به گزارش سایت خبری تحلیلی الف بعد از این اتفاق سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که اعتبار سازمان ملل در پی تسلیم شرمسارانه در برابر فشارها برای حذف نام ائتلاف سعودی از فهرست نقض کنندگان حقوق کودکان در یمن، در معرض خطر قرار دارد.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نام ائتلاف عربی را در فهرست سیاه کشورها و گروههای مسلحی قرار داده بود که حقوق کودکان را در درگیری ها و جنگ ها نقض می کنند. در گزارش اولیه سازمان ملل آمده بود که این ائتلاف مسئول مرگ و میر و زخمی شدن 60 درصد کودکان در سال گذشته و کشته شدن 510 کودک و زخمی شدن 667 کودک در یمن بوده است. بر اساس این گزارش، ائتلاف سعودی نیمی از حملات را علیه مدارس و بیمارستان ها انجام داده است. جنگ یمن تاکنون 4600 نفر کشته به دنبال داشته و 80 درصد جمعیت هم آواره شدهاند و به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
این در حالی است که برخی منابع دیپلماتیک، از اعمال فشاردولت عربستان بر سازمان های بین المللی و پایتخت های اروپایی موثر در تصمیمات سازمان ملل برای حذف نام ائتلاف از این گزارش خبر دادند.
روز دوشنبه دو منبع دیپلماتیک از فشار شدید عربستان بر طرف های موثر در سازمان ملل برای تغییر در مفاد این گزارش سخن گفتند و تاکید کردند که عربستان به طور تلویحی به احتمال بازنگری در ارائه کمک های مالی به سازمان ها و هیئت های تحت پوشش سازمان ملل در صورت انتشار گزارش مذکور اشاره کرده است؛ امری که بان کی مون دبیرکل سازمان ملل را وادار کرد که پیشنهاد عربستان برای بازنگری در اعداد و ارقام مذکور در این گزارش را بپذیرد و از ائتلاف سعودی بخواهد که هیئتی را برای رایزنی درباره اصلاح گزارش تا پیش از ماه اوت به نیویورک اعزام کند.
از سوی دیگر به نظر می رسد که سفیر دائم عربستان در سازمان ملل، از تاثیر قطعی دلارهای سعودی بر تصمیم سازان سازمان ملل به خوبی آگاه است، چرا که پیشاپیش، با اطمینان خاطر و قاطعیت، در برابر خبرنگاران از تبرئه شدن ائتلاف متجاوز به یمن سخن گفت و اعمال تغییر در گزارش سازمان ملل را حتمی و غیر مشروط توصیف کرد و نشان داد که بان کی مون و همکارانش در نهاد موسوم به سازمان ملل متحد، مهمترین گزارش ها را هم تحت تاثیر رایزنی های پشت پرده، به راحتی تغییر می دهند و دگرگون می کند.
عبدالله معلمی سفیر دائم عربستان در سازمان ملل، از این سازمان خواسته بود که فورا نسبت به اصلاح گزارش خود اقدام کند، زیرا انتشار آن، به مذاکرات صلح که در کویت میان طرف های یمنی در جریان است، ضربه می زند.
این در حالی است که ریچارد بنت نماینده عفو بین الملل گفت: سابقه نداشته که سازمان ملل برای تغییر گزارشی که خود در مورد کودکان در درگیری های مسلحانه منتشر کرده است، تسلیم فشارها شود. وی افزود: این خوش خدمتی همه تلاش های سازمان ملل برای دفاع از حقوق کودکان درگیر در جنگ را تضعیف می کند.
بنت گفت: بان کی مون نباید در مقابل فشارها سر فرود آورد و به نقش مهم نماینده ویژه خود صدمه بزند. وی با این کار به اعتبار و وجهه سازمان ملل نیز آسیب می رساند. وی یادآور شد که دبیر کل سازمان ملل با برداشتن این گام، زمینه خطرناکی را فراهم کرده است که جان کودکان در کشورهای درگیر جنگ را به خطر بزرگتری می اندازد.
عضو ارشد سازمان دیده بان حقوق بشر نیز در سخنانی اعلام کرد که خارج کردن عربستان از لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان یمن در سازمان ملل بسیار نگران کننده است. فیلیپ بولوبیون، عضو سازمان دیده بان حقوق بشر نسبت به اقدام سازمان ملل در خارج کردن نام عربستان سعودی از لیست سیاه واکنش نشان داد.
بر اساس این گزارش فیلیپ بولوبیون معاون سازمان دیده بان حقوق بشر در توئیتر خود عنوان کرد که خارج کردن عربستان از لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان سازمان ملل بسیار نگران کننده است. وی در صفحه توئیتر خود در این رابطه نوشت: سطح جدیدی از انحطاط و فرومایگی در سازمان ملل در رابطه با حملات عربستان سعودی علیه کودکان یمن رخ داد. عضو دیده بان حقوق بشر همچنین این اقدام سازمان ملل در خصوص عربستان را سیاسی کاری آشکار و ننگ آور خواند.
گفتنی است عربستان سعودی از فروردین سال 94 با تشکیل ائتلافی متشکل از برخی کشورهای عربی و با حمایت آمریکا به بهانه بازگرداندن منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن به حکومت، به کشور و مردم یمن حمله کرد که بر اثر آن هزاران شهروند یمنی شامل تعداد زیادی زن و کودک کشته و زخمی و دهها هزار نفر آواره شدند.
منبع : سایت خبری تحلیلی الف