باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در آخرین سخنرانی خود در موضوع امنیت ملی روز سه شنبه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و روش مذاکرات بین المللی منجر به توافق هسته ای با ایران را الگویی برای رفع و حل و فصل تنش ها و اختلافات بین المللی دانست.
اوباما در آخرین سخنرانی خود در موضوع امنیت ملی در دوران 8 ساله ریاست جمهوری، روز سه شنبه در پایگاه هوایی " مک دیل " در تامپا فلوریدا با دفاع از توافق هسته ای با ایران، این توافق را الگویی دانست که می تواند به روشی برای حل و فصل دیگر موضوعات و اختلافات جاری در منطقه تبدیل شود.
او بحران موجود در روابط اسراییل و فلسطینیان را از جمله این اختلافات موجود در منطقه خاورمیانه دانست که می تواند با الگوگیری از برجام ، حل و فصل شود.
آخرین سخنرانی اوباما درباره امنیت ملی در دوران 8 ساله ریاست جمهوری
دفاع اوباما از برجام در آخرین سخنرانی امنیت ملی:برجام یک الگو است
رییس جمهور آمریکا در این باره گفت: فقط درباره اینکه آنچه ما در 8 سال گذشته بدون شلیک کردن حتی یک گلوله موفق به انجام آن شدیم، فکر کنید.
او در این زمینه به طور مشخص به توافق واشنگتن – مسکو برای حل موضوع سلاح های شیمیایی دولت سوریه و توافق هسته ای با ایران اشاره کرد.
به گفته اوباما دولت او قادر شده است با استفاده از دیپلماسی ، حرکت رو به جلوی برنامه هسته ای ایران را متوقف کرده و این برنامه را تحت نظارت های دقیق بین المللی در آورد.
به گفته اوباما: این تنها ارزیابی او از توافق هسته ای با ایران نیست یلکه نهادهای امنیتی اسراییل نیز با وجودی که با توافق هسته ای موافق نبودند، اما درباره نتایج این توافق چنین ارزیابی ای دارند.
اوباما تاکید کرد الگوی برجام می تواند در حل و فصل اختلافات موجود در منطقه خاورمیانه از بحران سوریه گرفته تا یمن و مساله بحران بین اسراییل و فلسطین به کار گرفته شود.
او از دستاوردهای " تلاش های دیپلماتیک پایدار" در عرصه سیاست خارجی آمریکا در دوره 8 ساله ریاست جمهوری خود دفاع کرد و برجام را یکی از موفق ترین این دستاوردها دانست.
به گفته رییس جمهور آمریکا همه دستاوردهای دیپلماتیک دولت او در 8 سال گذشته منجر به ارتقای امنیت ملی آمریکا و سربازان ارتش این کشور شده است.
سخنرانی اوباما متمرکز بر تهدیدات امنیت ملی آمریکا به ویژه از منظر تروریسم و افراط گرایی بود. او در این سخنرانی با وجودی که تاکید کرد تروریست ها همچنان قادرند به شهروندان بی گناه آمریکایی آسیب بزنند، اما قادر به ایجاد یک تهدید اساسی علیه ملت آمریکا نیستند.
اوباما در جریان این سخنرانی بار دیگر بر مخالفت خود با احیای تکنیکهای شکنجه – همچون غرق کردن مصنوعی- برای اعتراف گیری از مظنونان تروریستی در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا – سیا – تاکید کرد.
دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب آمریکا در جریان کارزار انتخاباتی خود گفته است به منظور ارتقای امنیت ملی آمریکا و جلوگیری از حملات تروریستی به این کشور ، این تکنیک جنجالی برای اعتراف گیری از مظنونان تروریستی را احیا خواهد کرد.
این تکنیک در دوره جورج دبلیو بوش رییس جمهور پیشین آمریکا به عنوان یک روش شکنجه سفید برای اعتراف گیری از مظنونان تروریستی اعمال می شد اما در دوره اوباما ، او به کارگیری شکنجه برای اعتراف گیری را در سازمان سیا متوقف کرد.