تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
روحانی با بیان اینکه باید صدای ما در سیاست خارجی یک صدای واحد باشد، تأکید کرد: هرچه رفتار ما پختهتر، سنجیدهتر و با دوراندیشی بیشتر باشد و منافع ملی ما اصل باشد و دعواهای سیاسی و جناحی را کنار بگذاریم، موفقتر خواهیم بود. باید ملت و ایران برای ما اصل باشند، نه انتخابات ۱۴۰۰. روز انتخابات فراخواهد رسید و باید بگذاریم ملت شاداب و فعال خودشان به پای صندوقهای رأی بیایند و هر کسی را میخواهند انتخاب کنند.
رئیسجمهور در ادامه یادآور شد: امروز فضای فرصت نهنتها در صنعت و کشاورزی، بلکه برای دیپلماسی و حرکتهای وزارت خارجه بهتر از ماههای گذشته فراهم است. امروز فضایی است که بهتر میتوانیم با دنیا، منطقه، همسایگان و غرب و شرق کار کنیم و برای منافع ملی تحرک پیدا کنیم. این جاده پرفرازونشیب به مقدار کمی در حال هموارشدن است و دیپلماتها میتوانند سریعتر گام بردارند.
او افزود: ما برای پیشرفت دیپلماسی نیاز داریم که از کشور صدای واحدی شنیده شود، البته نمیگویم سلیقهها را یکی کنیم و مجلس تابع دولت باشد یا دولت تابع مجلس باشد. آنها هم نظر خود را دارند، ما هم نظرات خود را داریم؛ ولی شنیدهشدن صدایی واحد از کشور بسیار مهم است.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر اینکه ایران بر مبنای آنچه در سال ۹۸ اعلام کرد با صراحت به دنیا گفته که کاهش تعهدات در برابر کاهش تعهدات خواهد بود، خاطرنشان کرد: طرف مقابل تقریبا تعهدات خود را کنار گذاشت.
آمریکا که از برجام بیرون رفت و آنها هم که ماندند، به تعهدات خود یا عمل نکردند یا خیلی اندک عمل کردند. ما مدتی به آنها زمان دادیم و بعد رسما اعلام کردیم که کاهش تعهدات در برابر کاهش تعهدات خواهیم داشت و در پنج مرحله اعلام کردیم که دو ماه، دو ماه این کاهش تعهدات را انجام خواهیم داد.