تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
قلمنیوز: علیرضا زالی فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در تهران، ضرورت برنامهریزی مسنجم تر را با هدف کنترل شیوع اپیدمی خواستار شد.
وی از رشد پاندومی کووید -۱۹ با شیب ملایم در تهران خبر داد و افزود: ماهیت سینوسی و پیچیده این ویروس فراز و فرودهایی را در زمینه آماری ایجاد میکند که باید بررسی و مورد توجه قرار گیرد. به طور مثال پایین ترین عدد مولد و پایه ابتلا و مراجعان کرونا در تهران مربوط به ۱۱ فروردین و بالاترین نرخ مربوط به ۱۹ اسفند است که باید علل آن مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
به گفته فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، بالاترین میزان شیوع ویروس کووید -۱۹ مربوط به پرجمعیتترین مناطق تهران است.
وی افزود: ۴، ۱۴، ۲ و ۵ به ترتیب پرجمعیتترین مناطق تهران هستند و به لحاظ شیوع بالاترین آمار شیوع کرونا را به خود اختصاص داده است.
زالی گفت: شاخصهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در میزان شیوع کرونا در مناطق مختلف تاثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه سن بالا یکی از مهمترین فاکتورهای خطر در ابتلا و عوارض ناشی از کرونا محسوب میشود، رعایت پروتکلهای بهداشتی را با شدت بیشتری در این گروه سنی بیش از پیش خواستار شد.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هشدار داد: الگوی فعلی کرونا در جهان با وضعیت متفاوتتری نسبت به گذشته روبرو است.
زالی با بیان اینکه شیب ملایم افزایشی مبتلایان به کرونا در تهران میتواند شرایط را بسیار شکننده کند، توضیح داد: در برخی استانها کرونا در حال عبور از پیک است و در بعضی نقاط دروضعیت هشدار بسر میبریم؛ بنابراین شرایط متفاوت اپیدمی و ناهمگونی عجیب پراکندگی این ویروس نیازمند بازنگری در نحوه مدیریت بیماری، اعمال برخی محدودیتها و ایجاد سازو کارهایی برای مقابله به هنگام و منطقی با هدف کاهش بار بیماری را نیازمند است.
وی تاکید کرد: مطلقا عبور استان و یا منطقهای از پیک کرونا به معنای گارانتی و یا مصونیت از بیماری نیست؛ بنابراین تا زمانی که واکسن و درمان قطعی این بیماری در سطح گسترده توزیع نشود، تمامی گمانه زنیها مبنی بر عاری شدن ویروس غلط است.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خاطرنشان کرد: پیش بینیها مبنی بر این اصل است که حدود ۲۰ درصد مردم تهران تاکنون به کرونا مبتلا شدهاند و همچنان تعداد زیادی از مردم ایمنی لازم را برای مقابله با این ویروس کسب نکردهاند؛ بنابراین لازم است ملاحضات بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.
زالی با اشاره به اینکه مسافرت رفتن به صورت قطعی آمار مبتلایان به کرونا را افزایش میدهد، بیشترین آمارهای سفرهای بین استانی را مربوط به شهروندان تهرانی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه تراکم جمعیتی و تنوع مشاغل نحوه کنترل اپیدمی کووید-۱۹ را در کلانشهر تهران با چالشهایی روبرو کرده از تلاشهای مجموعه بهداشتی در راستای ارائه خدمات بهداشتی قدردانی و بر ضرورت تامین نیروی انسانی و اعتبارات در این حوزه تاکید کرد.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران آموزش رعایت پروتکل های بهداشتی و استمرار رعایت فاصلهگذاری اجتماعی را راه حل مناسبی برای کاهش بار بیماری کرونا دانست و نسبت به کمرنگ شدن توجه به توصیهها از سوی مردم ابراز نگرانی کرد.
زالی با اشاره به اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی تهران در مقایسه با سایر نقاط کشور از وضعیت استثنایی برخوردار است، طراحی راهکارهای اساسی برای مقابله با گسترش ایپدمی کرونا را در این حوزه خواستار شد.
وی یکی مهمترین رویکردها را برنامه ریزی مدون و منظم درمانی و بهداشتی در راستای ارائه خدمات با کیفیت تر به مردم ذکر کرد و گفت: تجمعات، تراکم جمعیت در بازاربزرگ تهران، بازگشایی تالارهای عروسی و عزا ومسافرتهای بین شهری میتوانند ساختارهای بهداشت و درمان را با چالشهای اساسی روبرو کند.
وی در خاتمه افزایش خدمات سرپایی مراقبت ۱۶ و ۲۴ ساعته کرونا در تهران را خواستار شد.
منبع: فارس