تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
وی اظهار داشت: از اوایل آذر ماه که بازار شروع به رشد کرد افرادی که در اصلاح چند ماه گذشته متضرر شدند دیگر برای سرمایه گذاری وارد بورس نشدند، این افراد جزو سهامداران حقیقی و حقوقی بودند که گمان میکردند رشد ایجاد شده در بازار مصنوعی است و ممکن است دوباره شاخص بورس وارد مدار نزولی شود.
اسراری با بیان اینکه ریزشهای سنگینی که در بازار سهام در دهه ۹۰ رخ داد ناشی از اتفاقهای سیاسی بود که به شدت بازار را تحت تاثیر خود قرار دادند، گفت: افت پرشتاب شاخص بورس در انتهای سال ۹۳ و ابتدای سال ۹۴ به دلیل توافقهای صورت گرفته در زمینه برجام بود، ریزش دیگری در بازار در انتهای سال ۹۲ به واسطه افت قیمتهای جهانی و اشباع خرید در عمده سهمها شکل گرفت، با توجه به وجود چنین مسایلی، ریزش اخیر شاخص بورس باعث ترس سهامداران از احتمال پایان روند صعودی بازار شد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، از مرداد ماه سال جاری و از زمانی که بازار در کما فرو رفت، سهامداران ریزش این بازار را به آن زمان نسبت دادند.
وی خاطرنشان کرد: مسایلی مانند بهبود وضعیت بازارهای جهانی و قیمتهای جهانی نسبت به گذشته، عدم وجود افق کاهش قیمت برای دلار و رفع بحران کرونا در کنار یکدیگر باعث شده تا حالتی را که بازار پیدا میکند امیدوار کننده باشد و زمینه ایجاد چشم اندازی روشن را در این بازار فراهم کند.
اسراری با تاکید بر اینکه روند معاملات بورس نگران کننده نیست، گفت: در وضعیت فعلی نمیتوان در انتظار اصلاح سنگین شاخص بورس بود و سهامداران نباید نگران ریزش احتمالی شاخص بورس و مشاهده اعدادی عجیب در کانال شاخص بورس باشند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار نیازمند اصلاح بود و باید به طور حتم آن را تجربه میکرد، اما مواردی باعث ایجاد اصلاح شد که مهمترین عامل آن فروش از سوی حقیقیها و بازارگردانی ضعیف بازارگردانها بود.
وی اظهار داشت: زمانی که برخی از موارد دست به دست یکدیگر میدهند تا شاخص بورس روند اصلاحی را در پیش گیرد، شاهد انتشار برخی از اخبار سیاسی یا اقتصادی در بازار میشویم که باعث ایجاد شتاب بیشتر در روند اصلاحی بازار است.اسراری گفت: اکنون با توجه به معاملاتی که در بازار شاهد هستیم خطر چندانی وضعیت بازار را تهدید نمیکند و اصلاح شاخص بورس را نباید برای بازار خطرناک دانست، زیرا ایجاد روند منفی در بازار، معاملات بورس را برای روند صعودی جدید آماده میکند.
وی تاکید کرد: در بازارهای جهانی عاملی برای افت قیمتها وجود ندارد، به همین دلیل تصورها این است که سرمایههای سرگردان به دلیل اشباع بازارهای موازی، برای سرمایه گذاری به سراغ بازار سرمایه یا بانک خواهند رفت، اما بعید به نظر میرسد که سرمایهها به سمت بانک بروند و احتمال ورود آنها در بازار سهام بیشتر است.
اسراری با بیان اینکه بورس در مسیر صعودی قرار دارد، گفت: سهامداران نباید در کوتاه مدت در انتظار دست یابی شاخص بورس به سقف قبلی باشند، شاخص بورس تا چند روز آینده کانال ١.٥ میلیون واحد را پس میگیرد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در مجموع با توجه به رشد قیمتهای جهانی تصور ریزش شاخص بورس اشتباه است، افزود: روز گذشته نفت برنت بالای ٥٠ دلار تثبیت شد و قیمت محصولات پتروشیمی و فولاد با جهش بزرگی همراه بودند، بنابراین رشد قیمتهای جهانی باعث شد تا گروه فلزات و پتروشیمی روز خوبی را در بازار داشته باشند و تصور حاکم شده در بازار در مورد گروه پتروشیمی که ممکن است روند مثبتی را در بازار نداشته باشند از بین رفت که این موضوع شوک مثبتی را به بازار وارد کرد.
وی گفت: بازار اکنون روند به نسبت صعودی را در پیش گرفته، اما ممکن است در چند روز آینده نوسان منفی داشته باشد و بعد دوباره روند صعودی پرشتابی را در پیش بگیرد.
اسراری در پایان اظهار داشت: در کل روند بازار صعودی است و سهامداران نباید نگران باشند، زیرا با توجه قیمت دلار و قیمتهای جهانی، پیش بینی کاهش شدید شاخص بورس بعید است.