کد خبر: ۴۳۸۹۵
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۵
تایمز:

پیروزی اوکراین در جنگ نامحتمل است

روزنامه «تایمز» در رابطه با تحولات جنگ اوکراین و روسیه گزارش داد که با کم‌رنگ‌شدن امید اوکراین برای پیروزی، این کشور در سال میلادی آینده باید بر حفظ قلمرو کنونی خود تمرکز کرده و به بروز بی‌ثباتی سیاسی در روسیه امید داشته باشد!
به گزارش قلم نیوز و به نقل از ایسنا، روزنامه تایمز انگلیس در این گزارش نوشت: از ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین گرفته تا فرماندهان ارتش و حتی مردم این کشور، هیچ‌کس نمی‌داند که جنگ با روسیه چند سال طول خواهد کشد.

«رومان کوستنکو»، عضو کمیته امنیت ملی پارلمان اوکراین و یکی از فرماندهان ارتش این کشور به تایمز گفت: در حال حاضر پیروزی ما بسیار نامحتمل است. این جنگ ممکن است سال‌ها طول بکشد. روس‌ها منابعش را دارند و مردم روسیه نیز با آن کنار می‌آیند.

به گزارش تایمز، فضای حاکم بر نیروهای مسلح اوکراین نسبت به سال گذشته تفاوت بسیاری دارد؛ اما هم‌زمان با وضعیت نامطلوب روحیه و توان نظامی ارتش این کشور، در روسیه اوضاع به گونه‌ای دیگر است. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه جایگاهش را در قدرت تثبیت کرده و با عزمی قوی آماده جنگی طولانی شده است. مسکو تولید تسلیحاتی را افزایش داده و عملکرد موفقیت‌آمیزی در جذب سربازان تازه‌نفس برای جنگ داشته است.

«اسویاتوسلاو یوراش»، عضو ۲۷ ساله پارلمان اوکراین به تایمز گفت: ما باید به شرایط ایده‌آل امید داشته باشیم، اما خود را برای بدترین آن‌ها آماده کنیم. وضعیت خطوط مقدم، تعداد تلفات، نبردها، این‌ها همه نشان می‌دهند که درگیر یک جنگ طولانی هستیم.

اوکراین که نتوانست در ضدحمله تابستانه خود دستاورد چشمگیری داشته باشد، حال با حمله روسیه مواجه شده است. ژنرال‌های اوکراینی در روزهای اخیر شاهد عملیات‌های تهاجمی روسیه در شرق اوکراین بوده‌اند؛ در حالی که نیروهای اوکراینی از کمبود مهمات توپخانه رنج می‌برند. این روزنامه انگلیسی به نقل از عضو پارلمان اوکراین نوشت: نمی‌توانیم پاسخ تمامی حملات روسیه را بدهیم. این واقعاً دردناک است.

تعداد تلفات اوکراین در جنگ تا حدی بالاست که کی‌یف دیگر تلاشی برای پنهان کردن آن نمی‌کند. یک سرباز اوکراینی که نخواست نامش فاش شود، در مصاحبه با تایمز اظهار کرد که دیگر به سربازان تازه‌وارد نام مستعار نمی‌دهد، زیرا می‌داند که آن‌ها زیاد دوام نخواهند آورد.

«میخائیلو پودولیاک»، یکی از مشاوران ارشد زلنسکی به تایمز گفت که اگر کشورهای غربی در حمایت از اوکراین سریع‌تر عمل می‌کردند، آینده جنگ برای کی‌یف روشن‌تر بود. او گفت: وقتی قرار است ظرف مدت یک ماه میزان مشخصی از یک سلاح را دریافت کنید، اما این امر هشت ماه طول می‌کشد، خوب در آن هشت ماه عملاً چیزی در اختیار ندارید!

مشاور ارشد زلنسکی با بیان اینکه پیروزی روسیه در این جنگ موجب «تحقیر» ایالات متحده خواهد شد، از مخالفت کنگره آمریکا با تصویب بودجه مضاعف برای اوکراین انتقاد کرد. او گفت: اگر به راهکاری دست پیدا نکنند، کشور ما به‌کلی مقابل چشمانشان تکه‌تکه خواهد شد. آن روز اشک می‌ریزید و می‌گویید که «دلم برای اوکراینی‌ها که دیگر کشوری برای خود ندارند، می‌سوزد... بیایید به یادشان یک کنسرت برگزار کنیم!» خیلی هم بشردوستانه!

در حال حاضر دو مسئله کلیدی، کمک‌های ارسالی به اوکراین را با مشکل بزرگی مواجه کرده است. مشکل نخست این است که جمهوری‌خواهان کنگره ایالات متحده با ارسال کمک‌های مضاعف به اوکراین مخالف هستند. آن‌ها علاوه بر یادآوری این نکته که مسائل داخلی آمریکا باید در اولویت قرار داشته باشد، می‌گویند که کاخ سفید باید یک استراتژی ملموس و شفاف ارائه دهد که ارسال بودجه مضاعف به اوکراین را توجیه کند؛ راهبردی که مشخصاً نشان دهد تخصیص بودجه مضاعف به کی‌یف می‌تواند به پیروزی اوکراین در جنگ با روسیه ختم شود.

علاوه بر این، مجارستان نیز با وتو کردن بودجه ۵۰ میلیارد دلاری اتحادیه اروپا برای اوکراین، به مشکلات کی‌یف اضافه کرده است. «ویکتور اوربان»، نخست‌وزیر مجارستان که نزدیک‌ترین چهره اتحادیه اروپا به پوتین است، اخیراً در فضای مجازی از وتو کردن لایحه‌ای با هدف تخصیص بودجه مضاعف برای اوکراین خبر داد.

بروکسل میلیاردها یورو از بودجه‌های اتحادیه اروپا برای مجارستان را به بهانه نگرانی نسبت به حاکمیت قانون در بوداپست مسدود کرده است. منتقدان اوربان بر این باورند که او سعی دارد با استفاده از مسئله جنگ اوکراین، بودجه‌های مسدود شده کشور خود را آزاد کند.

بااین‌وجود، رومان کوستنکو که از اعضای کمیته امنیت ملی پارلمان اوکراین است، اذعان داشت که کشورش حتی با دریافت کمک‌های نظامی غرب نیز نمی‌تواند کاری از پیش برده و نمی‌تواند نظامیان روسیه را از مواضع مستحکم دفاعی خود عقب براند.

او به تایمز گفت: فکر نمی‌کنم هیچ سلاحی وجود داشته باشد که امروز بتواند تاثیر شگرفی بر نتیجه جنگ بگذارد. موشک‌های «اتکمز» نمی‌توانند ورق را برگردانند. جنگنده‌ها هم همین‌طور. جنگنده فقط می‌تواند ما را در وضعیت برابر با روسیه قرار دهد. گفته‌اند که قرار است جنگنده اف-۱۶ به ما بدهند؛ اما اف-۱۶ ساخت دهه ۷۰ آمریکاست و روسیه صدها فروند از جدیدترین نسخه‌های جنگنده‌های نسل چهار را در اختیار دارد. نمی‌فهمم چه کسی گفته که ما می‌توانیم با چند فروند اف-۱۶، روسیه را شکست دهیم!

این عضو پارلمان اوکراین همچنین در گفت‌وگو با تایمز گفت هدف واقع‌گرایانه کی‌یف در سال میلادی آینده باید این باشد که بخش بیشتری از قلمرو خود را به روسیه واگذار نکرده و تا جایی که امکان دارد، نیروهای زمینی و دریایی روسیه را هدف حمله قرار دهد.

او ادامه داد: ما نمی‌توانیم با روسیه مانند خودش بجنگیم، مانند روس‌ها حمله کنیم، مانند روس‌ها تلفات بدهیم یا مانند آن‌ها نیرو جذب کنیم. باید به دنبال راهی باشیم که در آن تلفات ما یک‌دهم نیروهای روسیه باشد. این تنها فرصت ماست، زیرا از نظر آماری نیروهای ما زودتر از روس‌ها تمام خواهند شد.

زلنسکی در نشست خبری سالانه خود در هفته گذشته گفت که فرمان بسیج ۵۰۰ هزار سرباز جدید را صادر کرده است. در روزهای نخست جنگ اوکراین، مردم این کشور در مقابل دفاتر سربازگیری صف کشیده و خواستار پیوستن به ارتش بودند؛ اما امروز بیشتر این داوطلب‌ها کشته، مجروح یا خسته شده‌اند. اوکراین در تأمین نیروی انسانی برای ادامه جنگ با مشکل مواجه است.

روزنامه تایمز در انتهای مقاله خود تنها گزینه روی میز برای پیروزی اوکراین را این دانست که دولت روسیه دچار بی‌ثباتی شده و مردم روسیه از درون به مبارزه با حکومت خود برخیزند!

«اسویاتوسلاو یوراش»، عضو ۲۷ ساله پارلمان اوکراین در این باره گفت: وقتی تاریخ روسیه را می‌خوانید، نخستین چیزی که یاد می‌گیرید این است که بی‌ثباتی در روسیه ناممکن نیست. مسکو هم می‌تواند تصرف شود. نه لزوماً به دست نیروهای مسلح ما؛ بلکه به دست خود روس‌ها. این امر مسبوق به سابقه است.
نظرات بینندگان