می‌گویند حتی در میانه بحران جهانی شیوع کرونا لازم است باید مراقب سایر بیماری‌های عفونی هم بود، چراکه هیچ‌کس نمی‌خواهد پاندمی دیگری به پاندمی قبلی اضافه شود.


خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان