تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
در ماههای گذشته به دلیل مشکلات مربوطبه کرونا و مشکلات تولید و از سوی دیگر، مشکلات واردات، قیمت گوشی با افزایش چند برابری مواجه بود. این در حالی است که بازار موبایل مستقیما از بازار ارز تاثیر میگیرد و با هر نوسانی در قیمت دلار و بهخصوص افزایش قیمت ارز، دستخوش تغییراتی میشود.
همچنین موضوع ممنوعیت واردات گوشیهای بالاتر از ۳۰۰ یورو تابستان سال جاری بهعنوان راهحلی برای مشکل واردات و کمبود گوشی مطرح شد و البته با جنجالهایی که این خبر به پا کرد و حتی با گران شدن گوشیهای پرچمدار هم گره خورد، مسوولان واکنش نشان داده و درنهایت اعلام شد این موضوع که در حد یک صورتجلسه در کمیته تخصیص ارز بوده و ابلاغی به گمرکات نشده بود که با تصمیم کمیتهای متشکل از وزارت صمت، بانک مرکزی و وزارت ارتباطات، لغو شد.
هرچند همان زمان هم واردکنندگان مدعی بودند گوشی ۳۰۰ یورویی تخصیص ارز نمیگیرد و واردکننده رسمی نمیتواند این گوشیها را وارد کند، زیرا ممنوعیت واردات گوشیهای بالای ۳۰۰ یورو به دلیل تحریمها و محدودیتهای ارزی، در کمیتههای کارشناسی کمیسیون تنظیم بازار بررسی شده بود. با وجود این در دو ماه گذشته و به ثبات رسیدن بازار ارز وضعیت واردات موبایل هم تا به ثبات رسید و حتی با کاهش قیمت ارز، در مدتی گوشیها هم کاهش قیمت را تجربه کردند.
در آخرین اخبار مربوط به تعرفه گوشی، نمایندگان شورای اسلامی در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۰، حقوق ورودی واردات گوشیهای موبایل ساختهشده خارجی بالای ۶۰۰ دلار را ۱۲ درصد تعیین کردند. براساس این مصوبه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است کلیه تبلتها و ساعتهای هوشمند بارکدخوان و مبدل ارتباطات ثابت به سیار وارداتی و تولید داخل را در سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات سامانهای (همتا) ثبت کند.
بنابراین همانطور که انجمن واردکنندگان موبایل در توییتر اعلام کرد، طی مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس، قرار بر این است تا سود بازرگانی واردات تجاری موبایل بالای ۶۰۰ دلاری از یک به هشت درصد افزایش یابد. به این ترتیب با احتساب چهار درصد حقوق و عوارض گمرکی، تعرفه واردات از ۵ به ۱۲ درصد افزایش خواهد یافت.