کد خبر: ۲۰۹۴۸
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۶

واکنش به طرح تغییر نحوه سهمیه‌بندی بنزین

معاون سابق وزیر نفت ضمن مخالفت با طرح پیشنهادی تغییر الگوی سهمیه‌بندی بنزین گفت: باید به اقتصاد ملی و طرح جامع انرژی توجه کنیم در این قانون کارهایی که باید، به منظور سیاستگذاری، انجام دهیم گفته شده است.
قلم‌نیوز:  عباس کاظمی مدیرعامل سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ضمن مخالفت با طرح تغییر الگوی سهمیه‌بندی بنزین مدعی شد: از ۲۵ میلیون خانوار ایرانی ۲۱ میلیون آنها خودرو دارند و تعدادی هم موتور سیکلت دارند. البته خانواده ها تعداد خودروهایشان متفاوت است و در این زمینه می‌توان سیاست های دریافت مالیاتی اعمال کرد.

وی با انتقاد از طرح تغییر الگوی سهمیه‌بندی بنزین از خودروها به خانواده ها گفت: از سال ۸۹ تا کنون ۹ بسته انرژی تدوین شده است که اجرایی نشده است.

معاون سابق وزیر نفت با اشاره به اینکه سیاستگذاری‌های غیر قیمتی برای بنزین و حامل‌های انرژی وجود دارد گفت: نمایندگان مجلس چرا دنبال قوانینی که پیشتر در همین نهاد نوشته شده است نمی روند؟

وی گفت: مسأله انرژی با یک معادله قابل حل نیست بلکه با ماتریسی سر و کار داریم که به نا معادلات می‌رسیم. در چنین شرایطی چطور می خواهیم سه نرخی ایجاد کنیم، در حالی که با این نرخ جدید قاچاق هم توسعه پیدا می‌کند.

کاظمی گفت: اگر می خواهید، براساس ایجاد عدالت اجتماعی اقدام کنید، به افراد پول بدهید به کارت آنها پول واریز کنید و بسته های معیشتی و کالایی بدهید.

وی با بیان اینکه سه نرخی کردن یعنی نیاز به نظارت بیشتر، گفت: هزینه توزیع دولتی فراورده های نفتی در ایران ۴۰ برابر کشورهای خارجی است. این به این دلیل است که قانون وضع می‌کنیم و سیستم نظارتی را زیاد می‌کنیم. در حالی که وقتی قانون می‌نویسیم باید ببینیم آیا توان اجرای آن وجود دارد؟

کاظمی سپس گفت: باید به اقتصاد ملی و طرح جامع انرژی توجه کنیم در این قانون کارهایی که باید، به منظور سیاستگذاری، انجام دهیم گفته شده است.

وی افزود در مسأله کرونا قیمت نفت پایین آمد اما نمی‌شود با توجه به این موضوع سیاستگذاری بنزین انجام داد. در ماه‌های آینده قیمت دوباره واقعی می شود و نمی‌توان قرنطینه شدن دنیا به خاطر این بیماری و تأثیراتش را مبنا قرار داد.

کاظمی گفت: بنزین همه انرژی کشور نیست.

منبع: تسنیم

خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان