«مهدی تقوی» روز شنبه افزود: در دولت یازدهم فضا برای کسبوکار مناسب شد؛ در این دوره تورم کنترل شد و اقتصاد به ریل اصلی باز گشت.
وی در پاسخ به منتقدانی که مهمترین ناکامی دولت یازدهم را باقی ماندن در رکود عنوان میکنند، اظهار داشت: «کسانی که میگویند دولت یازدهم نتوانسته اقتصاد را از رکود خارج کند، سواد ندارند؛ صفر یا منفی بودن رشد اقتصادی در دو فصل پیاپی به معنای رکود است، این برای اقتصاد یک کشور به معنای قرار گرفتن در لبه پرتگاه است؛ درحالیکه اقتصاد ایران از این مرحله عبور کرده است».
تقوی ادامه داد: اقتصاد ایران قبل از دولت یازدهم، درگیر رکود، تحریم، رشد منفی و فروش نرفتن نفت و بلوکه شدن اموال بود، اما اکنون از نظر ما اقتصاددانها، دولت یازدهم، اقتصاد را از رکود خارج کرده و شرایط کنونی که در آن به سرمی بریم، دوره رونق اقتصادی است.
وی یادآوری کرد: سال آغاز به کار دولت یازدهم، یکی از تاریکترین دوران تاریخ اقتصاد ایران بوده است؛ شاید دوران جنگ تحمیلی شبیه این دوره باشد؛ بهسختی میتوان دورانی را در تاریخ اقتصاد ایران پیدا کرد که مثلاً در طول یک دوره زمانی 18 ماهه، اقتصاد کشور حدود 10 درصد کوچکتر شده باشد. دولت یازدهم، اقتصاد ایران را در قعر پرتگاه سقوط تحویل گرفته است.
استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه با اشاره به اثرات توافق هستهای بر اقتصاد، تصریح کرد: توافق هستهای یکروند مخرب در اقتصاد ایران را متوقف کرد و چشمانداز بسیار تیرهای را که پیشروی فعالان اقتصادی بود، تغییر داد.
وی اضافه کرد: اقتصاد کشور دیگر تصمیمات هیجانزده را به خود نمیبیند؛ از طرف دیگر، اقتصاد ایران درگیر مشکلات ساختاری است و این مشکلات در یکسال و سهسال حل نمیشود.
** فصل آرامش در اقتصاد فرا رسید
تقوی بیان داشت: ما باید اجازه بدهیم آرامش بر فضای اقتصادی حاکم شود و در این آرامش بتوان وضع اقتصاد ایران را به رشد لازم و کافی رساند. در سایه امنیت، ثبات و آرامش است که دولت میتواند عملکرد مناسبتری ازنظر اقتصادی از خود به نمایش بگذارد.
وی معتقد است: ایران به دلیل نیروی کار جوان، متخصص و ارزان و انرژی ارزان بهشت سرمایهگذاران است. سرمایهگذاران هم به این فرصتها توجه دارند و در دوره جدید سرمایهگذاران داخلی و خارجی همکاری مشترک خود را شروع میکنند و البته آغاز کردهاند.
** موانع جذب سرمایهگذاری
این کارشناس مسائل اقتصادی درباره موانع جذب سرمایهگذاری گفت: موانع جذب سرمایهگذاری بیشتر در حوزه کلان است نه خرد؛ مثلاً باید نرخ ارز به قیمت واقعی بازگردد.
وی تاکید کرد: مهمترین مساله این است که امنیت برای سرمایه سرمایهگذار فراهم شود؛ در این صورت میتوانیم در کشور سرمایه جذب کنیم.
تقوی افزود: دولت دوازدهم با تدوین استراتژی مناسب و ایجاد امنیت برای سرمایهگذاری، زمینه را برای ورود سرمایه خارجی به کشور مساعدتر خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: «من به آینده اقتصاد ایران خوشبین هستم؛ دولت میخواهد با حضور سرمایهگذار داخلی و تولید محصول مشترک در ایران، کشور را به سکوی صادراتی تبدیل کند».
به گفته تقوی، با این استراتژی هم اقتصاد ایران شکوفا میشود و هم سرمایهگذارها از کار خود سود میبرند.