به گزارش
قلم نیوز و به نقل از خبرگزاری مهر, سعید عقلی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه میزان مصرف گاز نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، گفت: در روز گذشته میزان مصرف گاز ۴۹۸ میلیون متر مکعب بوده است. و با توجه به برودتی که در مناطق شمالی وجود داشت شاهد افزایش ۱۳ درصدی مصرف گاز بودهایم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در روزهای آینده افت دما در کل کشور حاکم میشود و متوسط دمای کشور به منفی ۱۰ درجه میرسد و پیش بینی میشود میزان مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده ۵۴۰ میلیون متر مکعب برسد در حالی که در مدت مشابه سال گذشته مصرف گاز در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده به ۶۰۰ میلیون متر مکعب رسیده بود.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در رابطه با قطعی گاز پتروشیمیها، خاطر نشان کرد: هیچ پتروشیمی تا کنون قطعی گاز نداشته و موضوعی که وجود دارد اعمال محدودیت و مدیریت مصرف است.
وی ادامه داد: برخی از پتروشیمیها با توجه به اینکه تنها از گاز استفاده میکنند با اعمال مدیریت مصرف برخی از واحدهای خود را کم میکنند.
به گفته این مقام مسئول پتروشیمیها هم مانند دیگر صنایع در برههای از زمان دچار محدودیت میشوند با این تفاوت که صنایع و سیمانیها از سوخت دوم استفاده میکنند.
وی در رابطه با موضوع مطرح شده مبنی بر استفاده شازند از مازوت خاطر نشان کرد: اراک بیشترین آلودگی هوا را به دلیل استفاده از منابع ثابت انرژی را در شرکتهای صنعتی دارد.
عقلی اضافه کرد: اکثر با مشکلات آلودگی هوا دست و پنجه نرم میکنند اما باید توجه داشت که در این شهرها قبل از زمستان هم از سوختهای مختلفی استفاده میکنند که گاز یکی از آنهاست بنابرین تولیدnox میکند.
وی ادامه داد: در شهر اصفهان و تهران بیشترین منبع آلودگی مربوط به بخش متحرک است و در اراک مربوط به منابع ثابت است که مصرف بخش نیروگاهی بسیار ناچیز است و صنایع بزرگی که وجود دارند که نامی از آنها برده نمیشود مصارف گازشان بالا میرود و بر منابع غیر متحرک تأثیر میگذارد.
عقلی خاطر نشان کرد: بیشترین آلودگی شهر اراک متعلق به noxاست که از منابع ساکن تولید میشود و سهم منابع متحرک ۵۷ درصد است که شامل تجهیزات در حال حرکت مانند ماشین و موتور سیکلت است و ۴۳ درصد مربوط به منابع ساکن که از این میزان بالاترین میزان مربوط بهnox است که مربوط به مصرف گاز کارخانهها است.
به گفته مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در هیچ نقطهای در تهران مازوت نمیسوزد و طی چند سال گذشته کمترین میزان از سوخت مازوت وجود در سال جاری وجود داشته است.