تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
تردد در شهرهای زرد مربوط به خودروهایی است که پلاک بومی شهرهای گروه نارنجی را دارند و مجاز به تردد در هیچ یک از شهرهای کشور غیر از شهر خود نیستند؛ بدیهی است در صورت تردد این خودروها در جاده ها و شهرها از طریق دوربین ها جریمه میشوند.
ستاد ملی مقابله با کرونا چندی پیش از اجرای منع تردد درونشهری از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد در شهرهای با وضعیت زرد کرونا خبر داد و اعلام کرد: منع تردد درون شهری از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد است و در شهرهای زرد نیز این منع تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد ادامه پیدا کرده است.
با این اوصاف تکلیف تردد خودروها در محدودیت های شبانه و ورودی و خروجی شهرها مشخص شده است اما همچنان عده ای نمی دانند در چه ساعت یا در کدام یک از شهرها می توانند، تردد کنند و از سوی دیگر عده ای از شرایط تردد مطلع هستند اما پیامک هایی دریافت کرده اند در حالی که به گفته خودشان ترددی در محدوده های غیرمجاز نداشتهاند.
از جمله این پیامک ها عبارتند از «مالک محترم خودرو به شماره...در راستای اجرای مصوبات ستادملی مقابله با کرونا و محدودیت های عبوری ایجاد شده، تخلف تردد شما در محور...در تاریخ...ثبت و در حال بررسی است»، عده ای نیز این پیامک را دریافت کرده اند" یا "اعلام تردد در ساعت غیرمجاز، شهروند گرامی؛ برای حفظ سلامت خود و خانواده و براساس مصوبه ستاد کرونا، تردد خودروی شما به شماره... ه. در تاریخ... ساعت... ثبت شد. لطفا از تردد غیرضروری در سطح شهر پرهیز نمایید. قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونای کلانشهر تهران" این در حالی است که برخی از افراد مجوز تردد در طرح شبانه را دریافت کرده اند.
گرچه پیامک تخلف موجب نگرانی برخی صاحبان خودرو که پروتکل های عبور و مرور را رعایت کردند شده، اما سردار سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا در این زمینه گفت: نگرانیهایی برای دارندگان وسایط نقلیه مجاز مثل پزشکان، پرستاران، کسانی که شیفت شب خدمت میکنند و کسانی که مجبور هستند به شهرها تردد داشته باشند، وجود دارد. به محض اینکه این لیستها توسط فرمانداری ها کامل شود و به راهور ارسال شوند، نسبت به حذف جریمه این افراد اقدام خواهیم کرد و نگران نباشند.
وی گفت: پلاکهای عمومی، پلاکهای آژانس محلات، تاکسیهای اینترنتی و تاکسیها را به صورت سیستمی در اختیار داریم و جریمه نشدند، اما اگر برای رانندگان این قبیل خودروها پیامک جریمه آمد نگران نباشند و حتماً نسبت به حذف آن اقدام میکنیم و نیازی به مراجعه نیست و پلیس در سیستم حذف خواهد کرد.
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: قرار شده تا بعد از اتمام طرح محدودیتهای جدید افرادی که آدرس محل سکونتشان با پلاک خودرویشان مطابقت ندارد، نسبت به حذف جریمه شان اقدام کنیم، اما کسانی که با پلاکهای غیر بومی به شهرهای قرمز و یا نارنجی تردد کردهاند غالباً جریمه شدهاند و نسبت به حذف جریمه اقدام نمیشود.
هادیانفر ادامه داد: از ابتدای اجرای طرح محدودیتهای تردد در کشور تاکنون براساس آنچه که ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ کرده است، علی رغم شرایط جوی بد نیروهای پلیس راهور به طور کامل در محورهای شمالی کشور و محورهای متأثر از بارش برف و باران حضور داشتهاند.
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: در روزهای اول تاکید کردیم که پیامکها صرفاً برای تذکر هستند و اعمال جریمه انجام ندادیم و این کار در شهرها و راهها انجام شد و تاکید کردیم که همکاران ما در شهرها به صورت دستی جریمه نکنند و دوربینها این مسؤلیت را عهده دار بودند.
نیروی انتظامی در گزارش روزانه عملکرد خود در اجرای طرح کاهش زنجیره انتقال بیماری کرونا اعلام کرد: روز گذشته - ۱۶ دی ماه- ۴۷ هزار و ۱۱۲ پیامک به رانندگان خاطی ارسال کرده است.
همچنین در اجرای طرح محدودیت شبانه ۵۶هزار و ۲۴۳ خودرو و مناطق نارنجی ۳۰ هزار و ۱۲۸ خودرو جریمه شدند. همچنین تردد ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو درصد کاهش داشته است.
در راستای اجرای طرح محدودیت تردد روزگذشته به ۳۲ هزار و ۴۴ راننده تذکر لسانی و ۱۷ هزار و ۲۰۷ دستگاه خودرو عودت داده شد.
سرهنگ عینالله جهانی، معاون اجتماعی پلیس راهور در پاسخ به این سوال که چه پیامک هایی مشمول جریمه محدودیت تردد می شوند، گفت: چنانچه برای افرادی پیامکی با این مضمون آمده باشد که تردد مالک خودرو در حال بررسی است؛ این افراد نگران نباشند زیرا این پیامک در چک اپراتورهای بخش اجرائیات پلیس راهور به صورت سیستمی بررسی می شود و چنانچه رنگ و نوع خودرو با پیامک ارسالی هماهنگی نداشته باشد، حذف می شود.
وی تصریح کرد: البته اگر پیامک دومی آمد که در آن ذکر شده، مرتکب فلان تخلف شده اید و این پیامک دارای شناسه پرداخت باشد، یعنی تخلفی صورت گرفته و باید جریمه پرداخت شود.
جهانی اضافه کرد: چنانچه فردی در فلان جاده و مسیر ترددی نداشته اما پیامک دریافت کرده است، این نوع پیامکها نیز در چک اپراتورهای پلیس راهور بررسی و از سیستم حذف می شود.
معاون اجتماعی پلیس راهور در پاسخ به این سوال که تکلیف پیامکهای ارسالی برای افرادی که دارای مجوز تردد در طرح شبانه و ورودی و خروجی برخی از شهرهای نارنجی هستند، چیست، گفت: چنانچه نام دارندگان مجوز فرمانداری ها در سیستم اجرائیات راهور ثبت شده اما برای آن ها پیامک هشداری آمده است، نگران نباشند. چون با ارسال این پیامک، جریمه ای برای آنها منظور نمی شود.
سرهنگ جهانی در پاسخ به این پرسش که تکلیف پیامکهایی که برای دو نفر ارسال می شود که هر دو از یک مسیر و در یک ساعت معین تردد کرده اند اما برای یک نفر پیامک جریمه تردد در طرح محدودیت کرونا ارسال می شود اما برای فرد دیگر پیامکی ارسال نمی شود، چیست، گفت: احتمالا دارنده وسیله نقلیه شماره تلفن جدید خود را در سیستم اجرائیات پلیس راهور ثبت نکرده است. براساس قانون افراد باید ظرف ۴۸ ساعت تغییر نشانی منزل و تلفن خود را به اجرائیات راهور اعلام کنند و برای این منظور به پلیس+۱۰ یا مرکز اجرائیات پلیس راهور مراجعه کنند.