تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم دستگاه قضایی در طراز دستگاه قضایی امیرالمومنین(ع) و دستگاه قضایی مورد انتظار امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری باشد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه از مهمترین آموزه های امام خمینی(ره) به همه ما اجرای عدالت است، افزود: در چهاردهم خرداد امسال، رهبر معظم انقلاب به عنوان بهترین شاخص برای تبیین خط امام راحل(ره) فرمودند که امام(ره) شخصیتی تحول گرا و تحول خواه است و یکی از ابعاد مهم تحولی امام خمینی(ره)، تحول در اجرای عدالت است.
وی اظهار داشت: اقدامات بسیاری صورت گرفته که لازم بوده ولی کافی نبوده است. منظور از اجرای عدالت این است که قانونگذاران در حوزه قانونگذاری، قانون عادلانه تصویب کنند. مجریان در حوزه اجرا عادلانه اجرا کنند و قضات در حوزه قضاوت، عادلانه داوری کنند و مردم عدالت را احساس کنند. مردم باید احساس کنند اگر در گوشهای از کشور به آنها ظلمی شد و به دستگاه قضایی مراجعه کردند، به پدری مهربان رجوع کردهاند که حتما حق آنها را باز خواهد ستاند. این نکتهای است که به کار و تلاش و جدی نیاز دارد.
رئیسی با تشکر از قضات متدین و پرتلاش دستگاه قضایی در سراسر کشور برای رسیدگی به پروندهها و اجرای عدالت، ابراز امیدواری کرد در دوره تحول و گام دوم انقلاب اقدامی متفاوت در عرصه تحقق عدالت صورت گیرد.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه قانون گریزی و نظارت گریزی ضد ارزش و قانونگرایی و نظارت پذیری ارزش است، گفت: همه مدیران باید در اجرای قانون تلاش کنند و هیچ کسی به خود اجازه ندهد که قانون گریزی کند و همگان نظارت، خصوصا نظارت مردم را به عنوان یک اصل بپذیرند.
رئیسی تصریح کرد: امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در اینگونه موارد به ما تاکید دارند. به طور مثال هر دستگاهی آمار و ارقامی دارد و به هر دستگاه مراجعه کنیم می گوید طبق این آمار کار کرده ام و سئوالی که همیشه رهبر معظم انقلاب به درستی از همه ما مسئولان دارند، این است که آیا در خروجی کار، رضایت مردم افزایش پیدا کرده و اعتمادشان بیشتر شده است؟
وی افزود: در دوره تحول در نظر داریم با نگاه به کرامت مردم، هم کرامت قاضی، هم کرامت ارباب رجوع ، هم کرامت کارمندان و هم کرامت متهم، کرامت همه در دستگاه قضایی رعایت شود.
رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: اگر موضوع حقوق بشر را مطرح می کنیم، منظور حقوق بشری است که امام(ره) به ما آموخته اند و این حقوق بشر از متن دین سرچشمه گرفته و توجه به حقوق انسان دارد؛ این موضوع نه به دلیل آن است که اعلامیه حقوق بشر اینطور می گوید و دیگرانی به عنوان سازمانهای حقوق بشری میگویند، بلکه به آن دلیل است که متن انقلاب ما و آموزه های امام بزرگوارمان به عنوان بنیانگذار این نظام، توجه به حقوق انسان است.
وی افزود: بنیان قانون اساسی توجه به حقوق انسان و اساس آموزه های دینی ما توجه به حقوق بشر است و اینکه توجه میکنیم و می گوییم در کجای دنیا امروز حقوق انسان ها تضییع شده است، از باب آموزه های امام بزرگوار، مقام معظم رهبری و ارزش های متن انقلاب است.
رئیسی خاطرنشان کرد: امروز می بینید در دنیا چگونه حقوق انسان را ضایع
می کنند و فریادی که علیه بی عدالتی در دنیا بلند شده است، خروشی که مردم
آمریکا و اروپا و دیگر کشورهای دنیا علیه بی عدالتی دارند، نخواهد خوابید.
ممکن است به خاطر ظلم پلیس و ظلم شهرداران و ظلم حکومت ترامپ و نظام سلطه،
این حرکت مقداری در بعضی از مناطق فروکش کند اما این خشم هرگز از بین
نخواهد رفت. این خشم علیه بی عدالتی و علیه کسانی است که داعیه داران حقوق
انسان و بزرگترین ضایع کنندگان حقوق انسان هستند.
وی ابراز امیدواری
کرد که این خشم، جرقه هایی را ایجاد کند و مشتعل شود و این اشتعال، دامن
نظام سلطه را بگیرد و آنها را به زیر بکشاند و عدالت برپا شود و ما این روز
را بعید و دور نمی دانیم.
رئیس قوه قضاییه در مورد ویژگیهای شخصیتی و انقلابی شهید بهشتی و نقش ایشان در قوه قضاییه اظهار داشت: از ویژگی های مهم مرحوم شهید بهشتی ولایت مداری بود و آن روزهایی که به ایشان بسیار اهانت میکردند و او را مورد ظلم و ستم قرار می دادند، یادم هست که در مسجد الجواد در مقابل عده ای که می گفتند چرا حرف نمیزنید، فریادشان این بود که امام(ره) به ما فرموده اند سکوت و سکوت. آنجایی که ایشان پای خود و آبرویش مطرح است، وقتی بحث ولایتمداری است، خیلی قهرمانانه می گوید اگر من امروز حرف نمیزنم، به خاطر امر امام(ره) است. چون امام(ره) فرمودهاند که نباید ما جامعه را دچار تزلزل کنیم. بنابراین ولایت مداری دکتر بهشتی زبانزد خاص و عام است.
رئیسی با اشاره به نگاه مدیریتی و تشکیلاتی شهید بهشتی، افزود: مقوله ولایت فقیه را امام(ره) بال و پر دادند. البته نه اینکه ولایت فقیه را در تاریخ اسلام فقط امام(ره) گفته باشند؛ بلکه در طول تاریخ بعد از آغاز فقه اجتهادی، همه بزرگان فقها بحث ولایت فقیه را با نوعی از اختیارات مطرح کردند؛ اما امام(ره) دراین دوره این دکترین حکومت اسلامی را مطرح کردند که بحث جدیدی بود و کسی که برای نظریه ولایت فقیه امام(ره) ساختارسازی کرد، مرحوم آیت الله دکتر بهشتی بود.
رئیس دستگاه قضا سومین نکته پیرامون شخصیت شهید بهشتی را معماری برای دستگاه قضایی عنوان کرد و گفت: نقش آیت الله شهید دکتر بهشتی در دستگاه قضایی مبتنی بر فقه و حقوق، نقشی برجسته بود. امروز در نگاه قضات ما آیت الله دکتر بهشتی به عنوان معمار دستگاه قضایی مطرح است و حقیقتا اخلاص ایشان که از مهم ترین ویژگی ها و خصوصیاتشان بود، کمک کرد که اقداماتشان ماندگار و شخصیتشان برای دستگاه قضایی و تاریخ همیشگی باشد، امیدواریم که بتوانیم ایشان را بهتر بشناسیم و بتوانیم به آنچه که ایشان گفتند، عمل کنیم.