قلمنیوز:بعد از ظهر روز جمعه بود که رسانهها و فضای مجازی از یک خبر فوری پر شد؛ خبری که تداعی کننده دی ماه سال ۹۰ بود. «محسن فخریزاده» دانشمند ایرانی در میدان خلیج فارس آبسرد مورد حمله تروریستی قرار گرفت و در اثر همین حمله تروریستی جان خود را از دست داد و به شهادت رسید.
کشور در شوک یک عملیات تروریستی دیگر فرو رفت؛خبرها کمکم تکمیل میشد و هرچه سایه اخبار مختلف درباره چگونگی وقوع عملیات تروریستی کنار میرفت به همان نسبت سروکله اما و اگرهای دیگری پیدا میشد؛ فخریزاده که بود؟ چرا این اتفاق افتاد؟ عاملان و آمران این ترور چه کسانی بودند؟ سوالاتی که برخی از آنها پاسخ داده شد و برخی دیگر قطعا نیاز به زمان دارد تا تمام ابعادش روشن شود.
محسن فخریزاده که بود؟
محسن فخریزاده متولد ۱۳۳۶ در قم بود و تا پیش از شهادتش ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را برعهده داشت. او همچنین استاد فیزیک دانشگاه امام حسین(ع) بود؛ کسی که سال ۲۰۱۶ نامش در میان لیست ۵۰۰ نفره از قدرتمندترین افراد جهان در نشریه فارن پالیسی منتشر شد.
فخریزاده دانشمند ارشد وزارت دفاع و لجستیک نیروهای مسلح بود و از سوی رسانههای غربی لقب «پدر برنامههای هستهای ایران» لقب گرفته بود. فخریزاده در سال ۲۰۰۷ نیز طی قطعنامه ۲۲۳۱ در لیست افراد تحریم شده قرار گرفت.
محسن فخریزاد که حدودا ۱۰ سال پیش نیز در سیبل حملههای تروریستی قرار گرفته بود اما به دلیل لو رفتن آن عملیات این هدف محقق نشد تا اینکه آذر ۹۹ نقشههای شوم به بار نشست. به طوری که ساعت ۱۴:۳۰ ابتدا یک دستگاه خودرو نیسان در میدان خلیج فارس آبسرد در حین عبور خودرو دانشمند هستهای کشورمان خود را منفجر میکند و سپس عامل بعدی اقدام به تیر اندازی رگباری کرده که در پی آن یکی از محافظان شهید فخریزاده ۴ تیر خورده و محسن فخریزاده نیز در پی انفجار و اصابت تیر، پس از انتقال با بالگرد به بیمارستان شهید می شود.
از مهمترین پروژههایی که توسط شهید فخریزاده و تیمش به نتیجه رسیده بود، پروژه تولید "اولین کیت ایرانی تشخیص کرونا" بود که سازمان تحت امرش با نظارت مستقیم این شهید عزیز سرانجام بعد از تلاشهای فراوان در ابتدای سال جاری موفق به تولید این کیت شدند. غیر از کیت تشخیص کرونا، پروژه بسیار حساس و مهم "تولید واکسن کرونا" نیز توسط شهید فخریزاده و تیمش از مدتهای پیش کلید خورده بود.
پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی با تلاشهای شبانهروزی شهید فخریزاده به نتایج بسیار خوبی رسیده بود و هماکنون واکسن تولیدشده توسط سپند، به مرحله تست انسانی رسیده و در آستانه حصول نتیجه قرار دارد.
پشت پرده ترور دانشمندان ایرانی
خطر ترور این عضو ارشد در وزارت دفاع مسئلهای نبود که قبلا احساس نشده باشد یا مسوولان متوجه نشانهاسلحههای خارجی بر روی این دانشمند ایرانی نباشند اما فارغ از اینکه چطور این ماشه کشیده شده است و این ترور در چنین مقطعی به سرانجام میرسد موضوع دیگری بیش از همه جلب توجه میکند و آن ردپای اسرائیل و آمریکا در چنین تروری است؛ برای این ادعا نیز چند شاهد وجود دارد.
۳۰ آوریل ۲۰۱۸ (۱۰ اردیبهشت ۹۷) بود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در یک کنفرانس خبری ۳ بار نام محسن فخریزاده را در رابطه با برنامههای هستهای ایران به زبان میآورد. موضوع احتمال دست داشتن اسرائیل در این عملیات تنها به گمانهزنیها درباره آنچه نتانیاهو دو سال پیش در یک کنفرانس مطرح کرده بود ختم نمیشود و ماجرا وقتی رنگ بیشتری به خود میگیرد که رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند: نتانیاهو تلویحا مشارکت احتمالی این رژیم در ترور محسن فخری زاده دانشمند هسته ای ایران را تایید کرد.
موضوع وقتی پیچیدهتر میشود که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به فاصله مشخص شدن نتیجه انتخابات و پیروزی جو بایدن در انتخابات وزیر دفاع دولت خود را برکنار کرد در همین زمان بود که احتمالاتی شبیه به ترور سردار سلیمانی سر از گمانهزنیهای ژورنالیستی درآورد؛ هرچند ترامپ هیچ واکنش و اظهارنظر مستقیمی نسبت به این موضوع نشان نداد اما با بازنشر توئیتی از یک خبرنگار اسرائیلی همراهیاش را با این اتفاق نشان داد.
خط و نشان ایران؛ انتقام سخت در راه است
ترور شهید محسن فخریزاده با واکنش گسترده از سوی نظامیها و سیاسیون مواجه شد. اولین واکنش را وزارت دفاع نشان داد و طی بیانیهای رسمی ابتدا شهادت او را تائید کرد و سپس نوشت: «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اقدام ناجوانمردانه ترور یکی از مدیران متعهد و متخصص خود را به محضر مبارک مقام معظم رهبری و ملت شهید پرور ایران اسلامی تبریک و تسلیت عرض می نماید.»
امیر حاتمی وزیر دفاع نیز درباره او گفت:ایشان معاون وزیر دفاع و رییس سازمان پژوهش و نوآوریهای دفاعی کشور بودند و دارای یک وجهه علمی بالا و سابقه طولانی در نوآوریهای دفاعی کشور هستند؛ شاگردان بسیار زیادی را تربیت کردند و پرورش دادند، کارهای ایشان در حوزه دفاعی بزرگ و پر ثمر است.» او ادامه داد: «ایشان یک عنصر موثر در نوآوری های دفاعی بود و دشمن نیز هرجا که برای ملت عزیز ایران یک گام موثر و بلند برداشته شود را مورد هدف قرار میدهد؛ حوزه ی دفاع به عنوان یک حوزه کاملا موثر برای مردم ایران همواره مورد نظر و تهاجم دشمن است.»
سرلشکر باقری نیز در پی شهادت محسن فخریزاده پیامی منتشر کرد او در این پیام شهادت محسن فخریزاده را ضربهای سنگین به مجموعه دفاعی کشور دانست و خطاب به آمران و عاملان این ترور گفت که منتظر انتقام باشند. او در این پیام نوشت: «شهید دکتر محسن فخری زاده؛ رییس سازمان پژوهش و نواوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمره مدیران ارشد صنعت دفاعی کشور بود که در طول دوران عمر بابرکت خود منشا خدمات فراوانی شده بود و توانسته بود توان دفاعی کشور را به تراز قابل قبولی از بازدارندگی برساند. ترور این مدیر توانا و شایسته گرچه تلخ و ضربه سنگینی به مجموعه دفاعی کشور بود، اما دشمنان کوردل بدانند راهی را که شهید فخری زاده ها آغاز کرده اند، هرگز متوقف نخواهد شد. گروههای تروریستی و آمران و عاملان این اقدام کور هم بدانند که انتقام سختی در انتظار آنها خواهد بود. »
امیر موسوی فرمانده کل ارتش نیز در پیامی حق انتقام را محفوظ دانست و نوشت: «دشمنان کوردل انقلاب اسلامی با این اقدامات جنایتکارانه هرگز نمی توانند ملت بزرگ ایران را از راه پیشرفت و توسعه صلح جویانه بازدارند و ترور شهید دکتر محسن فخریزاده برگ دیگری از سند مظلومیت مردم ایران در مسیر اقتدار و عزت است. دست جنایکار آمریکا، رژیم منحوس صهیونیستی و منافقین کوردل در این جنایت به وضوح و آشکارا دیده می شود و این اقدام زبونانه نزد ملت های آزاده جهان محکوم است. ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت این توطئه خبیثانه با قدرت اعلام می دارد، حق انتقام از دشمنان در هر عرصه دیگری برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ است.»
سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه نیز در پیامی از انتقام سخن گفت. او دراین پیام نوشت: «دشمنان کوردل ملت ایران به ویژه طراحان، عاملان و حامیان این جنایت نیز بدانند اینگونه جنایات در عزم و اراده ایرانیان برای ادامه این مسیر پر شکوه و اقتدار آفرین خللی ایجاد نخواهد کرد و انتقام و مجازات سخت از آنان در دستور کار قرار گرفته است.»
سردار حسین دهقان، مشاور فرماندهی معظم کل قوا و وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز درتوئیتی نوشت: همچون صاعقه بر سر قاتلان این شهید مظلوم فرود خواهیم آمد. انالله و ان الیه راجعون، صهیونیستها در واپسین روزهای عمر سیاسی متحد قماربازشان در پی تشدید و افزایش فشار بر ایران برای ایجاد یک جنگ تمام عیار هستند. شب دراز است و قلندر بیدار! همچون صاعقه بر سر قاتلان این شهید مظلوم فرود خواهیم آمد و از کرده خود پشیمان میکنیم».
واکنش سیاسیون به ترور یک دانشمند
ترور یک دانشمند ایرانی و یک شخصیت ارشد در مجموعه وزارت دفاع تنها عصبانیت نظامیها را به دنبال نداشت و سیاسیون نیز به این اتفاق بزرگ واکنش نشان دادند.
علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب در پیامی نوشت: «بار دیگر دشمن جاهل و شرور ملت ایران در اقدامی کور و ذلت بار یکی از دانشمندان هستهای کشور، جناب آقای محسن فخری زاده را به شهادت رساند. این نخستین بار نیست که استکبار کوردل دست به این گونه اقدامات بزدلانه میزند. آنان میدانند با این شیوههای خباثت آمیز نمیتوانند خللی در اراده مصمم ملت بزرگ ایران ایجاد کنند. شهید محسن فخریزاده از دانشمندان خدوم و پژوهشگران برجسته در صحنههای علمی کشور بودند و به شهادت رساندن ایشان توسط دشمنان بیانگر عمق کینه آنان نسبت به فرزندان برومند ملت ایران است.»
همچنین اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور با صدور پیامی ضمن تسلیت شهادت رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، تصریح کرد: بدون تردید این دست اقدامات ضد انسانی و کوردلانه محکوم به شکست است و خللی در عزم جدی ملت بزرگ ایران در دستیابی به پیشرفت و توسعه در حوزههای دفاعی که تامین کننده مصالح و امنیت ملی کشورمان است، وارد نمیکند و دشمنان این مرز و بوم را بیش از پیش نامیدتر خواهد نمود.
محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در توئیتی در واکنش به ترور دانشمند ایرانی، شهید محسن فخری زاده، با انتشار آیه از قرآن نوشت: وسیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون... انا من المجرمین منتقمون... (این متن بخشی از آیه ٢٢٧ سوره شعرا(و آنان که ظلم و ستم کردند به زودی خواهند دانست که به چه کیفر گاهی و دوزخ انتقامی بازگشت میکنند) و بخشی از آیه ٢٢ سوره سجده است(البته ما از بدکاران انتقام خواهیم کشید.)
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در واکنش به این ترور نوشت: « آمران این جنایت، در کاخ روسیاهی تاریخ نشسته اند که از خانه عنکبوت سست تر است. خروش انقلابی ما به زودی آمران و عاملان این جنایت و تک تک آن تارنشینان روسیاه تاریخ را با سیلی انتقام سخت از سریر قدرت پایین می کشد و زلزال سهمگین و ابابیل فولادین اقتدار ملت ایران دیریازود بر آنها فرود خواهد آمد و به فضل الهی هیچ مانعی نخواهد توانست ملت عزیز و سربلند ایران را از راه رشد و تعالی و قوی شدن بازدارد.»