کد خبر: ۲۲۲۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸
در جلسه هیات دولت؛

گلایه‌های روحانی: انتخابات در ایران تمام نمی‌شود

حسن روحانی گفت: اشکال بزرگی در جمهوری اسلامی ایران داریم و آن، این است که تاریخ انتخابات را داریم، ولی پایان آن را نمی‌توان اعلام کرد. وزیر کشور تاریخی را اعلام می‌کند انتخابات شروع می‌شود، اما پایان ندارد و همان طور دعوا و رقابت انتخاباتی ادامه می‌یابد.
قلم‌نیوز: رییس‌جمهوری با بیان اینکه ایران به عنوان پیشگام در مردم‌سالاری در منطقه است، تاکید کرد: تا به صندوق انتخابات و آرای مردم احترام می‌گذاریم، هیچ قدرتی به ما صدمه نمی‌زند.

حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیات دولت با بیان اینکه وارد آخرین سال خدمت به مردم شدیم، اظهار داشت: هشت سال خدا به ما برای خدمت به مردم توفیق داد. از این هشت سال هفت سال تمام شد ان شا الله خداوند به ما توفیق بدهد که یک سال باقیمانده از دولت را هم خادم مردم باشیم. بسیار افتخار آمیز است که خداوند به ما توفیق دهد که بتوانیم گرهی را از زندگی مردم باز کنیم. اگر بتوانیم گره‌ای از مشکلات مردم باز کنیم، بسا سعادت؛ هر چند سخت باشد. ولی اگر خدای ناکرده نتوانیم مشکلی را حل کنیم، معمولا حکومت کردن اختیار داشتن وزر و وبال زیادی دارد و انسان باید در پیشگاه خداوند جواب بدهد مگر اینکه کار خیرش آنقدر زیاد باشد که کفران آن اشتباهاتش شود.

رییس جمهوری با اشاره به بیانات اخیر رهبر انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب در قسمت دوم سخنرانی ایشان بحث سیاسی و اجتماعی و شرایط کشور بود که بسیار مهم بود. ایشان غیر از بحث کرونا، دو مشکل مهم را مطرح کردند؛ مشکل تحریم و تحریف. تحریم بسیار رنج‌آور است، ولی تحریف درد آور است. تحریم را دشمن را انجام می‌دهد و ما آثار آن را لمس می‌کنیم. تحریف را گاهی دشمن انجام می‌دهد و گاهی متاسفانه در درون کشور رخ می‌دهد که دردناک‌تر است.

وی اضافه کرد: اینکه ما در میدان جنگ در برابر دشمنان باشیم و یک نفر دیگر بیرون از میدان جنگ به زخمی که ما در جنگ با دشمن بر بدن ما نشسته است، دردناک است. آیا در میدان جنگ کسی می‌آید به نیروی خودی لبخند زده و بگوید دست خونی خود را نگاه کن. این آدم درک نمی‌کند که سرباز در میدان جنگ است و با دشمن می‌جنگد و میدان جنگ زخم و درد و مسائل زیادی دارد.

روحانی گفت: اگر می‌خواهیم با دشمن نجنگیم و اگر می‌خواهیم در برابر دشمن تسلیم شویم بحث دیگری است. نه ملت ما و نه زنان و نه مردان و نه جوانان ما هیچ کس حاضر به تسلیم نیست اگر حاضر به تسلیم نیستیم که نباید هم باشیم و باید مقاومت کنیم زخم هم برمی‌داریم مشکلات هم پیش پای ما ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امروز می‌بینیم در شرایطی که کشور‌هایی هیچ تحریمی ندارند و دشمنی اینچنین هم ندارند، از نظر رشد اقتصادی ۳۰ درصد کاهش داشتند و بعضی از کشور‌ها با ۱۲ درصد کاهش دارند و اقتصاد جهانی در مجموع دچار ۵ درصد کاهش است.

رییس دولت دوازدهم گفت: من معتقدم اگر تا پایان سال ۹۹ همه با تمام توان راه را ادامه دهیم، شاید بتوانیم منفی نباشیم البته خیلی سال سختی است. یعنی ۵ درصد منفی، ۱۲ درصد و یا ۳۰ درصد منفی حتما این چنین نخواهد بود. ما علیرغم اینکه تحریم و فشار شرایط بهتری داریم.

بعضی‌ها می‌خواهند تحریم را نبینند

روحانی یادآورشد: خیلی مهم است که ما تحریم را ببینیم. بعضی می‌خواهند تحریم را نبینند و می‌گویند دولت چه کار کرده و یا چرا آن کار را نکرده. مهم است که ببینیم دولت در چه وضعیتی تلاش می‌کند. میدان را تشخیص بدهیم. آیا در میدان جنگ این دولت تلاش می‌کند یا در یک بیابان سبز مشغول استراحت است واقعیت را ببینیم.

رییس جمهوری گفت: ما وقتی آمدیم دولت را به عهده گرفتیم در شرایط تحریمی بسیار سخت، اولین هدفی که به مردم اعلام کردیم گفتیم می‌خواهیم تحریم را بشکنیم. در تحریم دو کار باید انجام داد، یکی اینکه باید تحریم را بشکنیم، نابود کنیم و از بین ببریم و باید دست تحریم کننده را بِبُریم. این اولین وظیفه ما است.

وی اظهارداشت: ما که نباید بایستیم و دشمن شمشیر بزند دست و پایمان زخمی شود، اینگونه نیست، ما باید در برابر تحریم‌کننده بایستیم. ما توانستیم تحریم را به صورت موقت در دولت یازدهم ظرف ۱۰۰ روز بشکنیم. این یکی از افتخارات دولت یازدهم است که ظرف ۱۰۰ روز به یک توافق کوتاه‌مدت رسید و بعد از ۱۰ سال تحریم برای اولین بار شکست. البته این ۱۰ سال تحریم شاید کمی بیشتر یا کمتر بود، ولی لااقل از سال ۸۵ ما وارد یک تحریم روشن شده بودیم و تا سال ۹۲، حدود ۷ سال ما در تحریم بودیم و برای اولین بار ما بعد از این ۷ سال این تحریم را شکستیم.

روحانی ادامه داد: بعد از اینکه تحریم را شکستیم، رفتیم تا تحریم بالاتر را بشکنیم. یعنی ما به دنبال توافق دائم رفتیم و رفتیم که تحریم را بهتر بشکنیم. تقریبا ۲ سال کار کردیم. از زمستان سال ۹۲ وارد این دور شدیم و در زمستان ۹۴ ما تقریبا از تحریم خارج شدیم و ضربه دوم را به تحریم زدیم. دوسال دوران تنفس کشور بود، یعنی تحریم‌ها دیگر به آن شدت نبود، گرچه آن‌هایی که توافق را امضا کرده بودند ۱۰۰ درصد به توافق عمل نکردند و در جا‌هایی نیز بر خلاف عهد خود عمل کردند.

رییس جمهوری افزود: پس از تحریم، توانستیم به طور معمول نفت و سایر کالا‌های خود را به راحتی بفروشیم و بانک هم می‌توانستند فعالیت خود را داشته باشند، در حال آماده شدن برای اخذ اعتبار از کشور‌های مختلف بودیم و کشور‌های متعددی هم برای سرمایه گذاری در ایران صف بسته بودند، که این مرحله هم دو سال طول کشید.

وی بیان کرد: دو سال مذاکره کردیم و دو سال دوران تنفس بود تا اینکه به دوران این افراد ناشی که در کاخ سفید روی کار آمدند رسیدیم، برخی دیگر از آن‌ها نیز که مطالبی نوشته و منتشر کردند که می‌توانید آن‌ها را بخوانید همه فکرشان این بود که تحریم شدید برای ایران درست کنند تا نظام وجود نداشته نباشد.

روحانی اظهار داشت: گاهی آمریکایی‌ها می‌گفتند که می‌خواهند نظام نباشد، اما هیچ گاه کاخ سفید به این صراحت نگفته بود که «تحریم شدیدی را آغاز کرده اند، تا نظام جمهوری اسلامی را زمین بزنند و این نظام در ۲۲ بهمن جشن پیروزی نخواهد داشت»؛ هیچ وقت به این صراحت نگفته بودند که «در سال ۹۷ گفته بودند در جشن پیروزی چهلمین سال انقلاب نخواهند داشت و ما ۲۲ بهمن به ایران بر می‌گردیم».

رییس دولت تدبیر و امید گفت: اگر چرتکه بزنیم و یا با ماشین حساب محاسبه شود شاید محاسبه آن‌ها هم درست بود؛ زیرا کشوری که از هر طرف در محاصره قرار می‌گیرد و هر کسی می‌خواهد با آن‌ها معامله کند آن را تحریم می‌کنند، از طرفی دوستان ایران هم جرات نمی‌کنند به سمت ایران بیاییند و دشمنان هم به شدت دشمنی می‌کنند، این کشور چگونه اداره خواهد شد؟ و چگونه می‌توان این کشور را یکی دو ماه و یا چند ماه اداره کرد.

رییس جمهوری گفت: یکی از روسای جمهوری اروپایی در مهر ماه سال ۹۷ به من گفت که «ترامپ در ملاقات به من گفت که شما اروپایی‌ها فقط سه ماه صبر کنید جمهوری اسلامی ایران دیگر وجود نخواهد داشت» که من همان جا خندیدم و به وی گفتم که تا سه ماه آینده ما و شما خواهیم بود و همدیگر را خواهیم دید؛ سال بعد از آن همان رییس جمهوری آن کشور را در نیویورک ملاقات کردم و به وی یادآوری کردم و او خندید و گفت یادم هست که رییس جمهوری آمریکا چه حرفی می‌زد.

آمریکایی‌ها بازیچه شدند

روحانی اضافه کرد: آمریکایی‌ها با این سخنان خودشان بازیچه شدند، آن‌ها به میدان آمدند تا نظام را بشکنند، باید ببینید که دشمن به دنبال چه بوده است و ما اکنون در کجا قرار داریم؛ آمریکایی می‌خواستند جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۷ نباشد، مردم سالاری دینی وجود نداشته باشد و بر کشور ما ملسط شوند.

وی تصریح کرد: دشمن قصد داشت نظامی را در این کشور حاکم کند که باز هم نوکر آمریکا باشند، اما ما امروز قوی تراز دیروز هستیم که خداوند با عنایت خود برای این ملت آفریده است و گرنه هیچ‌کس نمی‌توانست در این دو نیم تا سه سال که از تحریم شدید گذشته تحمل کند و شرایط ما بهتر از گذشته است.

رییس‌جمهوری اضافه کرد: امروز وزیر راه خیلی راحت اعلام می‌کند ما علاوه بر آزادراه‌هایی که ساخته‌ایم تا پایان دولت ۵۱۸ کیلومتر آزادراه تحویل ملت ایران داده می‌شود. ما امروز در شرایطی هستیم که وزیر راه اعلام می‌کندغیر از خطوط راه آهن همدان، کرمانشاه، ارومیه، رشت و... که افتتاح شده اند تا پایان این دولت ۱۴۰۰ کیلومتر راه آهن دیگر هم افتتاح می‌کنیم.

روحانی با بیان اینکه ما امروز قوی‌تر شده‌ایم، اظهار داشت: پتروشیمی، فولاد، آب، تصفیه‌خانه‌ها و بورس و... ما نشان می‌دهد، قوی‌تر شده و ایستاده‌ایم. از مقام معظم رهبری هم تشکر می‌کنم که با بیان صریحی تاکید کردند برابر تحریم ایستاده و مقابل تحریف هم مقابله می‌کنیم. تحریفی که بدتر از تحریم است.

وی با انتقاد از برخی بدبینی‌ها و تحریف‌ها تصریح کرد: چرا چیز‌هایی که درست شده است را نمی‌گویید. ۸۰ درصد مساله درست شده در تحریم را نمی‌گویند، اما ۲۰ درصد باقی مانده را می‌گویند. نمی‌گویند که در این شرایط تحریمی چه اقداماتی شده است هرچند که موضوعاتی هم باقی مانده است.

رییس‌جمهور ادامه داد: اشکال بزرگی در جمهوری اسلامی ایران داریم و آن، این است که تاریخ انتخابات را داریم، ولی پایان آن را نمی‌توان اعلام کرد. وزیر کشور تاریخی را اعلام می‌کند انتخابات شروع می‌شود، اما پایان ندارد و همان طور دعوا و رقابت انتخاباتی ادامه می‌یابد.

روحانی با بیان اینکه انتخابات دوره دارد، خاطرنشان کرد: روزی که منتخب اعلام شد، پایان انتخابات است و دیگر رقابت و دعوا نداریم. در دوره انتخابات همه حرف‌هایی می‌زنند دوره انتخابات است و قابل قبول و قابل گذشت است، اما پایان انتخابات را اعلام نمی‌کنیم. انتخابات تمام شد. بیایید با یکدیگر کار کنیم.

وی با بیان اینکه اگر کسی فکر می‌کند دولت به تنهایی تمام مشکلات نظام را حل کند، این تصور دقیق نیست، ابراز داشت: دولت می‌تواند حل کند به شرطی که مجلس، قوه قضاییه، نیرو‌های مسلح و صداوسیما کنارش باشند. دشمن که برای نابودی دولت نیامده، برای نابودی نظام آمده است پس همه باید در کنار هم قرار بگیریم.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بیایید در کنار تحریم، تحریف را درست نکنیم، اگر هم دشمن تحریفی را درست می‌کند، ما آن را درست وبیان نکنیم. اشکال از تحریم آمریکاست، آن را نمی‌بینند و می‌گود اشکال را جای دیگر مطرح می‌کنند اشکال تحریم را باید ببینیم و علت تحریم، شرایط تحریم و شرایط اقدامات منفی و مثبت را ببینیم.

روحانی با بیان اینکه ما قادریم تحریم را بشکنیم به شرط آنکه تحریف را اول بشکنیم، یادآور شد: اگر تحریف را نشکنیم و سخنان ناروا و قضاوت‌های ناروا مطرح شود، ذهن مردم مشغول شود، شادابی مردم از آن‌ها گرفته و آن‌ها را مایوس و نگران کنیم، ما موفق نمی‌شویم.

وی با بیان اینکه اگر واقعیت‌ها را زیر خنجر تحریف ذبح نکنیم، موفق خواهیم شد، عنوان شد: البته با تحریم جنگیدن سخت است در عین حال هر جا فرصت کنیم تحریم را بشکنیم می‌رویم. وزارت خارجه، رییس جمهوری و تمام مقامات با ظلم دشمن مقابله می‌کنند. تحریم شمشیر دشمن است و اگر بتوانیم شمشیر دشمن را خواهیم شکست. اما شرایط شرایطی است که باید همدیگر را یاری کنیم و با یاری یکدیگر به سمت مطلوب می‌رویم.

رییس‌جمهور اضافه کرد: اینکه سرپرست صمت که ان‌شاالله هفته‌آینده مجلس به ایشان کمک می‌کند، می‌گوید در شش ماه ۹۰ میلیون دلار قطعاتی که از خارج تامین می‌شد را تولید کرده‌ایم و خودکفایی ۹۰ میلیون دلاری را در شرایط تحریم و کرونا ایجاد کنیم، این جای افتخار دارد. اینکه اعلام می‌شود ۴۳۲ بنگاه تعطیل شده از ابتدای امسال کارشان را آغاز کرده‌اند، جای افتخار دارد.

روحانی اضافه کرد: البته رهبری دستوراتی داده‌اند که آن را باید اجرا کنیم. برخی دستورات به دولت و برخی را به سه قوه دادند. ما دیروز براساس دستورات ایشان جلسه سران سه قوه را بعد از عید قربان تشکیل دادیم و یک موضوع مهم اقتصادی را در دستور کار دادیم و بخش مهمی از بحث را انجام دادیم و نظرات به هم بسیار نزدیک بودند.

وی با اشاره به فضای جلسه سران قوا اظهار داشت: آن‌هایی که می‌گویند قوه قضاییه و مجلس می‌خواهند دولت را به زمین بزنند، من در جلسات این چیز‌ها را نمی‌بینم و من قضاوت‌ها را ناصحیح می‌دانم. مجلس کاملا لمس می‌کند وحس می‌کند ما در چه شرایطی هستیم و قوه قضاییه کاملا شرایط سخت کشور را لمس می‌کند؛ و تلاش می‌کنند ما را یاری کنند.

خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان