کنسرت گروه موسیقی قوالی پاکستانی به سرپرستی و خوانندگی فیض علی فیض قوال سرشناس پاکستانی شب گذشته در تالار وحدت برگزار شد.
این گروه قوالی به جز خواننده، هفت عضو دیگر نیز داشت که دو تن از آنها هارمونیوم می نواختند، یک نفر نوازنده طبلا بود، یک نفر هم آواز فیض علی فیض بود و بقیه نقش همخوانی را برعهده داشتند.
گروه قوالی اجرای خود را با یک تحمیدیه زیبا در ستایش خداوند آغاز کرد که بخش هایی از آن، چند بیتی از یکی از شعرهای مولانا بود.
ترجیع این تحمیدیه عبارت «لا اله الا هو» بود که تکرار آن حالتی دل انگیز به اجرا می داد.
پس از تحمیدیه آغازین، قطعه دوم کنسرت آهنگ معروف «علی امام من است و من هم غلام علی» بود که این آهنگ یاد و خاطره مرحوم نصرت فاتح علی خان قوال بزرگ پاکستانی را در دل ها زنده کرد.
قطعه سوم آهنگی بود با ترجیع «ای خسرو خوبان نظری سوی گدا کن» که به همان شیوه شورانگیز صوفیانه به سیاق قطعه ای پیشین اجرا شد.
گروه قوالی این شعر حافظ را با هیجان و خلوص ویژه ای می خواندند به طوری که انرژی مثبت آنها به حاضران در سالن نیز منتقل می شد.
اما قطع چهارم این کنسرت قطعه ای بود بسیار شورانگیز که با ترجیع «می رقصم» روایت می شد. فیض علی فیض و گروهش آنقدر عاشقانه این قطعه و همچنین قطعه های دیگر را می خواندند که اثرگذاری آن در حاضران را می شد از روی سر تکان دادن های احساسی شماری از مخاطبان دید. همین قطعه پایان بخش کنسرت فیض علی فیض و گروه قوالی پاکستانی بود.
آنچه در اجرای این گروه قوالی نمود بارز داشت از جان و دل خواندن خواننده و اعضای گروهش بود.
آنها در جای جای کنسرت در گام بسیار بالا بارها آوایی سر می دادند که به فریاد کشیدن می مانست و با وجود این که آسیب حنجره را در پی داشت اما اعضای گروه باز هم بی پروا به عشق آنچه می خواندند خوانندگی ویژه خود را ادامه می دادند.
به عبارتی می توان گفت فیض علی فیض و گروهش از دل می خواندند و همین از دل خواندن موجب شده بود تا کلام آنها بر دل و جان مخاطبان نیز بنشیند.
اعضای گروه قوالی پاکستانی عبارت بودند از: فیض علی فیض (آواز)؛ علی شهباز (هارمونیوم و همخوان)؛ کرامت علی اسد (هارمونیوم و همخوان)؛ شهید فرید (طبلا)؛ نظر عباس (هم آواز)؛ مداسار مونیر (همخوان)؛ شهید ندیم (همخوان) و کلیم اختر (همخوان).
* در کنسرت دیشب هنگامی که گروهی از مخاطبان قصد تصویربرداری از کنسرت را با تلفن های همراه خویش داشتند، مسئولان تالار به وسیله لیزر آنها را از این کار منع می کردند که این حرکت در طول جشنواره کم سابقه و یا بی سابقه بود.
* هنگامی که کنسرت به پایان رسید، مردم لحظه هایی طولانی ایستاده به تشویق گروه قوالی پرداختند که این تشویق هنگامی که گروه از صحنه خارج شد نیز ادامه داشت. چرا که حاضران امید داشتند گروه برای اجرای قطعه بیز کنسرت به صحنه بازگردند اما این اتفاق روی نداد.
آیین پایانی سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر امشب ساعت 19 در تالار وحدت برگزار می شود.