تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
در ساعات ابتدایی معاملات امروز چهارشنبه، از مجموع ۳۱۷ نماد بورسی حدود ۲۰۰ نماد در مدار نزولی حرکت میکنند و ۱۱۷ نماد با افزایش قیمت سهام روبرو شدهاند. موردی که نشان میدهد امروز هم دو سوم بازار قرمزپوش است. در بازار فرابورس هم از مجموع ۱۸۴ نماد معامله شده در ساعات ابتدایی بازار امروز، ۱۲۲ نماد ارزش سهام خود را از دست دادهاند و ۶۲ نماد در مسیر صعودی حرکت میکنند.
بخش عمده نقشه بازار در ساعات ابتدایی معاملات رنگ قرمز خود را حفظ کرده است. البته همچنان جای امیدواری است که ارزش معاملات نمادهای شاخصساز بیشتر شده و شاهد روند صعودی در بین صندوقهای سرمایهگذاری به عنوان پیشروهای بازار هستیم. در این گروه که بیشترین آمار معاملات را به خود اختصاص دادهاند، شاهد روند صعودی و رشد سه و چهار درصدی دارا یکم و پالایش هستیم. صندوقهای سهامی ETF هم عموما در حدود سه درصد رشد کردهاند. گروه فلزات اساسی امروز هم مثل روز گذشته بهترین شرایط را بین گروههای مختلف بازار تجربه میکند. فولاد و فملی در مدار صعودی گام برمیدارند و کاوه، فجر و فرزین آنها را همراهی میکنند. هرچند، همچنان نمادهای قرمزرنگی مثل کیمیا، ککویر، فرآور و ذوب در این گروه به چشم میآیند. در بین بانکها و موسسات اعتباری، نماد وپارس سرجایش متوقف شده و با قیمت روز گذشته معامله میشود. دیگر نمادهای بانکی از جمله وتجارت، وبملت و وبصادر روند نزولی دارند و شاهد تشکیل صف فروش هستند. در گروه خودرو و ساخت قطعات اغلب نمادهای قرمزرنگ هستند. خساپا هنوز به صف فروش نرسیده اما خودرو، خگستر، خبهمن و دیگر نمادهای گروه دچار این صف شدهاند. هلدینگها از جمله شستا هم شرایط مشابهی را تجربه میکنند. در غیاب شپنا، گروه فرآوردههای نفتی به دو نیمه تقسیم شده. شبریز و شبندر کمی افزایش قیمت پیدا کردهاند و شتران و ونفت شاهد تشکیل صف فروش هستند. محصولات شیمیایی امروز بازار نسبتا سبزرنگی را تجربه میکنند و در بین آنها پترول، نوری، تاپیکو و آریا افزایش قیمت نسبی دارند. امروز غذاییهاف فعالیتهای کمکی نهادهای مالی، هتل و رستوران، استخراج کانههای فلزی، قندیها، ماشین آلات، عرضه برق و گاز و خدمات فنی مهندسی از جمله گروهها قرمزرنگ بازار هستند.
عرضه اولیه اپال؛ آغاز دوره ثبت سفارش
عرضه اولیه سهام شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس با نماد اپال صبح امروز آغاز شد. دوره ثبت سفارش بر اساس پیام ناظر ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه تا ۱۲ و ۳۰ دقیقه تعیین شده است. در این عرضه اولیه، یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون سهام اپال معادل هفت درصد این شرکت عرضه خواهد شد که یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون سهم آن در اختیار عموم قرار خواهد گرفت. هر کس میتواند تا سقف ۴۰۰ سهم با قیمت حداکثر هزار و ۲۵۰ تومان سفارش خرید ثبت کند. موردی که نشان میدهد نقدینگی مورد نیاز برای شرکت در این عرضه اولیه حدود ۵۰۰ هزار تومان است. در عرضه اولیه قبلی تعداد مشارکتکنندگان بهقدری پایین بود که نهایتا به تمام خریداران به طور کامل سهام عرضه شده تعلق گرفت و به احتمال زیاد با توجه به شرایط فعلی بازار این اتفاق تکرار خواهد شد و خریداران تا سقف مورد نظر یعنی ۵۰۰ هزار تومان صاحب سهام اپال میشوند. ابهام در شیوه قیمتگذاری و همچنین کمپین برخی فعالان بورس تحت عنوان «اپال نمیخریم» از جمله حواشی این عرضه اولیه بد موقع است.
خودنمایی دوباره صفهای فروش
با معکوس شدن روند صعودی بورس، رفته رفته به تعداد نمادهای دارای صف فروش در بازار اضافه شد. تا جایی که در ساعات پایانی معاملات امروز شاهد تشکیل صف فروش برای ۴۶۰ نماد هستیم که ۷۰ درصد بازار سرمایه را تشکیل میدهند. ارزش کل صفهای فروش امروز به چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد. در طرف مقابل امروز تنها ۴۱ نماد معادل شش درصد بازار صف خرید دارند و ارزش کل صفهای خرید نهایتا کمتر از ۴۰۰ میلیارد تومان است.
برکت؛ سنگینترین صف فروش بازار
نماد شرکت دارویی برکت امروز برای دومین روز متوالی در صدر فهرست سنگینترین صفهای فروش قرار گرفته است. ارزش صف فروش برکت تا ساعات پایانی معاملات امروز به حدود ۱۵۰ میلیارد تومان رسید. نماد بانک دی با صف فروش ۱۳۲ میلیارد تومانی در رتبه دوم و خساپا با صف فروش ۹۲ میلیارد تومانی در رتبه سوم سنگینترین صفهای فروش ایستاده است. از جمله دیگر نمادهای دارای صف فروش سنگین در بازار امروز میتوان به شپنا، پتایر، خودرو، خگستر، کدما، کزغال، سمگا، گدنا و غصینو اشاره کرد.
بالبر؛ سنگینترین صف خرید بازار
در بازار قرمزرنگ امروز، فهرست صفهای خرید چندان طولانی نیست. در صدر این فهرست نماد بالبر متعلق به شرکت کابل البرز به چشم میخورد که ارزش صف خرید آن حدود ۲۴ میلیارد تومان است. کسعدی با صف خرید ۱۱ میلیارد تومانی هم در رتبه دوم قرار دارد. رافزا، کزغال، غگیلا و شصدف هم پای ثابت فهرست صفهای خرید هستند و همچنان به روند صعودی خود بعد از عرضه اولیه ادامه میدهند.
روند صعودی بورس دوام نیاورد
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه ششم اسفندماه با کاهش پنج هزار و ۹۱۵ واحدی به رقم یک میلیون و ۲۰۵ هزار و ۷۲۷ واحد رسید و در آستانه خروج از کانال ۱.۲ میلیونی قرار گرفت. امروز شاخص کل در ابتدا صعودی بود، اما مدت زیادی طول نکشید که دوباره صفهای فروش به جان بازار افتادند و باعث کاهش ۴۹ صدم درصدی شاخص کل شدند. شاخص هموزن هم امروز ۱۶ صدم درصد کاهش پیدا کرد. عمده روند نزولی شاخص کل در بازار امروز بر دوش نمادهای شپنا، شستا، وغدیر، وپاسار و فارس بود و کچاد و فملی با تاثیر مثبت بر شاخص کل در بازار ظاهر شدند.