کد خبر: ۸۱۴۶
تعداد کل نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۵

این مرد یک غار را به موزه مجسمه تبدیل کرد (+تصاویر)

خارج از شهر تهران در لواسان پیرمردی با عشق دل کوه را می کَند و پیش می رود؛ سراسر محوطه و غار پر شده است از مجسمه های گوناگون که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
ناصر هوشمند وزیری متولد شهر همدان است و 71 سال سن دارد. همانند جوانی 30 ساله شاد و سرحال و پر جنب و جوش، با اندامی متناسب برخلاف دیگر همسالان خود.

در سال 1330 که 5 سال داشت به همراه خانواده به تهران آمده، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را گذراند تا این که سال 1345 که وارد دانشکده هنرهای زیبای تهران شد و مجسمه سازی خواند و در سال 1350 فارغ التحصیل شد. این درس خواندن ادامه داشت تا اینکه در سال 1373 به درجه دکتری افتخاری نائل آمد.

دستانش را که می بینی سیاه و ورزیده، کلاه معروفش را به سر دارد و پَر پرندهی که بر روی آن کاشته شده و پیراهن و شلوارش رنگی و گِلی، بر روی صندلی که ساخته خود اوست در میان محوطه برای مدت زمان گاه کوتاه و بلند نشسته ایم و گرم صحبت. بارها و بارها حرف هایش بریده می شود دلیل آن هم سلام و احوال پرسی و ابراز لطف بازدید کنندگان است.

غار موزه وزیری (+عکس)

از کارهایش که کم هم نیست می گوید، تند و سریع و گذرا، اسامی را نام می برد:

پارک جمشیدیه: مجسمه فردوسی و رستم و سهراب سنگ چینی و دیگر مجسمه ها، پارک ایرانشهر یا همان خانه هنرمندان، پرواز و نردبان، مس، طراحی و اجرای صحنه های دبوراما، موزه تبریز، مجسمه های موزه دامغان، مجسمه های، موزه رختشویخانه زنجان به سبک مادام توسو، 3 مجسمه، موزه نظامی سعد آباد، ساخت نمای تخت جمشید، نمایشگاه فرش هانوفر آلمان، 3 مجسمه، موزه مردم شناسی سعد آباد، مجسمه های فولکلوریک، قلعه فلک الافلاک لرستان، پارک پردیسان: گوزنها، آبنما، دایناسور، پارک ساعی: آبنما، مجسمه های سنگی حیوانات، سمور، سنجاب، سگ آبی و آبشار 27 متری و کارهای پارک باراجین قزوین، و کارهای کوچک و بزرگ فراوان دیگر... .

سال 1384 آتلیه اش در میدان فاطمی تهران را می فروشد و باغچه ای را در لواسان می خرد. حالا آن باغچه قدیمی تبدیل به همین جایی شده که "غار موزه وزیری" اسمش را گذاشته است.

می گوید 11 سال و 8 ماه و 5 روز را ذره ذره و با عشق و سختی کار کرده است فقط و فقط به عشق وطن و فرهنگ این خاک و بوم. آثار بزرگانی چون فردوسی، سعدی، حافظ، بوعلی سینا، بابا طاهر، را ساخته است. عشقش خاک است و طبیعت و خیلی از آثارش را که می بینی با مواد بازیافتی هستند که از طبیعت جمع شده اند مانند: تنه خشک درختان، پلاستیک، شیشه، ضایعات آهن آلات، پیچ و مهره، شیر آلات خانه، قوطی های نوشابه و چیزهای دیگر...

به گفته خودش وجب به وجب این محوطه و تمام کارهایش معنی و مفهومی خاص دارد هیچ کدام بدون دلیل و معنی ساخته نشده است.

می گوید اگر هزار بار دیگر هم به دنیا بیایم و از سختی های این کار باخبر می بودم باز هم مجسمه ساز می شوم. " این سختی ها هستند که به هنرمند قدرت تفکر می دهند"

این موزه در زمینی به مساحت هزار متر مربع ساخته شده که در آن مراجعه کنندگان می توانند آزادانه گردش و عکاسی کنند و دانشجویان رشته هنر می توانند مستقیما از او ایده گرفته و کارورزی کنند. این غار موزه در سال 93 در میان 140 موزه شخصی و دولتی برتر شناخته شد.

تصاویر مربوط به غار موزه وزیری 


انتشار یافته: ۱
یعقوب گلکار مقدم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
0
0
در97.01.11باهمراهان (خانواده )از (غارموزه وزیری )باخبرشدم وبازدید نمودم.غیر از مشاهده جالب ساخته های استاد ناصر وزیری خوشحالی وشادی من بخاطر ان است که استاد وزیری بدون اتلاف وقت مدام درحال تلاش وخلق اثار برگرفته از دانسته های خود میباشدووقتی را تلف نمیکند .چنین افکارورفتاری قابل تقدیرمیباشدودعایم ان است که (گرچه نیازی به دعا نمیباشد) درطول عمرخود قادرباشد تاتمام کارهای شخصی خودرا نیز انجام دهد.
نظرات بینندگان