تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
۱.محمدجواد ظریف: ظریف که همچنان وزیر امور خارجه دولت مستقر است، عموما با انعقاد برجام شناخته میشود. برجام و مذاکره با کشورهای غربی و خاصه آمریکا منتقدان و موافقان زیادی داشت که نتیجه مذاکرات طولانی مدت ظریف و تیم دیپلماسی ایران با کشورهای۱+۵ باعث شد ظریف هم موافقان و مخالفان زیادی داشته باشد. اخیرا برخی از او به عنوان گزینه احتمالی اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری یاد میکردند اما او در آخرین اظهاراتش در یک گفتوگوی اینستاگرامی آب پاکی را بر دست همه ریخت و گفت: «من در کمال صداقت عرض میکنم در خودم صلاحیت این مسئولیت را نمیبینم و فقط دیپلماسی بلدم و همین را ادامه خواهم داد». اما با این حال دنیای سیاست همیشه چرخش های زیادی به خود دیده است.
۲.محمدباقر قالیباف: برخی چنین مطرح میکنند که قالیباف اگر چه به ریاست مجلس رسیده است اما نگاهش همچنان به پاستور دوخته شده است و میخواهد از بهارستان به نهاد ریاستجمهوری برسد. البته این گزاره هنوز مورد تأیید یا تکذیب قالیباف قرار نگرفته و معلوم نیست حضور او در مجلس یکساله خواهد بود یا آنکه او مجلس را به ریاستجمهوری ترجیح میدهد.۳.علی لاریجانی: بسیار گفته میشود که علی لاریجانی خود را برای ریاستجمهوری آماده میکند خاصه آنکه او در انتخابات مجلس حاضر نشد تا این گمانه تقویت شود و هنوز هم معلوم نیست که اگر او بیاید چه طیف و جناحی از او حمایت میکند؛ یعنی آیا مورد حمایت اصلاحطلبان خواهد بود یا اصولگرایان میانهرو یا شاید هم هر دو.
۴.سید ابراهیم رئیسی: رئیسی که در سال۹۶ رقیب اصلی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری محسوب میشد، اکنون مسئولیت ریاست قوه قضائیه را برعهده دارد. برخی میگفتند که شاید او بازهم بخواهد در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کند تا آنکه غلامحسین محسنی اژهای، معاون اول قوه قضائیه گفتوگو با خبرگزاری «ایلنا» در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه زمزمههایی درباره احتمال حضور حجتالاسلام رییسی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ مطرح است، گفت: «چنین چیزی مطرح نیست و این زمزمه، زمزمه بیخودی است».
همچنین امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نایبرئیس مجلس هم در توئیتی از مخالفت رئیسی با حضور در انتخابات گفت و نوشت: «سخن برادرم آقای امیرآبادی بر لزوم حضور آیتالله رئیسی در انتخابات۱۴۰۰جدید نیست. جمعبندی بسیاری از انقلابیها همین بود که مطرح هم شد اما ایشان به شدت مخالفت کردند و ضمن تاکید بر برنامه ۵ساله خود در قوه قضاییه، طرح بحثهای اینچنینی را انحراف درمسیر تحولی قوه و گفتمان مبارزه با فساد دانستند». برخی اما معتقدند در این مورد همچنان باید صبر کرد و نمی توان به صورت قطعی از عدم نامزدی سخن گفت.
۵.محمود احمدی نژاد: احمدینژاد هم گویا سودای ریاستجمهوری در سر دارد و البته برخی هم از آمدن او حمایت میکنند اما بسیاری باور دارند که صلاحیت او مورد تأیید شورای نگهبان قرار نمیگیرد.
۶ و ۷.علی نیکزاد و شمسالدین حسینی: این دو نفر از وزرای احمدینژاد و از نزدیکان او به شمار میآیند که توانستند به مجلس یازدهم راه یابند. به نظر میرسد که اگر احمدینژاد در انتخابات تأیید صلاحیت نشوند یکی از این دو نفر را جلو بفرستد.
۸.محمدرضا باهنر: این شخصیت معتدل اصولگرایان هم همواره به عنوان یک پتانسیل بالقوه برای ریاستجمهوری مطرح بوده است. او در انتخابات اخیر مجلس شرکت نکرد تا این گمه بیشتر شود که باهنر خود را برای انتخابات ریاستجمهوری آماده میکند اما تا این لحظه او درباره این موضوع سکوت کرده است.
۹.محسن رضایی: رضایی را هم میتوان در آن دسته شخصیتهایی دانست که چند باری برای رسیدن به پاستور تلاش کرد و بر اساس این تجربه این احتمال وجود دارد که بازهم او به میدان بیاید.
۱۰.مصطفی معین: معین یکی از چهرههای شناختهشده جریان اصلاحات است که همیشه اصلاحطلبان بر او حساب ویژهای باز میکنند اما او اخیرا احتمال حضورش در انتخابات سال آینده را تکذیب کرده است.
۱۱.اسحاق جهانگیری: جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور هم یکی از گزینههای احتمالی اصلاحطلبان و به خصوص حزب کارگزاران در انتخابات ریاستجمهوری است که تا کنون در این خصوص موضعی نگرفته است.
۱۲.محسن هاشمی: برخی میگویند که فرزند ارشد آیتالله هاشمی رفسنجانی و رئیس شورای شهر تهران هم میتوان یکی از گزینهها باشد. او که رسما عضو حزب کارگزاران سازندگی هم هست، از حمایت اعضای این حزب هم برخوردار است اما او در آخرین اظهارنظرش در اینباره چنین بحثهایی را زودهنگام و حاصل شیطنتهای سیاسی دانسته است.
۱۳.علیرضا زاکانی: برخی میگویند که نامزدنشدن علیرضا زاکانی برای انتخابات هیئترئیسه مجلس با هدف نامزدشدن او در انتخابات ریاستجمهوری است.
۱۴.پرویز فتاح: برخی فتاح، رئیسبنیاد مستضعفان را هم بسیار پتانسیل مهمی برای ریاستجمهوری میدانند. تا این لحظه او همه این گمانهزنیها را تکذیب کرده است اما معلوم نیست که تصمیم او در سال۱۴۰۰ چه خواهد بود؟
۱۵.سعید جلیلی: سعید جلیلی هم بسیار مورد توجه اهالی سیاست است و میگویند که او یکی از گزینههای مهم انتخابات ریاستجمهوری سال۱۴۰۰ است. او ترجیح داده که در قبال این صحبتها فعلا سکوت کند.
۱۶.عزتالله ضرغامی: رئیساسبق سازمان صداوسیما در اواخر سال۹۵ اعلام کرد که میخواهد در انتخابات ریاستجمهوری سال۹۶ شرکت کند اما در نهایت او جزو منتخبان جمنا نبود. با این ذهنیت ممکن است ضرغامی برای سال آینده برنامههایی در سر داشته باشد.
۱۷.علیاکبر ناطق نوری: ناطق نوری نیروی بسیار مهمی در نظام جمهوری اسلامی محسوب میشود که از ابتدای انقلاب تا کنون همیشه در بزنگاههای مهم تأثیرگذار بوده است. جریانهای سیاسی پیش از انتخابات مجلس از او درخواست کردند که به صحنه بیاید و او نپذیرفت. این درحالی است که در سالهای اخیر به نظر میرسد که او تمایل به کنارهگیری دائمی از عالم سیاست دارد اما به هر حال این احتمال را هم نمیتوان از نظر دور داشت که او در انتخابات۱۴۰۰ به صحنه بیاید.
۱۸.محمدجواد آذری جهرمی: از چندی پیش نام وزیر جوان دولت حسن روحانی یعنی وزیر ارتباطاتش برای انتخابات ریاستجمهوری به گوش میرسید خاصه آنکه او در مقطعی با حضور پررنگش در فضای مجازی و گاه پاسخهای صمیمانه به کامنتها سعی میکرد خود را فردی مردمی جلوه دهد و همین موضوع باعث شد گمانهزنیها درباره حضور او در انتخابات شدت بگیرد. البته او همیشه در قبال این موضوع سکوت کرده است و معلوم نیست که در انتخابات حاضر شود یا خیر.
۱۹.عبدالناصر همتی: رئیس بانک مرکزی که در مقطعی توانست نرخ ارز را کنترل کند، جزو افرادی است که گفته میشود بیتمایل به نامزدی در انتخابات نیست.
۲۰.مسعود پزشکیان: او که نائیبرئیس مجلس دهم و نماینده فعلی مجلس است یک نیروی اصلاحطلب میانهرو محسوب میشود که برخی میگویند شاید او در انتخابات شرکت کند که تا این لحظه او هم چنین پیشبینیهایی را تکذیب کرده است.
۲۱.محمدرضا عارف: عارف که هم در انتخابات ریاستجمهوری سال۹۲ شرکت کرد و هم بعد از آن همه تلاشش را برای به دست آوردن ریاست مجلس به کار گرفت که البته هر همه اینها ناکام ماند به نظر میرسد که بیرغبت به ریاست جمهوری سال۱۴۰۰ هم نباشد اما او در این مسیر راه سختی را در پیش دارد زیرا اکنون علاوه بر اصولگرایان، بخش قابل توجهی از اصلاحطلبان هم به او انتقاد مهمی میکنند.
۲۲.سورنا ستاری: معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان فردی است که اخیرا به شدت احتمال ریاستجمهوریاش از سوی اصولگرایان و اصلاحطلبان مطرح میشود معلوم نیست او خود هم حاضر به شرکت در انتخابات۱۴۰۰ بشود یا نه اما او هم مسیر سادهای در پیش ندارد زیرا برخی میگویند او به معنای دقیق کلمه رجل سیاسی نیست .
۲۳.حسین دهقان: از سال گذشته شایعاتی درباره احتمال نامزدی او مطرح شده است.
منبع: نامهنیوز