محسن جلال پور امروز(شنبه) در نشست فعالان اقتصادی ایران و سوئیس به روابط دیرینه دو کشور اشاره کرد و گفت: روابط دو کشور به قرن 17 میلادی بر می گردد؛ اما روابط اقتصادی ایران و سوئیس از قرن شانزدهم با همکاری در حوزهای حمل و نقل و اکتشاف گسترده تر شد.
وی ادامه داد: سوئیس بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب، جمهور اسلامی را به رسمیت شناخت و در این سال ها همواره روابطی متعادل بین دو کشور برقرار بوده است؛ همچنین میزبانی سوئیس در مذاکرات هسته ای همیشه در ذهن ایرانی ها ماندگار خواهد بود.
وی به ظرفیت های همکاری دو کشور اشاره و بر فعال سازی روابط بانکی بین دو کشور تاکید کرد.
رئیس اتاق ایران گفت: وجود بانک های معتبر در سوئیس می تواند راهگشای روابط بانکی باشد.
وی همکاری در زمینه های دارو، محصولات شیمیایی، توریسم، تکنولوژی، محیط زیست، آب شیرین کن و انتقال آب را از زمینه های توسعه همکاری تو کشور ذکر کرد.
جلال پور شرکت های کوچک و متوسط دو کشور را موتور گسترش و توسعه همکاری ها ذکر کرد و افزود: تجار دو کشور می توانند با حضور در شهرهای مختلف از ظرفیت های موجود مطلع شوند.
وی ادامه داد: ایران در روابط خود با سوئیس تنها به دنبال گسترش روابط اقتصادی نیست و می خواهد روابط فرهنگی و علمی خود را نیز با این کشور گسترش دهد.
همچنین رئیس بخش تجاری هیات سوئیسی در این نشست گفت: حجم تجارت دو کشور در سال های گذشته در حال افزایش بود، اما تحریم ها این روابط را دشوار کرد.
وی گفت: ایران دارای ظرفیت های بالایی است و سوئیس نیز با توجه به جمعیت و منابع خود می تواند شریک خوبی برای ایران باشد.
وی حوزه هایی از جمله حمل ونقل، دارو و ساعت سازی را از بخش هایی عنوان کرد که نمایندگانی از سوئیس به ایران آمده اند.
کارن افزود: حضور این نماینده ها نشان می دهد که سوئیس به چه میزان به همکاری با ایران علاقه مند است.
وی گفت: سوئیس امروز میزبان بسیاری از اقتصادهای جهان است؛ ضمن آنکه ثبات بالای اقتصادی از جمله ویژگی های آن است.