کد خبر: ۴۳۰۵۸
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۸

قیمت نفت کاهش پیدا کرد

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا در آستانه نشست کمیته نظارتی اوپک پلاس، تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به تاثیر منفی نرخهای بهره بالا روی تقاضا، کاهش پیدا کرد.
به گزارش قلم نیوز و به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با شش سنت کاهش، به ۹۰ دلار و ۸۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با پنج سنت کاهش، به ۸۹ دلار و ۱۸ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز گذشته با ۲۱ سنت افزایش و شاخص نفت آمریکا با ۴۱ سنت افزایش، بسته شده بود.

آماری که روز سه شنبه منتشر شد، نشان داد فرصتهای شغلی جدید در آمریکا، بیشترین افزایش را در بیش از دو سال گذشته داشته اند و باعث شد بازده اوراق خزانه، افزایش چشمگیری پیدا کند.

علاوه بر نگرانیها از بالا ماندن نرخهای بهره به مدت طولانی، دلار قوی هم قیمت نفت را تحت فشار کاهشی قرار داده است. دلار قوی‌تر، نفت را برای دارندگان ارزهای دیگر گران‌تر کرده و تقاضا برای نفت را کمتر می‌کند.

نشست کمیته نظارتی وزیران اوپک پلاس روز چهارشنبه برگزار می‌شود. انتظار می‌رود اوپک پلاس در نشست روز جاری، سیاست تولید خود را بدون تغییر نگه دارد و محدودیت عرضه را حفظ کند.

در نظرسنجی رویترز، پیش بینی شد عربستان سعودی قیمت گرید نفتی عرب لایت برای آسیا را در نوامبر برای پنجمین ماه متوالی افزایش دهد زیرا فعالان بازار انتظار دارند عرضه نفت ترش مدیوم، محدود بماند.

برایان مارتین و دانیل هاینس، تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: معکوس شدن روند صعودی اخیر قیمت نفت ممکن است باعث شود اوپک پلاس در نشست روز جاری، سیاست محدودیت عرضه را تغییری ندهد.

در این بین، یک روز پس از آن که ترکیه اعلام کرد فعالیت خط لوله نفتی عراق پس از شش ماه توقف، در هفته جاری ازسرگرفته می‌شود، یک مقام نفتی عراقی به رویترز گفت: مذاکرات برای ازسرگیری صادرات نفت عراق از این مسیر که از ترکیه می‌گذرد، همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری اینترفکس به نقل از الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه نوشت: روسیه هیچ چارچوب زمانی برای ممنوعیت صادرات سوخت که ماه گذشته اعلام شد، تعیین نکرده است و این ممنوعیت تا زمانی که قیمتها تثبیت شوند و کمبود عرضه در بازار داخلی رفع شود، ادامه خواهد داشت.

سرمایه گذاران به دقت به نظارت وضعیت عرضه و تقاضا در آمریکا نشسته اند. آمار موسسه امریکن پترولیوم نشان داد که ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۲۹ سپتامبر، به میزان حدود ۴.۲ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده است. آمار رسمی ذخایر نفت و سوخت آمریکا بعدازظهر روز جاری منتشر می‌شود.

هند که سومین واردکننده بزرگ نفت در جهان است، روز سه شنبه از تولیدکنندگان خواست نسبت به کشورهای مصرف کننده که از افزایش قیمتها به بالای ۹۰ دلار در هر بشکه آسیب دیده اند، بی‌تفاوت نباشند.

بر اساس گزارش رویترز، هاردیپ سینگ پوری، وزیر نفت هند پس از دیدار با هیثم الغیص، دبیرکل اوپک در ابوظبی، در پستی در ایکس نوشت: در زمان پاندمی، هنگامی که قیمت نفت سقوط کرد، دنیا برای تثبیت قیمت و مناسب کردن آن برای تولیدکنندگان، دست به دست هم داد. اکنون که دنیا در آستانه رکود و کندی اقتصادی است، تولیدکنندگان نفت باید همان حساسیت را در قبال کشورهای مصرف کننده نشان دهند.
نظرات بینندگان