قلمنیوز: استرس، تغذیه ناسالم، فستفودها، استفاده از چربیهای
اشباعشده، کمتحرکی و مصرف نابجای داروهای شیمیایی از جمله دلایل بروز
"کبد چرب" است.
طبق تحقیقات بهعملآمده، بزرگترین خطر ابتلا به کبد
چرب، عوارض قلبی و عروقی است که هر گرید کبد چرب، ۱۰ سال از طول عمر انسان
میکاهد و بیماریهای قلبی را جلو میاندازد؛ انسدادها، بیاشتهایی،
لاغری، بزرگ شدن شکم، بههم ریختن اندکسهای خون، ریزش مو و آب آوردن شکم
از علائم گرید ۴ کبد چرب است که باید در این مرحله پیوند کبد انجام شود.
استفاده
بقاعده و کم از روغنهای زیتون و حیوانی، پرهیز از غذاهای کارخانهای با
مواد نگهدارنده، خودداری از مصرف آب یخ و سرد بهویژه در حالت ناشتا، بین
غذا و هنگام ورزش و نیز خوردن غذا با آرامش و خوب جویدن، ابتلا به کبد چرب
را کاهش میدهند همچنین استفاده از چاشنی ربهای انار، سیب، به، آلو و
ازگیل کنار غذاها توصیه میشود و کسانی که نمیتوانند بین غذا یا ورزش آب
ننوشد، بهتر است از آب گرم یا ترکیب آب گرم و گلاب بهصورت جرعه جرعه
استفاده کنند.
همچنین برای تقویت و بهبود عملکرد کبد، گیاه
"ماریتیغال" یا خارمریم در بازسازی و جوانسازی کبد، دمنوش ریشه باباآدم
مقوی فوقالعاده کبد و قلب و مغز، گیاه اکیناسه که شربت و قرص آن هم در
بازار موجود است برای تقویت سیستم ایمنی بدن، زنجبیل با استفاده از مصلحات
آن در گرممزاجان و نیز مصرف ناشتای ترکیب دارچین و عسل، زردچوبه و عسل،
عسل و لیمو که مناسب همه طبعها است برای پاکسازی و دفع عفونتها و
بازکننده مجاری کبد از گیاهان مفید بهشمار میروند.
سیر با طبع گرم و خشک بالا برای گرممزاجان و کبد گرم خوب نیست، اما
سیرترشی قهوهای و شیرین معجون و اکسیری با خاصیت درمانی بهویژه پاکسازی
جدار کبد و قلب و عروق است که برای همه طبعها توصیه میشود البته سیرسیاه
که اخیراً به بازار آمده است، خواص سیر ترشی را ندارد؛ چای سبز هم برای
مزاج سرد وتر با بلغم و رطوبت بالا مفید است و مصرف آن همانند قهوه، بیشتر
از هفتهای ۲ تا ۳ بار موجب خشکی کبد میشود؛ چای سفید هم بهعلت مرغوبیت و
خاصیت خونسازی و تقویت معده از چای سبز برتر است که در چین و کشورهای
پیشرفته بیشتر مورد توجه است.
میوههای پاییزی برای تقویت کبد و
سیستم ایمنی بدن مفید است؛ در پاییز، بیماریها بهدلیل غلیظتر شدن خون و
تجمع سودا بیشتر میشود و چغندر از میوههایی هست که فلز سنگین و رسوبات
بدن را جذب و دفع میکند؛ کدو حلوایی، شلغم، لبو و انار و مصرف بقاعده
آجیلها از جمله مغز گردو، بادام، پسته و فندق تأمینکننده امگا ۳ و ۶ و ۹
بدن و تقویتکننده کبد و درمان کبد چرب هستند.
مصرف انواع سبزیجات
بهویژه کاهو، هویج، کلم، توت قرمز و شاهتوت، سیب ناشتا، کنگر فرنگی یا
آرتیشو، سبزی جعفری، عناب دمکرده یا خشک یا رب عناب، سرکهشیره، انواع
سکنجبین، ترکیبی از آب شلغم و هویج و چغندر و کرفس ناشتا در ۲۱ روز کاهنده
سریع چربی خون و کلسترول هم هست، دمنوش ناشتای گیاه کاسنی و شاهتره در ۲۱
روز، خارخاسک و خارشتر، درمنه، ماءالجبن و ماءالشعیر طبیعی، زعفران، انجیر،
فندق، توت سفید، گلاب، مویز و زیتون همه از مقویات کبد و درمان کبد چرب
است همچنین مصرف کم شیرینی طبیعی بعد از غذا شامل شیره و عسل و مرباهای
بالنگ، به و سیب کمک به هضم بهتر و عملکرد کبد میکند.
همچنین مصرف
عسل یا شیره انگور رقیقشده یا سیب مفید است و برای پیشگیری از کبد چرب
باید مراقب غذایمان باشیم که هر اقلیم و آبوهوایی، غذای خاص خود را دارد و
ژنتیک و مسایل موجود در کشور هم در سلامتی افراد مؤثر است مثلاً در اروپا و
آمریکا راحتتر قهوه و شکلات مصرف میشود، اما در ایران که اکثراً صفراوی و
گرم و خشک هستند و ذاتاً کبدهای مردم ضعیف است با افراط در مصرف قهوه و
شکلات حتی شکلات تلخ دچار اختلال و چربی کبد میشوند.
منبع: تسنیم