تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
وی افزود: جهاد کشاورزی نسبت به برآورد تولید اقدام میکنند و ما بر اساس برنامهریزی کسریها را برای واردات انجام میدهیم که نیاز به هماهنگی با بانک مرکزی و سازمان استاندارد و وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و سازمان دفع آفات است که انجام شود.
این مقام مسئول ادامه داد: امسال برای تأمین ۶۰ میلیون تن کالای اساسی برنامهریزی صورت گرفته است، از این میان ۳۵ تا ۴۰ میلیون از محل کالاهای تولید داخلی تأمین میشود و حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون هم باید از طریق واردات تأمین شود.
وی تصریح کرد: علیرغم همه مشکلات تحریم ۱۵ میلیون واردات قطعی انجام شده است و با توجه به موجودیای که در بنادر است انشاءالله چیزی که لازم است از طریق واردات انجام میشود.
وی درباره کمیاب شدن و گرانیهای گاه و بیگاه برخی کالاها نیز تصریح کرد: در برخی کالاها گرانی داریم و در برخی گرانفروشی، قیمت گوشت بهدلیل اینکه قبلاً برای مدتی با ارز ۴۲۰۰ تأمین میشد ثابت بود اما بعد از مدتی برای حمایت از تولید داخل و مدیریت ارزی نوع ارز نیمایی شد و این باعث میشود قیمت متأثر از نرخ ارز شود، همه کالاهایی که با ارز نیمایی وارد میشوند همینطور است.
وی اظهار داشت: خیلی از کالاهایمان هم تغییر نوع کالایی داشتیم، برنج و روغن و کره تغییر ارزی داشتیم و به ارز نیمایی تبدیل شده و قیمت آن طبیعتاً متأثر از نوسانات ارزی است اما در بخشی هم گرانفروشی داریم، ستاد تنظیم بازار که شنبهها تشکیل میشود، با تصمیمی برای تشدید بازرسیها، کنار سازمان حمایت و صمت استان با همکاری تعزیزات تلاش میشود گرانی کم شود.
عباسی صارمی خاطرنشان کرد: در اکثر کالاها بحث رقابت بازار را داریم. متأسفانه با افزایش نرخ ارز قیمتها بهسرعت اضافه میشود اما در کاهش نرخ اینطور نیست و خیلی تدریجی ارزانی رخ میدهد. من امیدوارم در یکی دو ماه کاهش شود. قیمت تخممرغ الآن کم شده است و برای اقلامی که قابلیت نگهداری ندارند معمولاً همین اتفاق رخ میدهد.
منبع: تسنیم