تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
محمد کشتیآرای، نایب رییس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران روز گذشته در گفتگو با اقتصادآنلاین از بیرمقی بازار در اولین روز بازگشایی پس از یک هفته تعطیلات ناشی از تشدید بیماری کرونا خبر داد و گفت: در نتیجه کاهش تردد تقاضا برای طلا و سکه به شدت افت کرده و بازار دچار رکود بدی شده است.
از سوی دیگر اقتصادنیوز هم گزارش داده، بستن حسابهای ارزی برخی معامله گران بزرگ بازار ارز به افت معاملات در بازارهای ارز و طلا دامن زده است. به گفته معاملهگران بیش از ۱۰۰ حساب معاملهگران بزرگ بازار در یک معامله مسدود شده و این مساله در کمبود نقدینگی موثر بوده است.
همزمان با کاهش معاملات، اخبار سیاسی نیز بازار را به فاز تعلیق برده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفته است: مواضع ما از ابتدای مذاکرات هیچگونه تغییری نکرده، با توجه به پیشرفتهای حاصله میتوان این ارزیابی را ارائه نمود که به پایان مذاکرات وین نزدیک شدهایم.
سعید خطیب زاده تصریح کرد: برخی موضوعات حلنشده کماکان باقی است، ولی آنچه که اهمیت دارد این است که وزن موضوعات حلشده خیلی بیشتر از مسائل حلنشده است. ما مسیر زیادی را تاکنون طی کردهایم اما این راه باقی مانده از مسیر، مسیر سادهای نخواهد بود. امیدواریم طرفهای مقابل بتوانند تصمیمات خود را اتخاذ کنند، در این صورت ما نیز میتوانیم به توافقی دست یابیم که مطلوب همگان خواهد شد.
در این شرایط به دلیل اوضاع اقتصادی و اخبار سیاسی فعلا بازار طلا در روزهای بدون تحرک خاصی به سر میبرد یک خبر مهم از بازار جهانی به گوش میرسد.
در
روز چهارشنبه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو طبق سنت گذشته که دو بار به
کنگره برای گزارش میرود در چهارشنبه این هفته نیز این سنت را تکرار میکند
تا درباره سیاستهای پولی صحبت کند. همه بازارها به دنبال اظهارات هفته
سیاست پولی رئیس فدرال رزرو به کنگره هستند. این صحبتها از این جهت مهم
است که میتواند روشنکننده سیاستهای بانک مرکزی آمریکا درباره نرخ بهره
باشد.
قیمت طلا و سایر بازارها احتمال دارد تحت تاثیر این صحبتها قرار دارد. این روایت اقتصادنیوز درحالیست که مدعی شده به گفته تحلیلگران، تاثیر اظهارات پاول در روز چهارشنبه رویدادی است که باید در هفته تماشا کرد که بازارها انتظار دارند رییس فدرال درباره زمانبندی تصمیمات کاهش نرخهای بهره صحبت کند.
در صورتی که نرخ بهره مجددا کاهش پیدا کند، این انتظار میرود که با کاهش نرخ بهره در آمریکا قیمت طلای جهانی افزایش پیدا کند. از نگاه برخی کارشناسان داخلی مانند شهاب موسوی که پیش از این در گفتگوهای لایو با تجارتنیوز اظهاراتی داشتند در آینده بلندمدت نیز قیمت طلا روند رو به رشدی را خواهد داشت. اما این اثرگذاری احتمالا منوط به همراهی دیگر عامل مهم بازار طلا یعنی نرخ دلار است که در صورت بیتحرکی قیمت دلار، آن وقت احتمالا تاثیر رشد قیمت جهانی طلا بر قیمت داخلی طلا چندان نخواهد بود.