تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
گروههای مختلف بورس در نمای ابتدایی معاملات امروز تا حد زیادی بلاتکلیف هستند و منتظرند تا ببینند دیگر گروهها چه روندی در پیش میگیرند. اتفاقی که باعث شده صبح امروز تعداد زیادی از نمادها با قیمت نزدیک به روز گذشته معامله شوند و با رنگ تیره به نقشه بازار بیایند. از جمله آنها میتوان به نمادهای فارس و نوری اشاره کرد که کوچکترین تغییر آنها بزرگترین تاثیر را بر شاخص کل میگذارد. گروه محصولات شیمیایی امروز عموما قرمزپوش شده و اغلب نمادها یک تا دو درصد ارزش خود را از دست دادهاند. این موضوع روی صندوقهای ETF سهامی هم تاثیر گذاشته و باعث شده روند نزولی در پیش بگیرند. در بین خودروییها، لیدرها یعنی خودرو و خساپا نزدیک قیمت روز قبل معامله میشوند، خنصیر، خزر و خلنت روند صعودی دارند و دیگران عموما قرمزپوش هستند. در گروه بانکها و موسسات اعتباری وبملت، وبصادر و وتجارت کمی افزایش قیمت پیدا کردهاند. فلزات اساسی عموما تیرهرنگ هستند و نزدیک قیمت روز گذشته معامله میشوند. هرچه به سمت راست نقشه بازار و جایی که گروههای کوچک حضور دارند نزدیک میشویم، رنگ سبز بیشتر به چشممان میآید. زراعت، مواد دارویی و سرمایهگذاریها سبزترین گروههای امروز هستند. طوری که برای دبالک، دتوزیع، دسانکو، دپارس و پخش در گروه دارو و وسخوز، وسکمران، وسکرشا و چند نماد دیگر که از قضا مربوط به شرکتهای سرمایهگذاری استانی هستند، صف خرید تشکیل شده است. انبوهسازی، سیمانی، ماشین آلات، محصولات چوبی، نهادهای مالی و قند و شکر از دیگر گروههای سبزرنگ بازار امروز هستند. در کنارشان شرکتهای چند رشتهای صنعتی و فرآوردههای نفتی کار خود را با کمترین نوسان آغاز کردهاند.
صفهای خرید دو برابر صفهای فروش
در ساعات پایانی معاملات امروز حدود یک پنجم کل بازار سرمایه در صف خرید قرار دارند و تعداد صفهای خرید به ۱۲۸ نماد میرسد. در حالی که تنها ۷۰ نماد یعنی ۱۰ درصد بازار سرمایه با صف فروش مواجه هستند و این موضوع نشان میدهد تعداد صفهای خرید نزدیک به دو برابر تعداد صفهای فروش است. نکته امیدوارکننده دیگر اینکه امروز دوباره ارزش صفهای خرید از فروشندهها سبقت گرفته است. مجموع صفهای خرید روی هم ۹۰۰ میلیارد و مجموع صفهای فروش روی هم ۸۳۰ میلیارد تومان ارزش دارند.
کالا؛ سنگینترین صف خرید بازار
بعد از صف سنگین ۴۱۱ میلیاردی عرضه اولیه سپید و صق خرید ۶۴ میلیاردی عرضه اولیه وهامون، کالا سنگینترین صف خرید بازار سرمایه را با ارزش ۳۳ میلیارد تومان به نام خود ثبت کرده است. آپ با صف ۳۰ میلیاردی و فرابورس با صف ۲۰ میلیاردی در رتبههای بعدی قرار دارند. کدما، وپخش، نمرینو، لطیف، شبریز، ثبهساز، سفارس و وصنا از دیگر نمادهای دارای صف خرید سنگین در بازار امروز هستند.
غدام بالاخره کوتاه آمد
امروز بعد از مدتها شرکت خوراک دام پارس جایگاه خود را در صدر فهرست سنگینترین صفهای فروش بازار سرمایه واگذار کرد و حالا ثالوند با صف فروش ۵۰ میلیاردی در رتبه اول قرار گرفته و کمرجان و غدام به طور همزمان با صف فروش ۴۳ میلیاردی در رتبه دوم ایستادهاند. کتوکا، سنیر، کترام، حپترو، زماهان، وسخراج، قلرست، قشهد و ثاباد از دیگر نمادهای دارای صف فروش سنگین با ارزش بیش از دو میلیارد تومان هستند.
رشد ۱۰ هزار واحدی شاخص در ادامه روند صعودی بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز یکشنبه ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰ با رشد ۱۰ هزار و ۱۰۰ واحدی به رقم یک میلیون و ۴۱۷ هزار و ۸۶۳ واحد رسید و حدود ۷۲ صدم درصد رشد کرد. همزمان افزایش ۸۷ صدم درصدی شاخص هموزن نشان میدهد شرایط برای شرکتهای کوچک بهتر بوده و احتمالا شاهد آغاز دوره افزایش قیمت خردهسهام بازار سرمایه خواهیم بود. امروز بازگشایی فولاد موتور محرک شاخص شد و در کنار فارس، رمپنا، کگل، شپنا، نوری و شبریز بیشترین تاثیر را بر رشد شاخص کل گذاشتند.
نقشه بازار تا پایان معاملات به رنگ سبز درآمد. این موضوع برای صندوقهای ETF سهامی هم خوشآمد بود و شاهد افزایش قیمت واحدهایشان بودیم. محصولات شیمیایی از رنگ قرمز خلاص شد و فارس، نوری، بوعلی، شجم، شکبیر، شفن و کلر با روند صعودی مواجه شدند. هرچند پترول، شاراک، تاپیکو و شپدیس در این مسیر همراهی نکردند. امروز فولاد بعد دو هفته بازگشایی شد و سود چهار درصدی نصیب سهامدارانش کرد. فملی، میدکو، ذوب و فخوز کمی عقب نشستند اما دیگر نمادهای فلزی عموما سبزپوش شدند. روند صعودی بانکها یک روز بیشتر دوام نیاورد و امروز شاهد کاهش قیمت سهام وبملت، دی، وپاسار، وتجارت و وپارس بودیم. خودروییها هم به روند نزولی افتادند و قیمت سهام خودرو، خساپا و خگستر کاهش پیدا کرد. سمت راست نقشه بازار پر از نمادها و گروههای سبز بود که از جمله آنها میتوان به سرمایهگذاریها، فرآوردههای نفتی، محصولات غذایی، انبوهسازی، سیمان، زراعت، رایانه، ساخت محصولات فلزی، قند و شکر و خدمات فنی مهندسی اشاره کرد.
منبع: فرارو