تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
وی به پارامترهای مهم تاثیرگذار بر بازار سهام تاکید کرد و گفت: از بعد خارجی بحث دور هفتم مذاکرات وین در مورد برجام و مسائل حاشیهای آن مطرح است، با توجه به شرایطی که اکنون در آن قرار داریم و تصمیم قدرتهای جهانی تا استقرار دولت آینده نباید انتظار نتیجه چشمگیری از این مذاکرات داشت؛ بنابراین سایه این ابهام کماکان بر سر بازار سرمایه در کلیت اقتصاد وجود دارد.
امیرباقری خاطرنشان کرد: از طرف دیگر با توجه به رشد قیمت سهام در کوتاه مدت و برخورد آن به مقاومتها، انتظار اصلاح درون کانالی بر کلیت بازار وجود داشت که این اتفاق به وقوع پیوست، این موضوع باید به طور حتم مورد توجه سرمایه گذاران باشد تا بین معنای اصلاح و ریزش تفکیک قائل باشند.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: از طرف دیگر از بعد خارجی اخبار خوبی در خصوص بحث مذاکرات وین و موضوع برجام به گوش میرسد که آن هم مربوط به آزاد شدن منابع ارزی در کره جنوبی و ژاپن است، این موضوع میتواند تا حدودی بر چشم انداز سیاسی و اقتصادی تاثیر مثبت داشته باشد.
وی به شیوع ویروس کرونا اشاره و بیان کرد: موضوع کرونا اکنون و در وضعیت فعلی مهار نشده است و کلیت کشور به ویژه حوزه اقتصادی را تحت تاثیر خود قرار داده است که سایه این بحران در رکود بخش تقاضا و بخش خدمات دیده میشود.
تثبیت نرخ سود بین بانکی در رقمهای فعلیامیرباقری به کاهش نرخ سود بین بانکی اشاره کرد و افزود: نرخ سود بین بانکی همچنان به روند کاهشی درون کانالی خود ادامه میدهد و انتظار داریم که در رقمهای فعلی تثبیت شود، همین موضوع میتواند منجر به سوق سرمایههای مردم به سمت بازار سرمایه شود.
چالش شرکتهای تولیدی با بحران انرژی و آباین کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از طرفی در بخش انرژی بحث بحران در مقولات آب و برق وجود دارد که میتواند شرکتهای تولیدی را با چالش مواجه کند و به طور طبیعی بر تولید و سود آنها اثرگذار خواهد بود.
وی گفت: از طرف دیگر، از مدار خارج شدن بخشی از خطوط تولید و ثابت ماندن بخش تقاضا در بازار تا حدودی قیمت محصولات این شرکتها را با افزایش همراه کرد و توانست تا حدودی موازنه بین اثر منفی برقرار و آن را خنثی کند.
برگزاری مجامع، محرکی برای معاملات بازار سرمایهامیرباقری به برگزاری مجامع و تاثیر آن بر معاملات بورس اشاره کرد و افزود: تیر ماه همیشه فصل برگزاری مجامع بوده است و به عنوان محرکی برای معاملات بازار سرمایه محسوب میشود که این محرک میتواند از بعد اعلام و تقسیم سود، آورده نقدی برای سهامداران یا از لحاظ تببین استراتژیهای میان مدت و بلندمدت شرکت ها فصلی تاثیرگذار باشد و این فصل به عنوان فصل استراتژیک برای بازار سرمایه محسوب میشود و بر کلیت بازار سرمایه اثر گذار خواهد بود.
پیش بینی معاملات بورس در هفته جاریاین کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بورس در هفته جاری را پیش بینی کرد و افزود: با توجه به رشد قیمتی سهام در هفتههای گذشته، انتظار میرود که بازار تا حدودی وارد فضای استراحت شود، اکنون بحث ریزش برای بازار سرمایه مطرح نیست و فقط موضوع حاکم در روند بازار، اصلاح درون کانالی است.
وی تاکید کرد: پیش بینی میشود در هفته جاری بازاری معقول و مناسب را پیش رو داشته باشیم اما برخی از سهام و صنایع به دلیل رشد اخیر وارد روند اصلاحی میشوند، از طرفی برای کلیت اقتصاد و بازار سرمایه بهتر است تا روندها همگام با استراحت و تثبیت قیمتی ادامه پیدا کنند تا شاهد بحرانهایی مانند سال گذشته در بازار نباشیم.
پیش بینی رشد اقتصادی مثبتامیرباقری تاکید کرد: خبر خوشی که در چند روز گذشته برای اقتصاد ایران به گوش رسید، بحث پیش بینی رشد اقتصادی مثبت بود که این پیش بینی میتواند تحریک کننده بخش تولید کشور و کمکی به شاخص و بازار سرمایه باشد.
نگاه واقعبینانه سرمایهگذاران به سهام و شرکتهااین کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه سرمایه گذاران باید نگاه واقع بینانه تری را نسبت به سهام و شرکتها داشته باشند و در شرایط فعلی که بحث سودسازی شرکتها حرف اول را میزند باید تحلیل سودمحور را جایگزین تحلیل دارایی محور کنند ، اظهار کرد: سهامداران باید از این طریق از شرکتها انتظار سودسازی داشته باشند، در کنار این اتفاق باید سرمایهها به سمت این شرکتها سوق داده شوند تا کارایی بازار افزایش پیدا کند.
وی بیان کرد: از طرفی با توجه به نبود بازارهای مالی جایگزین به دلیل وجود موانع قانونی و شکاف قیمتی تقاضا، انتظار میرود تا همچنان نخستین نگاه سرمایه گذاران، ورود سرمایهها به بازار سرمایه باشد که همین موضوع میتواند نکته مهم و مثبتی برای بازار تلقی شود.
روند معاملات در بازارهای جهانیامیرباقری به روند معاملات در بازارهای جهانی اشاره و بیان کرد: اکنون قیمتهای جهانی در شرایط خوبی قرار دارند زیرا با فروکش کردن موج کرونا در سایر کشورها تا حدودی تقاضای جهانی افزایش پیدا کرد و این موضوع به صورت مستقیم اثر خود را بر کامودیتی ها (مواد پایه و معدنی) گذاشت که همین موضوع میتواند بر سهام صادرات محور و کامودیتی محور بازار سرمایه به عنوان نکتهای مثبت تلقی شود.
انتظارات تورمی رو به کاهش استاین کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بحث انتظارات همواره در اقتصاد بحثی مهم و کلیدی است، گفت: به صورت سنتی یک پارادایمی در بازار وجود دارد که انتظار میرود همیشه بعد از ریزش سنگین شاهد روند صعودی در بازار باشیم؛ بنابراین می توان بخشی از روند صعودی اخیر بازار را به این انتظارات نسبت داد.
به گفته وی، انتظارات تورمی رو به کاهش است و پیش بینی میشود کلیت فضای تورمی به سمت فضای رکودی سوق پیدا کند که البته این به معنای حاکم شدن رکود بر کلیه جوانب اقتصادی نیست.
امیرباقری با بیان اینکه سهامداران باید قدرت تفکیک سهام و صنایع را از یکدیگر داشته باشند و سرمایه خود را در معرض ریسکی قرار دهند که بازدهی معقولی به همراه داشته باشد، اظهار کرد: با این اتفاق عنصر تحلیل در بازار تقویت میشود و سهامداران بی تجربه باید از کارشناسان باتجربه یا سرمایه گذاری عیرمستقیم در بازار استفاده کنند.