کد خبر: ۲۷۷۴۰
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۰

پیشتازان بازار سکه

سکه امامی در دو هفته اخیر به دو محدوده قیمتی حساسیت زیادی نشان داده است؛ اولی کمی بالاتر از مرز ۱۲ میلیون تومانی که دو بار در آن با فشار فروش مواجه شد. محدوده مهم دوم، حوالی ۱۱ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان است که بازار در آن با افزایش خرید‌ها مواجه شده است.

قلم‌نیوز:در دومین هفته دی، پیشتازان بازار، فروشندگان بودند؛ به خصوص در بازار سکه امامی که این فلز گرانبها نزدیک به ۲ درصد از ارزش خود را از دست داد. سکه که دو هفته پیش در نزدیکی مرز ۱۲ میلیونی معامله می‌شد، در هفته جاری تا نزدیکی سطح ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی پایین رفت.

افزایش روز پنج شنبه در بازار سکه تنها کمی از میزان ضرر خریداران کاست. در آخرین روز هفته، فلز گرانبهای داخلی ۲۰ هزار تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و روی عدد ۱۱ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان قرار گرفت. بخش زیادی از این افزایش ناشی از رشد بهای طلا در بازار‌های جهانی بود که در آخرین روز کاری سال ۲۰۲۰ تا نزدیکی مرز هزار و ۹۰۰دلاری بالا رفت.

روز پنج‌شنبه خبری از تحریک سکه توسط بازیگران دلار نبود، چرا که اسکناس آمریکایی در این روز توان خاصی برای رشد قیمت نداشت و در نهایت با ۲۰ تومان افت به بهای ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. میزان بازدهی هفتگی دلار با افت روز پنج شنبه در مجموع به نزدیک یک درصد رسید.

افت قیمت دلار در حالی رخ داد که بسیاری از معامله‌گران سعی داشتند با جوسازی پیرامون اخبار و شایعات سیاسی- نظامی بازار را هیجانی کنند. با این حال، چنین اتفاقی رخ نداد و دلار روندی را طی کرد که در سه هفته اخیر کم‌و بیش تجربه کرده است: نزول قیمت به‌صورت آرام و تدریجی. حدود سه هفته قبل، دلار بالای محدوده ۲۶ هزار و ۳۰۰ تومان قرار داشت، ولی از آن زمان نه تنها به بالای این نقطه نرسیده است، بلکه توان عبور از مرز ۲۶ هزار تومانی را نیز از خود نشان نداده است و بیشتر در جهت منفی حرکت کرده است. در شرایط فعلی، بازیگران ارزی انتظار دارند در صورتی که دلار نقطه ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومانی را از دست بدهد، به سمت ابتدای مرز ۲۵ هزار تومانی حرکت کند. این در حالی است که همچنان برخی از معامله‌گران انتظار دارند بازار ارز در هفته جاری با افزایش قیمت مواجه شود.

برخی از بازیگران فنی معتقدند دلار با ماندن در محدوده ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومانی، کف قیمت خود را پیدا کرده است و در نتیجه به تدریج خریداران با اطمینان از این سطح وارد بازار خواهند شد. عده‌ای هم باور دارند، با افزایش تنش‌ها بین ایران و آمریکا در روز‌های انتهایی ترامپ، فروشندگان برای فعالیت در بازار احتیاط بیشتری خواهند کرد.

البته بازیگران کاهشی باور دارند، بازار دیگر تحت تاثیر گفتار و رفتار ترامپ قرار ندارد و هر چقدر بازار به آغاز به کار بایدن نزدیک‌تر شود، فروش‌های ارزی افزایش پیدا خواهد کرد. باید دید در هفته جاری دلار کف و سقف جدیدی را مورد آزمون قرار خواهد داد یا در همان دامنه محدود کم نوسان هفته گذشته باقی خواهد ماند.

ضرر سکه بازان

اگر پنج‌شنبه دو هفته پیش وارد بازار می‌شدید، در بهترین حالت سکه را می‌توانستید با قیمت ۱۱ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان خریداری کنید. این قیمت فلز گرانبهای داخلی در حجم عمده در تاریخ ۴ دی بود. با نزدیک شدن به مرز ۱۲ میلیون تومانی، برخی از معامله‌گران تصور کردند که سکه در فاز صعودی قرار گرفته است و به همین دلیل اقدام به خرید کردند. با این حال، از ابتدای هفته گذشته، موج نزولی وارد بازار سکه نشد که در نهایت بیش از ۲۰۰ هزار تومان کاهش را به این فلز گرانبها تحمیل کرد.

بازیگران بازار می‌گویند: تقاضا برای سکه از ابتدای هفته گذشته به شدت پایین آمد و حتی معامله‌گران فردایی هم تا حدی از بازار عقب نشستند. برخی از معامله‌گران، نزول سکه را ناشی از عدم توان دلار برای رشد قیمت دانستند. اسکناس آمریکایی در تمام طول هفته هیچ نشانه افزایشی از خود نشان نداد و بیشتر نوسانات خود را در سطح ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومانی صورت داد.

سکه برای اینکه ارقام بالای ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را به ثبت برساند، حداقل نیاز دارد که دلار از محدوده ۲۶ هزار و ۲۰۰ تومان عبور کند. گذر دلار از آن نقطه حداقل انتظارات افزایشی بازیگران فنی بازار سکه را بار دیگر فعال می‌کند. طلای جهانی نیز در روز‌های ابتدایی هفته گذشته نوسان افزایشی خاصی نداشت و تنها در روز‌های کاری آخر هفته بود که جهش به سوی مرز هزار و ۹۰۰ دلار را تجربه کرد.

در واقع همان حرکت اونس طلا در روز پنج شنبه بود که کمک کرد فلز گرانبهای داخلی از فاز نزول خارج شود و در محدوده ۱۱میلیون و ۷۶۰هزار تومانی به کار خود پایان دهد. به گفته فعالان، جدا از روند نزولی دلار، یکی دیگر از عواملی که زمینه ساز افت قیمت سکه شد، حبابی بود که پیرامون این فلز گرانبها وجود داشت. با افت حدودا ۲ درصدی سکه در هفته گذشته تا حدی ارزش بازاری این فلز گرانبها به قیمت ذاتی آن نزدیک‌تر شد.

سکه امامی در دو هفته اخیر به دو محدوده قیمتی حساسیت زیادی نشان داده است؛ اولی کمی بالاتر از مرز ۱۲ میلیون تومانی که دو بار در آن با فشار فروش مواجه شد. محدوده مهم دوم، حوالی ۱۱ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان است که بازار در آن با افزایش خرید‌ها مواجه شده است.

در صورتی که سکه بالای ۱۱ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان باقی ماند، حرکت به سوی مرز ۱۲ میلیون تومانی بعید نخواهد بود. امری که می‌تواند ضرر سکه بازان را تا حدی جبران کند. با این حال شکست حمایت، می‌تواند زمینه ساز نزول فلز گرانبهای داخلی تا سطح ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم شود.

خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان