تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شد که بازتاب وسیع و اعتراضات دنباله داری در پی داشت.
او در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است حزب تشکیل دهید، گفت: «ممکن است اما الان باید نظرات مطرح شود تا نقد کنند. چون حزبی که فقط برای قدرت باشد، دچار انشعاب و… میشود و نتیجهای حاصل نخواهد شد. حزب نیازمند پیوند ایدئولوژیک و فکری است که باید پایههای آن را بپذیرند، وگرنه تخریب میشود. در غیر این صورت مثل خیلی از احزاب ما تبدیل به دورهمی میشود. باید افراد سیاسی که دور هم جمع میشوند، بگویند ما این اندیشه سیاسی را داریم.»
رییس سابق مجلس، دوره حاضر را وقت تغییر قانون اساسی نمیداند و معتقد است: «زمانی که مردم در شرایط مناسبی نیستند، نمیتوان قانون اساسی را تغییر داد. اصلاح قانون اساسی را به زمان دیگری موکول کنید. تغییر قانون اساسی نیاز به جمعیت عظیمی از مردم دارد. »
او تاکید کرد: "باید حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم بیایند پای صندوق رای دهند. شما الان چنین شرایطی را حس میکنید؟ بنابراین چنین شرایطی مهیا نیست. مشروعیت نظام باید از پشتوانه معقول برخوردار باشد.میتوان گفت ما این را گفتیم، هر کسی میخواهد گوش کند یا نکند. بله، شما مختارید بگویید اما اگر مردم نپذیرند، همراهی نمیکنند و پایداری ندارد."
به گفته لاریجانی: «۹۸ درصد مردم به قانون اساسی موجود رای دادند. نمیتوان با ۴۰ درصد آرا، قانون اساسی دیگری را جایگزین کرد. اصلا صلاح نیست. مگر اینکه دربارهاش بیندیشیم و وضع هستهای به نتیجه بینجامد، تورم کاهش یابد، رونق اقتصادی ایجاد شود که چند سال طول میکشد.»
او معتقد است: "اگر تیم اقتصادی منسجمی سر کار بیایند و بفهمند کجا را باید حل کنند و برای رای بعدی تلاش نکنند و چه بسا بگویند همین چهار سال هستند و اصلاحات انجام دهند، خدا کمک میکند رای دور بعد را هم بگیرند اما اگر بخواهند زمان بخرند، به آن اصلاحات نمیرسند. معقول این است که مردم باید شرایط بهتر را بچشند، سپس اصلاحات قانون اساسی انجام شود."
تحلیل لاریجانی از وقایع خوزستانعلی لاریجانی همچنین در یادداشتی درباره وقایع خوزستان نوشت: «مشکل مردم عزیز خوزستان فقط کمبود آب نیست (و فقط) یکی از مشکلات آنان این امر است. توسعه خوزستان یک امر همهجانبه است، اما از یک برنامه روشن برخوردار نیست، لذا مردم نمیتوانند زندگی امروز و فردای خود را پیشبینی کنند.»
او افزود: "استانهای دیگر هم از چنین فقدان نظام توسعهای رنج میبرند. دولتها علیرغم مصوبات متعدد مجلس شورای اسلامی در برنامههای ۵ ساله که موظف بودند طرح آمایش سرزمین را مدون و به اجرا درآورند، هیچیک (با تأکید بر هیچیک) از دولتها این کار را انجام ندادهاند."
به گفته این سیاستمدار ارشد کشور "نتیجه این سهلانگاری همه دولتها عدم استفاده بهینه از ظرفیتهای استانی و گاه کجروی از توسعه استانها شده است. هر چه در این امر خطیر تأخیر شود به ضرر کلیت نظام توسعهای کشور است. امیدواریم دولت جدید همتی در این راه داشته باشد."