کد خبر: ۳۲۶۱۳
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۸

داوری: نسبت حکم رهبری با نامزدی رئیسی را هنوز نمی‌دانیم

قوه قضاییه نهاد ناظر در انتخابات است و باید شعب فوق العاده تشکیل داده، تخلفات نامزدها، ستاد‌ها و مجریان رسیدگی شود. این که رئیس قوه قضاییه خودش نامزد است و اگر خودش یا ستادهایش تخلفاتی داشته باشد شبهات در نوع رسیدگی یا اتهاماتی علیه مجریان را خواهیم داشت.

قلم‌نیوز:محمد مهاجری گفت: رئیسی در مرحله اول برنده انتخابات است و بقیه نامزد‌ها هم نتوانند به این عدد برسند ولو به نفع او کنار بروند.

محمد مهاجری در کلاب هاوس درباره اینکه رقیب رئیسی کیست، گفت: برداشتم این است که آقای رئیسی بلارقیب در انتخابات است یعنی رقیب جدی ندارد. در دور قبلی انتخابات در سال ۹۶ ایشان یک پیشتوانه رای ۱۶ میلیونی دارد و حتی اگر ۵۰ درصد آن هم ریزش کند، هنوز ۸ میلیون از بقیه نامزد‌ها جلو است. الان بقیه نامزد‌ها باید خیلی تلاش کنند فاصله خودشان را با او کم کنند.

وی گفت: رئیسی در مرحله اول برنده انتخابات است و بقیه نامزد‌ها هم نتوانند به این عدد برسند ولو به نفع او کنار بروند. تصور می‌کنم حتی آقای جلیلی، زاکانی و قاضی زاده نامزد پوششی هستند و کنار می‌روند. به این دلیل که هیچ یک از دوستان اصولگرا علاقه ندارند رئیسی جمهور سیزدهم آرای پایینی داشته باشد. فرض کنیم آقای جلیلی ۲ یا ۳ میلیون یا آقای زاکانی ۲۰۰-۳۰۰ هزار رای بیاورد یا آقای رضایی رایی بیاورد، این‌ها علاقه دارند رای آقای رئیسی خرد نشود و به اندازه آقای روحانی که ۲۴ میلیون رای دارد نمی‌رسد.

مهاجری گفت: از طرف مقابل هم آقای همتی یا مهرعلیزاده با اقبال اصلاح طلبان روبرو نیستند. آرای خاموش را هم در این مدت کوتاه جلب نمی‌کنند. آرای خاموش باید تحریک شوند که جریان محرک نداریم یا اراده‌ای برای فضاسازی ندارند. برداشتم این است که آقای ریسی بلامنازع رئیس جمهور سیزدهم است.

وی گفت: ممکن است او این برداشت را ندارد، چون اگر این برداشت را داشت از یک ماه پیش از ریاست قوه قضاییه کنار می‌رفت تا هم شایبه‌ها برطرف شود و هم این که از یک ماه پیش در قامت کاندیدای تمام عیار ظاهر شود. هنوز نگرانی او را درک نکرده ام.

در ادامه عبدالرضا داوری در کلاب هاوس خبرآنلاین گفت: ما ابهاماتی درباره آقای رئیسی داریم که هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم. به لحاظ ساختاری، حکمی که مقام معظم رهبری برای آقای رئیسی مطرح کردند بحث تحول قضایی و مامور حیاتی که آیت الله خامنه‌ای خطاب به او نوشتند و زمان بندی طرح تحول و پای بندی بودن به این زمان بندی در طول یک دهه را تعیین کردند، نکته مهمی است. حکم ولایی و مقام معظم رهبری بوده و نسبت این حکم با نامزدی آقای رئیسی را هنوز نمی‌دانیم.

وی گفت: ابهام دوم درباره قانون انتخابات است. قوه قضاییه نهاد ناظر در انتخابات است و باید شعب فوق العاده تشکیل داده، تخلفات نامزدها، ستاد‌ها و مجریان رسیدگی شود. این که رئیس قوه قضاییه خودش نامزد است و اگر خودش یا ستادهایش تخلفاتی داشته باشد شبهات در نوع رسیدگی یا اتهاماتی علیه مجریان را خواهیم داشت.

داوری تاکید کرد:‌ به لحاظ سیاسی هم حتما ۶ نامزد دیگر در نقد آقای رئیسی دچار معذوراتی می‌شوند. ایشان رئیس قوه قضاییه است. نقد آقای همتی آزادی عمل دارد، ولی در نقد آقای رئیسی معذورات داریم. نقد رئیس قوه قضاییه شاید تبعاتی داشته باشد. این چند نکته به او آسیب می‌زند.

وی گفت:‌ در ۴۲ سال اخیر آقای رئیسی تنها رئیس قوه‌ای بودند که حتی شهید بهشتی هم جایگاه او را نداشت. او از قاعده قوه به راس قوه رسیده و تمام مراحل را طی کرده و شناخت دقیقی دارد. تغییرات قوه هم نسبت به ادوار پیش از او هم بسیار علنی است. به نظر می‌رسد نرم افزار قوه در حال تغییر است. به عنوان یک علاقمند به ایشان این ابهام را دارم که چرا می‌خواهد از قوه قضاییه برود.

داوری تاکید کرد: درباره تحرکات صحنه هم تلقی می‌شود رقابت اصلی بین آقای محسن رضایی و آیت الله رئیسی است.

نظرات بینندگان