تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
وی افزود: رفتن آدمی که جنایت کرد و تروریست بود و حتی به واکسن ما هم رحم نمی کند و عاری از اصول انسانی بود، برای ما خوشحال کننده است و بسیار خوشحالیم که این جبار سرنگون شد.
روحانی ادامه داد: دولت بعدی آمریکا خودش می داند که راه باز است، اگر مسیر درست را خواستند آماده است و اگر مسیر اشتباه را خواستند باز هم آماده است. امیدواریم رای مردم آمریکا به آقای بایدن برای دولت او مشخص باشد. مردم آمریکا به قانونگرایی و تعهد به پیمان ها رای دادند، نه قانون شکنی و پیمان شکنی، خواسته ما هم ثبات، امنیت، صلح در سراسر جهان و تعامل سازنده با همه کشورها است و آمریکایی ها می توانند مسیر تعامل را برگزینند.
رئیس جمهور با بیان اینکه برخی رسانه ها که متاسفانه بعضی از آنها داخلی هم هستند تحت تاثیر رسانه های ماهواره ای ضد ایران می گویند در بحث برجام شرایط فرق کرده و مثل سال ۹۴ نیست و ایران می گوید همه باید به تعهداتشان برگردند، یادآور شد: من هم این موضوع را قبول دارم که شرایط سال ۲۰۲۰ با شرایط ۲۰۱۵ متفاوت است اما نه در مسیری که آنها تفسیر می کنند. آن روزی که ما مذاکره می کردیم شمشیر شش قطعنامه سازمان ملل بالای سرمان بود اما امروز این شمشیر شکسته شده و نیست. آن روز شمشیر دومی به نام PMD بود که امروز شکسته شده، آن روز در افکار عمومی دنیا به غلط شایعه کرده بودند که ایران اگر تعهدی کند به آن عمل نمی کند اما ما در برجام ثابت کردیم متعهدترین کشور دنیاییم.
وی اضافه کرد: ما نشان دادیم که سخت و با وسواس مذاکره می کنیم اما اگر چیزی را امضا کردیم به عهد خود وفاداریم. در حالیکه اگر آمریکا را کنار بگذاریم حتی ۱+ ۴ هم نتوانسته است به تعهدات خود درست عمل کند. پس ما نشان دادیم آن شایعه ای که ایران به تعهداتش عمل نمی کند درست نیست. ضمن اینکه آن روز۱+ ۵ روبروی ما بود ولی امروز آمریکا تنهاست و تمام کشورهای جهان به جز یکی دو کشور کوچک که مزدور آمریکا هم هستند، به آمریکا توصیه می کنند به برجام بازگردد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه امروز شرایط داخلی ایران هم متفاوت است خاطرنشان کرد: ما آن روزی که مذاکره می کردیم بنزین و گازوئیل را با میلیون ها دلار که تازه تلاش می شد به ما نرسد وارد می کردیم اما امروز بنزین و گازوئیل را صادر می کنیم. آن روز در زمستان ناچار بودیم گاز را وارد کنیم ولی امروز در زمستان گاز صادر می کنیم. آن روز در بسیاری محصولات از جمله گندم محتاج بودیم که از خارج وارد کنیم اما امروز روی پای خودمان ایستاده ایم و در بسیاری محصولات به خودکفایی و مرز خودکفایی رسیده ایم.
رئیس جمهور ادامه داد: ما امروز در همه زمینه ها پیشرفت کرده ایم و قدرت امروزمان با آن روز که مذاکره می کردیم قابل مقایسه نیست. امروز قدرت نظامی و پدافندی ما با ۲۰۱۵ قابل مقایسه نیست و ما مدرن ترین پدافند، بهترین ناوچه ها و پیشرفته ترین سیستم موشکی را داریم و قدرت ما در همه جا و همه چیز چند برابر شده است. در انرژی هسته ای هم قدرت ما فرق کرده و اگر آن روز سانتریفیوژهای IR۱ و IR۲ و نسل اولیه IR۴ را داشتیم امروز IR۸ و IR۶ داریم و اینها نشان می دهد که امروز توانمندتر و قدرتمندتر از همیشه هستیم.
روحانی همچنین تصریح کرد: آن روز که مذاکره می کردیم در سازمان ملل اتفاق آراء پشت سر آمریکا بود اما در این سه سال آمریکا در همه جا منزوی بوده و خودش تنها بوده تا جایی که ناچار شد با یک جزیره کوچک متحد شود. بله شرایط امروز فرق کرده و ما در این سه سال نشان دادیم هیچ فشاری نمی تواند مقاومت مردم ما را بشکند و هیچ قدرتی نمی تواند ما را از مسیر خودمان جدا کند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود درباره مبارزه با ویروس کرونا در کشور گفت: همه تلاش ما این است که واکسن کرونا در داخل کشور تولید شود اما در عین حال به دنبال آن هستیم که واکسنی که در دنیا هست با اینکه هنوز مورد تایید سازمان بهداشت جهانی قرار نگرفته را خریداری کنیم و به موقع وارد کشور شود تا مردم بتوانند در ماه های آینده یا سال جدید شرایط بهتری برای فعالیت های کاری و اجتماعی داشته باشند.
وی با گرامیداشت میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار یادآور شد: میلاد این شیرزن حادثه کربلا یادآور افتخاری است که در این ماه ها همه پرستاران ما به نام خود ثبت کردند و امسال باید با احترامی ویژه به این قشری که جان خود را در کف دست گذاشتند توجه کنیم. البته مردم هم در عمل پاسخ صریحی به کادر درمان دادند و دیدیم در هفته های گذشته با تلاش مردم و اجرای دقیق پروتکل ها کاری صورت گرفت که همه منحنی های موج سوم را به کرنش وادار کرد.
وی اضافه کرد: بحمدلله در روز شنبه شاهد بودیم همه منحنی هایی که وضع بیماری را نشان می دهد مسیر کاهشی را آغاز کرده و از ۱۶۰ مرکزی که وضعیت قرمز داشتند فقط ۱۲ شهرستان باقیمانده که ان شاءالله آن هم به زودی بهتر خواهد شد. مردم در کنار کادر درمان کار بزرگی انجام دادند و امیدواریم کاری کنند که در زمستان شاهد موج تازه ای نباشیم.
رئیس جمهور همچنین به ۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و افزود: وحدت این دو نهاد برای ما بسیار مهم است و از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نزدیکی حوزه و دانشگاه بیشتر شده است. از طرفی ۲۷ آذر روز جهان عاری از خشونت و افراطی گری است که از افتخارات جمهوری اسلامی به حساب می آید و از آن کمتر یاد می شود.
وی ادامه داد: ما دو روز در تقویم داریم که در تاریخ دیپلماسی ما مهم است. یکی ۲۳ تیر به نام روز تعامل و گفت وگو با جهان و دیگری ۲۷ آذر به نام روز جهان عاری از خشونت و افراطی گری. من در سال ۹۲ در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد کردم که آن سال را سال جهان عاری از خشونت و افراطی گری نامگذاری کنند و این پیشنهاد رئیس جمهور ایران در مجمع به اتفاق آراء تصویب شد.
روحانی در ادامه تاکید کرد: ایران تنها با شعار مخالف افراطی گری و خشونت نیست و در عمل هم تلاش خود را برای مبارزه با افراطی گری، خشونت و تروریست در منطقه بکار برده است. اساسا مردم ایران در سال های ۹۲ و ۹۶ به اعتدال رای دادند و این رای نشان می دهد که مردم مسیر اعتدال، اخلاق و رحمانیت را انتخاب کردند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود با یادآوری این نکته که جنگ اقتصادی در کنار کرونا فشار فراوانی را به زندگی مردم و اقتصاد کشور وارد کرده است عنوان کرد: خود ما در دولت باور نمی کردیم که بتوانیم در چنین شرایطی در سال ۹۹ به رشد اقتصادی مثبت برسیم. همه پیش بینی ها در ابتدای سال این بود که رشد امسال ما منفی است و برخی سازمان های جهانی تا منفی ۵ درصد پیش بینی کرده بودند. خود ما هم در ابتدا می گفتیم با این روند رشد ما مثبت نخواهد بود.
وی ادامه داد: در سه ماهه اول سال هم رشد ما منفی بود اما در سه ماهه دوم کشاورزان، صنعتگران، بخش خدمات و مدیران ما کار بزرگی کردند و بانک مرکزی اعلام کرد؛ در سه ماهه دوم با نفت و بدون نفت رشد اقتصادی ما مثبت بوده و این رشد کاری کرده که کل رشد شش ماهه اول سال مثبت شود.
روحانی افزود: در سه ماهه دوم سال رشد اقتصادی ما با نفت ۵.۱ درصد و بدون نفت ۳.۲ درصد مثبت بوده و در کل شش ماهه با نفت ۱.۳ درصد و بدون نفت ۱.۴ درصد بوده است. در کشاورزی رشد اقتصادی ۴.۴ درصد مثبت بوده که باید از کشاورزان به خاطر تلاششان تشکر کرد. در صنایع و معادن رشد ما قابل ملاحظه است و در ۱۹ بخش صنعتی و تولیدی رشد ۲۰ و ۲۱ درصد داشته ایم. در فولاد ۸ درصد، در مس ۷ درصد و در آلومینیوم هم رشد ۵۲ درصد است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در کشاورزی در این دولت کار بزرگی صورت گرفته یادآور شد: خرید گندم در این دولت نسبت به قبل بیش از ۱۰۰ درصد است که این نشان می دهد رشد تولید چقدر بالا بوده، در بخش مواد غذایی هم ما رشد خوبی داشته ایم. تولید برنج در سال ۹۲، ۱.۵ میلیون تن بوده و امسال ۲.۶ میلیون تن است که نشان می دهد رشد بزرگی در صنعت و کشاورزی را شاهد هستیم. حتی در بخش نفت که تمام فشارها روی آن بود تا نفت ما را زمین بزنند، نفت ما حرکت کرده و در شش ماهه اول سال رشد نفت مثبت ۰.۸ است. فقط در بخش خدمات منفی هستیم که امیدواریم حرکت کند. البته در این مدت صدمات زیادی به بخش خدمات وارد شده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه حرکت اقتصادی مردم در سال جهش تولید بسیار افتخارآمیز است اظهار کرد: این جهش در افتتاح های مختلف خود را نشان می دهد و ما با افتتاح پروژه های متفاوت نشان داده ایم که همه بخش ها به دنبال جهش تولید هستند.
وی با گرامیداشت ۲۶ آذر روز حمل و نقل بیان کرد: در اقتصاد کشور باید تشکر ویژه ای از حمل و نقل داشته باشیم. امسال در شرایط کرونا و حتی در ماه های اولیه شیوع یعنی در اسفند و فروردین که بسیار سخت بود کامیون داران و بخش ریلی حمل و نقل با همه وجود برای کشور تلاش کردند و نگذاشتند باری در سامانه ها، بنادر و روی کشتی ها باقی بماند. در بخش ریلی در هشت ماهه اول امسال هشت درصد و در بخش کامیون هفت درصد افزایش حمل و نقل داشته ایم که باید در برابر این عزیزان که در سرما و گرما هزاران کیلومتر راه را برای رساندن کالا به دست مردم حرکت می کنند تواضع کنیم.
روحانی همچنین خاطرنشان کرد: دولت در این هفت سال کار بزرگی در بخش حمل و نقل انجام داده و ۱۸۲۹ کیلومتر به ریل کشور اضافه شده، این رقم در ابتدای دولت ۹۲۰۰ کیلومتر بود و به گفته وزیر راه تا پایان دولت به ۱۴ هزار کیلومتر می رسد که این افزایش ۵۰ درصدی خطوط ریلی بسیار ارزشمند است. در بخش راه و فرودگاه و بنادر هم تلاش های خوبی صورت گرفته، ظرفیت بنادر ۳۶ درصد افزوده شده و به راه ها، بزرگراه ها، آزادراه ها و مسیر شهری ۱۰ هزار کیلومتر اضافه شده است.
روحانی در پایان اظهار کرد: طبق آماری که سازمان برنامه و بودجه به من داده در فعالیت های عمرانی هم اوضاع بسیار امیدوار کننده است. ما در نیمه آذر پارسال ۳۵ هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی پرداخت کرده بودیم و در نیمه آذر امسال این مبلغ ۵۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است. یعنی ۶۲ درصد بیش از پارسال در بودجه های عمرانی پرداخت کردیم که این یکی از علامت های جهش تولید است که در بخش عمران دیده می شود.