تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
با این حال سهامداران به دلایل مختلف از جمله احتمال روند اصلاح در این بازار با تردیدهای زیادی مواجه هستند. این نگرانی باعث شده که بازار سرمایه نتواند طبق پیش بینیهای خود گام بردارد.
برخی کارشناسان بر این باورند که ایجاد هر اصلاحی در بازار منطقی است چراکه در ادامه میتواند زمینه شتاب برای شاخص بورس را فراهم کند. اما این روند باید باسیاستهای مدون و بدون تنش ایجاد شود.
پیمان تاتایی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت:افزایش اندک و صعود ناچیز شاخص بورس طی یکی دو هفته اخیر به دلیل نرخ دلار است. این روند بازار میتواند با اتخاذ سیاستهایی بدور از سیاست زدگی ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد:هرچند فراز و نشیبها هنوز در بازار سرمایه حاکم است، اما چشم انداز این باعث نشان میدهد که بازار قطعاً به روند گذشته باز نخواهد گشت. پس بهتر است در این فضا دولت بدور از هر گونه دخالت بازار را به حال خود رها کند.
تاتایی با شرایط فعلی و همچنین در آستانه تغییر دولت پیش بینی کرد؛ روند حرکت بازار به گونه چشمگیری قابل رصد میباشد. شاخص بورس به راحتی با تکیه بر صنایع مختلف مثبت خواهد بود. این اقدام با نوسانات بسیار اندک قابل ادامه است.
این تحلیلگر بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که چه ابزاری برای دولت سیزدهم جهت کمک به این بازار توصیه میشود گفت: بازار سرمایه سال گذشته تجربه سختی را داشت و به سهامداران خسارتهای زیادی تحمیل کرد. حالا با روی کار آمدن دولت سیزدهم انتظار میرود که این تجربه تکرار نشود و اتفاق تلخ در این بازار باعث نگرانی سهامداران و افزایش صفهای فروش و خروج سرمایه از این بازار نشود.
وی تصریح داشت: برای جلوگیری از خروج سرمایه بهترین کار این است که دولت در این بازار دخالت نکند! به نظر میرسد دولت برای جبران کسری بودجه خود در بورس دخالت میکند که به صلاح نیست این مسئله در راستای تحقق برنامههای توسعه در دولت سیزدهم اتفاق بیفتد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه؛دولتمردان بورس را محلی امن برای جبران کسری بودجه خود میبینند. دولت سال گذشته ورود پول به بورس را سرعت بیشتری داد و مردم را تشویق به سهم خواهی از این بازار کرد، اما سهامداران نمیدانستند چه آیندهای در انتظار آنها خواهد بود.
تاتایی ادامه داد:این مساله نگرانیهایی را برای بازار سرمایه ایجاد کرد؛ اما دولتمردان همچنان تشویق ورود به بورس را در دستور کار خود قرار داده بودند.تا جایی که علاوه بر کاهش سهامها، اعتماد نیز از این بازار به سمت سایر بازارهای موازی کوچ کرد.
این تحلیلگر بورس با اشاره به اینکه فضای بورس نیاز به اعتماد سازی دارد گفت:تزریق نقدینگی تنها راهکار تقویت و توسعه این بازار نیست.اگر دولت سیزدهم به موقع اقدام به ایجاد فضای مناسب در این بازار داشته باشد میتواند شرایط بورس را به نفع بازار و سهامداران ورق بزند.
این کارشناس بازار سرمایه تأکیدداشت:دولت نباید با ابزارهای مختلف کاری به بازار داشته باشد. استفاده دولت از ابزارهایی مانند وضع قانونهای جدید و بدون کارشناسی شده و یا انتشار اوراق به معنای دخالت در این بازار است.
وی گفت:بورس باید از هر سیاست دولتی به دور باشد تا بتواند طبق شرایط استاندارد به کار خود ادامه بدهد.