تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی در مورد اتفاق اخیر در نطنز و اینکه گفته می شود این اتفاق از سوی صهیونیست ها صورت گرفته و با توجه به این مسائل برخی در داخل کشور معتقدند که باید مذاکرات هسته ای از سوی ایران در اعتراض به این تحولات متوقف شود، ادامه داد: اتفاق ناگواری در نطنز رخ داد و بارها رژیم صهیونیستی از قبل درباره این مسائل صحبت می کرد و این روزها نیز از منابع متعدد شنیده می شود که تأیید می کنند این رژیم پشت این داستان بوده است.
خطیب زاده ادامه داد: خوشبختانه در پی وقوع این حادثه هیچ آسیب انسانی یا محیط زیستی بوجود نیامده است ولی قطعا می توانست به فاجعه ای بیانجامد که جنایت علیه بشریت است و انجام چنین اقداماتی از ذات گردن کش رژیم صهیونیستی به دور نیست.
وی با اشاره به برخی تحلیل ها در مورد اهداف رژیم صهیونیستی در ارتباط با انجام این موضوع گفت: اگر هدف این بوده که توان هسته ای ایران محدود شود برعکس باید بگویم تمام سانتریفیوژها که روز گذشته از مدار خارج شدند از نوع IR۱ بودند و سانتریفیوژهای پیشرفته جایگزین آن ها خواهند شد.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه اگر هدف آن ها این بوده که در مسیر تلاش ها برای رفع تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران خللی ایجاد کنند، گفت: آن ها به هدفشان نمی رسند و ما در دام فریب کارانه آن ها قرار نمی گیریم. رژیم صهیونیستی با این گونه اقدامات خود تلاش دارد از مردم ایران انتقام صبر و رفتار پرحکمت خود را در برابر ایستادگی در برابر تحریم ها و تلاش برای رفع آن ها را بگیرد. پاسخ ایران انتقام از این رژیم خواهد بود در زمان و جای خودش.
وی همچنین خاطر نشان کرد: باید بگویم هیچ مذاکره هسته ای در وین رخ نمی دهد. آنچه که در وین در حال صورت گرفتن است گفت وگوهای تکنیکی بین ایران و گروه ۱+۴ برای رفع تحریم های ظالمانه آمریکاست. ما یک بار مذاکره کردیم و بندهای برجام نهایی شده است بنابراین مذاکره هسته ای نیست و آنچه که هست گفتوگو و تلاش برای رفع تحریم ها است.
خطیب زاده همچنین در مورد اهداف لاوروف از سفر به تهران گفت: من امروز طی ساعات آینده در مورد این سفر و برنامه های آن توضیح خواهم داد. آقای لاورف در جریان این سفر با تعدادی از مقامات کشورمان از جمله آقای ظریف همتای ایرانی خودش رایزنی و گفت و گو خواهد کرد.
وی ادامه داد: در این سفر توافقنامه جامع بین دو کشور امضا خواهد شد. روابط ایران و روسیه راهبردی است و همکاری های نزدیکی در سطوح مختلف بین دو کشور وجود دارد. شاید بتوان گفت ما اولین توافقنامه جامع را با روسیه داشته ایم و اکنون برای تمدید و ارتقای آن حرکت می کنیم و آنچه که فردا امضا می شود نتیجه این تلاش هاست. این توافقنامه پایه همکاری دو کشور را در ابعاد مختلف تعریف می کند و قابل ارتقا بوده و هست.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی عراق به ایران نیز گفت: دبیر شورای عالی امنیت ملی عراق امروز با وزیر خارجه دیدار و رایزنی خواهد کرد. در مورد مسائل مختلف دو جانبه از جمله مسائل مرتبط با امنیت مرزها بین دو کشور و دیگر مسائل گفت وگو می شود.
وی ادامه داد: واقعیت این است که مراودات ما با عراق در خصوص تبادل هیئت ها برخی اوقات روزانه است و دو کشور گفت وگوها و همکاری ها با یکدیگر را از نزدیک پیگیری می کنند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه این نشست مطبوعاتی که به علت شیوع گسترده ویروس کرونا و قرار گرفتن شهر تهران در وضعیت قرمز به صورت آنلاین برگزار شده بود در پاسخ به این سوال که آیا مذاکراتی که در وین در حال صورت گرفتن است با آن سیاستی که رهبری تبیین کرده اند به پیش می رود و به نتیجه می رسد و آیا شما در این زمینه خوش بین هستید؟ اظهار کرد: زود است که بخواهیم در این زمینه پیشگویی کنیم و اعلام خوش بینی یا بدبینی کنیم. سیاست قطعی کشور همان است که مقام معظم رهبری فرمودند و مأموریت ما دیپلمات ها این است که این موضوع را عملیاتی کنیم و در آن مسیر گام برداریم. همه تلاش ها در این چارچوب است.
وی ادامه داد: من به ملت ایران قول می دهم که دیپلمات های ایرانی از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهند کرد که در چارچوب عزت ملی و منافع ملی کشور تحریم ها در اسرع وقت برداشته شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کنوانسیون دریای خزر چه زمانی در داخل ایران تصویب خواهد شد، گفت: موضوع تصویب آن در مراجع ذیربط داخلی در حال پیگیری است و فکر می کنیم نهایی شدن گفتوگوها در خصوص تعیین خط مبدأ کمک بزرگی برای تصویب این کنوانسیون در مراجع ذیربط داخلی و مجلس است و باید تمرکز خود را برای نهایی شدن این گفتوگوها و تهیه پیشنویس تعیین خطوط مبدأ در دریای خزر بگذاریم تا تصویب کنوانسیون را تسهیل کند.
خطیبزاده همچنین در مورد نوع واکنش ایران به حادثه نطنز با توجه به اینکه ایران اتفاق رخ داده را یک حرکت تروریستی عنوان کرده است، اظهار کرد: براساس منشور ملل متحد و بند ۵۱ این منشور حق دفاع مشروع برای ایران محفوظ است و این تروریسم هستهای میتوانست به فاجعه انسانی بیانجامد بنابراین ذیل جنایت علیه بشریت قرار میگیرد و باید پاسخ های مختلفی به آن داده شود. برخی از پاسخ ها در این ارتباط در چارچوب مجامع بین المللی صورت می گیرد و وزیر خارجه کشورمان و نمایندگی های ایران در سازمان های بین المللی از جمله سازمان ملل پیگیر این موضوع هستند. برخی از اقدامات در این زمینه در مسیر غیرآشکار انجام می شود که شاید هیچ گاه گفته نشود و کسانی که پاسخ را می گیرند متوجه خواهند بود که از کجا گرفته اند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد سفر نخست وزیر کره جنوبی به ایران و موضوع بدهی های این کشور اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در جریان مذاکرات بین مقامات دو کشور رفع انسداد منابع مرزی ایران در کره است. این ها بدهی قطعی کره جنوبی به ایران است و هیچ ربطی به تحریم های فراسرزمینی ایالات متحده ندارد. روابط دو کشور از این رویکرد و بی عملی کره جهت حل این مسئله ضربه خورده است، البته در مورد برخی از راه حل ها گفت وگو شده اما باید منتظر ماند که این گفت وگوها در چه سطح و میزانی عملیاتی خواهند شد.
سخنگوی وزارت خارجه مجددا در پاسخ به سوالی در ارتباط با حادثه روز گذشته نطنز تصریح کرد: پاسخ حادثه نطنز انتقام از رژیم صهیونیستی است. اسرائیل نمی تواند بازی را عوض کند و از جیب مردم هزینه کند. اسرائیل در چند ماه اخیر برخی از اقدامات را با هدف دام افکنی انجام داده است. برخی از درزهای خبری را نیز در مورد این اتفاقات انجام می دهد و اخیرا علنی تر می گوید. هدف آن ها روشن است.
وی ادامه داد: وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران مسئولیت دارد که در چارچوب سیاست های نظام در جهت رفع تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران تلاش کند و این کار را انجام می دهد و همزمان هم رژیم صهیونیستی پاسخ اقدامات خود را از مجاری خودش خواهد گرفت.
خطیب زاده همچنین در پاسخ به این سوال که اخیرا یک رسانه ژاپنی اعلام کرده است که ایران و آمریکا احتمالا توافق کنند که آمریکا بیانیه ای را در خصوص لغو تحریم ها منتشر کند و ایران نیز بعد از ۲۴ ساعت طی بیانیه ای اعلام به بازگشت به تعهدات برجامی خود کند و آیا چنین خبری را ایران تأیید می کند و آیا بازه زمانی ۲۴ ساعته برای راستی آزمایی کافی است؟ گفت: هر موقع گفت وگوهایی در این سطح انجام می شود رسانه ها به جهت کنجکاوی و رسالت شان و برخی آن ها نیز در راستای اهداف شان گزارش های مختلفی را منتشر می کنند و این گزارشات در خصوص گفت وگوهای وین توسط برخی از رسانه ها منتشر شده است. همان طور که پیش از این اعلام کرده ایم آنچه که ایران پیگیری می کند رفع جامع تحریم ها در یک گام است و در این ارتباط راستیآزمایی نیز انجام می دهیم ولی اینکه چگونه این گام انجام می شود و چگونه راستی آزمایی صورت خواهد گرفت محورهای قابل توجه برای گفتوگو است. گفتوگوها هنوز به آنجا نرسیده است. اینکه چه زمانی لازم است که راستی آزمایی صورت بگیرد و موضوعات مرتبط با آن مسائلی است که بررسی دقیق تر و راهکارهای خلاقانه را می طلبد. ما از تمام مکانیزم های مندرج در کمیسیون مشترک برجام و همچنین در ارتباط با دوستان مان استفاده می کنیم که این مسیر را در راستای منافع ملی ایران محقق کنیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در مورد موضوع بدهی های عراق به ایران و پیگیری های صورت گرفته در این زمینه گفت: در ارتباط با این موضوع در جریان سفر چندی پیش وزیر خارجه عراق به تهران به صورت مفصل بحث و گفت وگو کردیم. رئیس کل بانک مرکزی کشور نیز به عراق رفت و رایزنی هایی صورت گرفت. در ارتباط با این موضوع یکسری اقدامات انجام شد و همچنین در دست انجام است. البته موانعی هست ولی پیشرفت هایی صورت گرفته است.