کد خبر: ۲۴۱۹۹
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۵
تحریم‌های ما، خود تحریمی است

محمود صادقی: دلخوش کردن به تغییرات کاخ سفید در شان جمهوری اسلامی نیست

محمود صادقی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در خصوص پیش بینی خود از نتایج انتخابات آمریکا می گوید: کاندیدایی که وعده بازگشت به برجام را می دهد می تواند بر فضا موثر باشد. اما دلخوش کردن به تغییرات کاخ سفید در شان جمهوری اسلامی نیست و ما باید مسائل و مشکلاتمان را خود حل کنیم. من عقیده دارم مشکلات ما بیشتر در سیاست داخلی و در داخل کشور ریشه دارد تا سیاست خارجی.
قلم‌نیوز:محمود صادقی در پاسخ به این سوال که تا انتخابات آمریکا یک ماه فاصله داریم، پیش بینی شما از این انتخابات چیست و چه تاثیری بر ایران خواهد داشت؟ اظهار داشت: پیش بینی گرایش انتخاب کنندگان و نتیجه انتخابات برای ما که از جامعه آمریکا دور هستیم، بسیار سخت است. با توجه به فراز و نشیب هایی که در حال حاضر وجود دارد، آقای بایدن فعلا در صدر است ولی با توجه به پیچیدگی نظام انتخاباتی آمریکا و دخالت تاثیر گذار آرا الکترال نتیجه نظرسنجی ها نمی تواند قابل اتکا باشد، بخصوص رفتار غیر قابل پیش بینی ترامپ که نمی توانیم نتیجه قطعی را پیش بینی کنیم. ولی نظام سیاسی آمریکا راهبردهای کلانی دارد که با تغییر احزاب و برنده شدن کاندیدای این حزب و آن حزب تغییری نمی کند. رویکرد سلطه گرانه و استکباری آمریکا در هر دو حزب دیده می شود ولی در این دوره رفتار ترامپ چندان مبتنی بر رویکرد حزبی نیست و بیشتر فرد گرایانه است و موجب ایجاد مشکل برای نظام جهانی‌ شده است.

عدم انتخاب ترامپ آمریکا را به نظم سابق نظام بین الملل برمی گرداند

وی افزود: عدم انتخاب ترامپ آمریکا را به نظم سابق نظام بین الملل برمی گرداند. یکی از این توافقات بین المللی برجام است و نامزد دموکرات ها چند بار با صراحت به این نکته اشاره کرده است. اگرچه ما یادگرفته ایم که نباید منتظر تغییرات در واشنگتن باشیم اما در عین حال این تحول می تواند بر فضای سیاسی داخلی موثر باشد. طبیعی است که کاندیدایی که وعده بازگشت به برجام را می دهد می تواند بر فضا موثر باشد. اما دلخوش کردن به تغییرات کاخ سفید در شان جمهوری اسلامی نیست و ما باید مسائل و مشکلاتمان را خود حل کنیم. من عقیده دارم مشکلات ما بیشتر در سیاست داخلی و در داخل کشور ریشه دارد تا سیاست خارجی. ما باید تقویت انسجام ملی را در دستور کار داشته باشیم و محور همبستگی را در ایران و ایرانی و منافع ملی قرار بدهیم و ایرانیان را در حاکمیت سهیم کنیم تا هیچ فشار خارجی کشور ما را متزلزل نکند. در مواجهه با بیگانگان قبیله گرایی می تواند بسیار مخرب باشد.

برخی از تحریم های ما در حقیقت خود تحریمی است

وی در مورد اینکه آیا انتخاب مجدد ترامپ می تواند فضای تحریمی اقتصاد ایران را متشنج تر کند؟ آیا انتخاب مجدد ترامپ می تواند دامنه تحریم ها را گسترش دهد؟ گفت: تحریم ها از قبل بود و در زمان اوباما به توافق هسته ای و کاهش تحریم ها منجر شد. تحریم ها صرفا به ترامپ و دوره او مرتبط نیست. من می خواهم در این مساله هم باز به داخل اشاره کنم، برخی از تحریم های ما در حقیقت خود تحریمی است. مثلا در مورد اف ای تی اف و یا حتی تحریک آمریکایی ها به خروج از برجام و برخی از تحرکات جناحی داخل همه موثر بود. اگر سنگ اندازی های داخلی و برخی بی احتیاطی ها از فردای برجام شروع نمی شد و ما هوشمندانه تر عمل می کردیم به دست کسی چون ترامپ بهانه نمی دادیم و با طیف تند روی آمریکایی و اسرائیلی هم افزایی نمی شد. به جای هوشمندی، خروج آمریکا از برجام زمینه سازی شد. ما امروز به اصلاح سیاست های داخلی نیاز داریم. باید ضمن اینکه حق رقابت در بین جناح های سیاسی محترم شمرده می شود در مسائلی که به منافع ملی مربوط است با احتیاط بیشتر و همگرایی به شکل مجموعه نظام عمل شود.


صادقی در خصوص اینکه پیش بینی شما از ایران بعد از انتخاب مجدد ترامپ چیست؟ تصریح کرد: سناریوهای متعددی محتمل است، من نمی توانم تحلیل زیادی داشته باشم و عمدتا به دلیل عدم پیش بینی نتیجه انتخابات نمی توانم نظر قطعی بدهم. فضای سیاسی انتخابات ۱۴۰۰ باید با شور و نشاط سیاسی بالایی برگزار شود تا هر رییس جمهوری که در آمریکا برنده می شود از این سیگنال ها تاثیر بگیرد. اما حضور رییس جمهوری ضعیف بدون پایگاه مردمی آنها را برای ادامه دادن به فشار بر ایران ترغیب می کند. پادزهر سیاست های آمریکایی اتخاذ سیاست هایی است که موجب همبستگی ملی شود تا برای بیشتر کردن فشار ها طمع نکنند، مگر اینکه حرکت های غیر شفافی پشت پرده رخ دهد که برای منافع ملی کشور نگران کننده است.

منبع: شفقنا
خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان