کد خبر: ۲۲۱۷۲
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۵
آیا لغو کنکور منطقی است؟

فشار به دولت برای لغو کنکور سراسری

با مخالفت نمایندگان مجلس با برگزاری کنکور بحث به کمیسیون آموزش کشیده شد. این کمیسیون نیز از وزیر بهداشت و وزیر علوم دعوت کرد تا در این باره موضع خود را اعلام کنند. برخی معتقدند کنکور باید به تعویق بیافتد این دیدگاه رییس مجلس هم بود. اما سعید نمکی‌ وزیر بهداشت مخالف این دیدگاه است.
 قلم‌نیوز:چالش برگزاری کنکور سراسری در دو روز گذشته به اوج خود رسیده است و جدای از اینکه بخشی از جامعه مخالف برگزاری کنکور است تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز معتقد به لغو و یا تعویق آن هستند. در این بین عده‌ای هم می‌گویند زمان مناسبی برای لغو کنکور است. اما دولت معتقد است این مسئله ابعاد زیادی دارد و به راحتی نمی‌توان درباره آن تصمیم گرفت. دولت به دنبال برگزاری کنکور با رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی مبارزه با کروناست. 

به گزارش فرارو، روز گذشته در صحن علنی مجلس برخی نمایندگان با برگزاری کنکور سراسری مخالفت کردند. این موضع از سوی محمدباقر قالیباف رییس مجلس نیز تقویت شد، تا مخالفت با برگزاری کنکور وارد فاز جدیدی شود.

رییس مجلس با انتقاد از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آزمون دکتری اعلام کرد که نگران رعایت نشدن پروتکل‌های دقیق بهداشتی در کنکور سراسری است. قالیباف گفت: «بنظر می‌رسد تعویق زمان کنکور تا گذشتن از دوران پیک کرونا و خنک‌تر شدن هوا که امکان استفاده از ماسک به مدت چند ساعت را میسر کند، ضروری باشد. سلامت دانش آموزان عزیز ما، خط قرمز مجلس است و کمیسیون‌های بهداشت و آموزش مجلس وظیفه دارند تا با اطمینان از رعایت بهترین تصمیم در این خصوص، مطالبات مردم را از مسئولین ذی‌ربط پیگیری کنند.»

همزمان برخی نمایندگان نیز در مجلس از برگزاری کنکور سراسری ابراز نگرانی کردند. ناصر موسوی لارگانی عضو هیات رئیسه مجلس در این باره گفته است: "طبق گزارش پروتکل بهداشتی دربرگزاری کنکور مقطع دکتری رعایت نشد. اگر کنکور کارشناسی و کارشناسی ارشد با این شرایط برگزار شود، احتمال وقوع فاجعه بهداشتی بالاست؛ لذا با همکاری دولت و مجلس شرایط بررسی شده و اگر امکان رعایت پروتکل‌ها نیست، برای لغو کنکور اقدام شود. "

بیشتر نمایندگان مخالف برگزاری کنکور معتقدند که در برگزاری کنکور دکتری پروتکل‌ها رعایت نشده است و از این جهت نگرانند در کنکور کارشناسی نیز این اتفاق رخ دهد.

احمد نادری نماینده تهران در این باره در توئیتر نوشت: «نسبت به رعایت کامل پروتکل‌ها در کنکور دکتری تردید داشتیم و تضمین خواستیم که جدی گرفته نشد. وضعیت امروز این نگرانی را تایید کرد. آیا وقت آن نیست تا مسئولان برگزاری، به مردم توضیح دهند آزمون‌های ۷۰۰ هزار و بالای یک میلیونی را‌ چگونه میخواهند مدیریت کنند؟»

یا مجتبی رضا خواه دیگر نماینده مجلس در این باره می‌گوید "کنکور می‌بایست در زمان و شرایطی برگزار شود که خطر ابتلا به کرونا منتفی بوده و افکار عمومی از مساعد بودن شرایط مطمئن باشد."

در این بین برخی نمایندگان و رسانه‌ها می‌گویند پای مافیای کنکور برای برگزاری آن در میان است. این دسته می گویند مافیای کنکور با فشار به دولت مانع از تعویق آن می‌شود. ادعایی که البته به نظر می‌رسد خیلی محکم نیست. چه پای مافیا در میان باشد و چه نباشد برگزاری نکردن کنکور چالش‌های فراوانی در پی خواهد داشت.

لغو کنکور مخالفان جدی هم دارد. مخالفان می‌گویند با چالش‌های لغو چه باید کرد؟ آیا قرار است کنکور بعدا برگزار شود؟ چه زمانی؟ آیا قرار است امسال کلا لغو شد؟ در این حالت تکلیف کنکوری‌ها چه می‌شود؟ آیا باید سال بعد کنکوری بزرگتری برگزار کرد؟ با تبعات روحی و روانی آن برای دانش آموزان کنکوری چه باید کرد؟ و .... معتقدان به برگزاری کنکور می‌گویند، لغو آن باعث اختلال در سیستم آموزشی کشور می‌شود که می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.

حامیان لغو کنکور پاسخی برای این پرسش‌ها ندارند. نمایندگانی هم که خواستار لغو هستند این مسائل را کلا نادیده گرفته‌اند. با این حال برخی هم می‌گویند فرصت مناسبی است تا کلا کنکور را لغو کرد و نحوه پذیرش دانشجو را تغییر داد. اما به نظر می‌رسد این موضوع هم در شرایط کنونی شدنی نیست چرا که زیرساخت‌های لازم آن فراهم نشده است.

در همین راستا روز گذشته حسام‌الدین آشنا مشاور رییس جمهور در توئیتی نوشت: «رهبری خود می‌فرمایند من هم تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا هستم؛ ولی متاسفانه برخی - علی‌رغم ادعای ولایت‌مداری - بدون آن‌که به ابعاد و جوانب مسأله احاطه و اشراف داشته‌ باشند، نظر خود را بر تصمیمات ستاد ارجح می‌دانند و رسما آن را اعلام می‌کنند.»

به نظر می‌رسد این توئیت در نقد سخنان نمایندگان مجلس به ویژه رییس مجلس است. روزنامه شرق هم در این باره نوشت: «اصولا موضوعی که قالیباف به‌عنوان نماینده مجلس به آن پرداخته، در حوزه اختیارات مجلس نیست و این نهاد حق تصمیم‌گیری یا حتی توصیه درباره زمان برگزاری کنکور یا به‌ تعویق‌ افتادن آن را ندارد. این موضوعی است که دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا باید درباره آن تصمیم‌گیری کند.»

در این بین دیدگاهی هم وجود دارد که می‌گوید مخالفت نمایندگان مجلس "سیاسی" است و آن‌ها بر موج احساسات افکار عمومی سوار شده‌اند و به دلیل اختلاف با دولت این مواضع مطرح می‌کنند و شاید اگر دولتی اصولگرا سر کار بود هیچ کدام از نمایندگان نگران برگزاری کنکور نبودند.

قرار است آزمون سراسری در چهار روز یعنی ۲۹، ۳۰، ۳۱ مرداد ماه و اول شهریور ماه برگزار شود. آزمون فنی حرفه‌ای و کارشناسی ناپیوسته هم ۱۴ مرداد برگزار می‌گردد. آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته هم روز‌های پنج شنبه، جمعه و شنبه ۱۶، ۱۷ و ۱۸ مردادماه براگزار می‌شود. کنکور دکتری هفته گذشته تحت تدابیر ویژه مقابله با کرونا برگزار شد البته انتقادات زیادی را هم به همراه داشت.
خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان