کد خبر: ۲۸۰۲۶
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۵
کشورهای ثروتمند برای چند برابر جمعیت خود خرید کردند؟

آفت ناسیونالیسم واکسن کرونا برای اقتصاد جهانی

مجمع جهانی اقتصاد با انتشار گزارشی اعلام کرد که ملی‌گرایی(ناسیونالیسم) در روند تهیه واکسن کووید-۱۹ نه تنها بهبود سلامت جهانی بلکه احیای اقتصاد جهانی را با مانع جدی رو به رو خواهد کرد؛ چنان که برآورد شده اصرار کشورهای ثروتمند برای دسترسی سریع‌تر به واکسن، می‌تواند سالانه ۱۱۹ میلیارد دلار خسارت به اقتصاد آنها وارد کند.
قلم‌نیوز: در حالی که بسیاری از کشورهای فقیر ممکن است بتوانند حداکثر ۲۰ درصد از جمعیت خود را در سال ۲۰۲۱ واکسینه کنند، برخی کشورهای ثروتمند جهان در حال ذخیره‌سازی دوزهای کافی برای ایمن‌سازی چندین برابر جمعیت خود هستند.
 
اگر تمام دوزهای وعده داده شده توسط شرکت‌های تولید کننده واکسن تحویل داده شود، اتحادیه اروپا می‌تواند ساکنان خود را دو بار، بریتانیا و ایالات متحده چهار بار و کانادا شش بار به طور کامل واکسینه کند.
 

ایالات متحده میلیاردها دلار برای پشتیبانی از تحقیق، توسعه و ساخت پنج واکسن امیدوارکننده کووید-۱۹ اختصاص داد اما این حمایت با یک شرط همراه بود: این که آمریکایی‌ها در دسترسی به دوزهای ساخته شده در اولویت قرار داشته باشند.

سایر کشورهای ثروتمند نیز برای انجام پیش خریدهای خود به شیوه بزرگ به ایالات متحده روی آوردند، روشی که موجب تضعیف دسترسی کشورهای با درآمد متوسط و فقیر به واکسن‌های ساخته شده کووید-۱۹ شده است.



بررسی دانشگاه دوک نشان می‌دهد که به دلیل محدودیت‌های تولید، بسیاری از کشورهای کم درآمد بعید است که تا پیش از سال ۲۰۲۴ بتوانند با تزریق واکسن جمعیت خود را به طور کامل واکسینه کنند.

در چنین شرایطی امید کشورهای در حال توسعه و فقیر برای دسترسی به واکسن کووید-۱۹ به ظرفیت تولید بالای هند، چین، آرژانتین و مکزیک دوخته شده است.

همچنین سازمان جهانی بهداشت امیدوار است از طریق طرح کوواکس بتواند توزیع واکسن در کشورهای فقیر را عادلانه کند. البته حتی اگر تمام منابع مالی لازم برای اجرای این طرح تامین شود، یک میلیارد دوز واکسن وعده داده شده تنها نیاز ۲۰ درصد جمعیت کشورهای کم‌درآمد و فقیر دنیا را تامین خواهد کرد.

تنها یک امید وجود دارد و آن این که کشورهای ثروتمندی که بیش از نیاز خود واکسن خریداری کرده و سفارش داده‌اند، نسبت به اهدای داوطلبانه اقدام واکسن به کشورهای نیازمند اقدام کنند. در حال حاضر، کانادا بحث در مورد چگونگی انجام آن را آغاز کرده است.
 
مرجع: یورونیوز
خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان