کد خبر: ۴۰۴۸۸
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۷

۸ روز پس از زلزله ترکیه و سوریه؛ مجموع تلفات از ۳۷ هزار تن گذشت

طبق آمارهای رسمی شمار جانباختگان زلزله شدید "قهرمان ماراش" در جنوب شرق ترکیه اکنون از ۳۷ هزار نفر در دو کشور ترکیه و سوریه فراتر رفته و مرحله نجات در واکنش به این زلزله "رو به پایان" است.

به نقل از شبکه الجزیره، آمار رسمی که تا صبح هشتمین روز پس از وقوع حادثه (سه‌شنبه) بروزرسانی شده حاکیست که در پی زلزله شدید ترکیه و سوریه تاکنون بیش از ۳۷ هزار نفر مجموعا در دو کشور جان خود را از دست داده‌اند که دست‌کم ۳۱ هزار و ۶۴۳ نفر از این مرگ‌ و میرها در ترکیه و ۵۸۱۴ فوتی نیز در سوریه گزارش شده است.

مارتین گریفیث، مسئول امور بشردوستانه و معاون دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته (دوشنبه) در دیداری از حلب در شمال سوریه به گزارشگران گفت: اکنون مرحله نجات در ترکیه و سوریه رو به پایان است.

به‌ گفته گریفیث در حال حاضر اولویت با تامین سرپناه، غذا، مراقبت‌های روانی و مدرسه برای آسیب‌دیدگان زلزله است.

همچنین بنابر اعلام سازمان مدیریت بلایای طبیعی و اضطراری ترکیه (آفاد) ۱۵۸ هزار و ۱۶۵ نفر دیگر نیز از مناطق آسیب‌دیده در ترکیه تخلیه شده اند.

پیشتر گزارش شده بود که تلاش‌های بین‌المللی برای ارسال کمک به سوریه از سرعت کافی برخوردار نبوده و به نظر می‌رسد که دیدار گریفیث از شمال سوریه به این دلیل بوده است.

در همین رابطه، گفته شد که دولت سوریه موافقت کرده کمک‌های سازمان ملل را به این مناطق که از سال ۲۰۱۱ درگیر جنگ داخلی شدیدی بوده، بفرستد و گروه‌های نجات و کاروان‌های امدادرسانی برای کمک به زلزله‌زدگان در این منطقه از سوریه تلاش‌هایی را صورت داده‌اند.

همچنین رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه روز شنبه در جریان بازدیدی از منطقه فاجعه‌دیده گفت: ما وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده‌ایم. یعنی از این پس افرادی که در غارت یا آدم‌ربایی دست دارند باید بدانند که با برخورد محکم دولت روبرو خواهند شد.

همزمان، عملیات امداد و نجات تعدادی از ساکنان منطقه از زیر آوار در حالی در دست انجام است که از ۷۲ ساعت اولیه اغلب به عنوان بازه زمانی حیاتی برای نجات افراد از زیر آوار یاد می‌شود. احتمال نجات افراد از زیر آوار پس از ۷۲ ساعت اولیه به تدریج کمتر و کمتر می‌شود.

بنابر گزارش یورونیوز، آخرین موارد از نجات‌های "معجزه‌آسا" از زیر آوار شامل یک کودک هفت ساله و یک زن ۶۲ ساله می‌شود. ماموران امداد و نجات در حالی موفق به بیرون کشیدن این پسر هفت ساله از زیر آوار در استان هاتای شدند که ۱۶۳ ساعت از زمان وقوع زلزله می‌گذشت. 

یکی از امدادگران بریتانیایی در ترکیه روز یکشنبه ویدئویی در صفحه توئیتر خود منتشر کرد که نجات یک مرد را از طریق تونلی که در زیر خرابی‌ها و آوار شکل گرفته بود نشان می‌داد. 

از سوی دیگر امدادگران اهل ترکیه و عمان در شهر انطاکیه روز دوشنبه یک زن را پس از گذشت ۱۷۶ ساعت زنده از زیر آوار بیرون آوردند. 

در همین حال مقامات ترکیه تعدادی از پیمانکاران ترک را در ارتباط با مشکلات احتمالی در ساخت و سازهای نواحی زلزله‌زده دستگیر کرده‌اند.

وزیر بهداشت ترکیه: بیش از ۱۹ هزار زلزله‌زده تحت درمان هستند

۹:۲۴ - به گزارش خبرگزاری آناتولی، فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه با انتشار پیامی در رسانه‌های اجتماعی ضمن اشاره به خدمات‌رسانی همه‌جانبه بهداشتی و پزشکی در مناطق زلزله‌زده در این کشور اعلام کرد: ۱۹ هزار و ۳۰۰ نفر از شهروندانمان در بیمارستان‌های کشور تحت مداوا قرار دارند.

وی در ادامه افزود: از این تعداد ۱۵ هزار و ۶۶۴ نفر در بخش عمومی و بیش از ۳۰۰۰ نفر نیز در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

کوجا همچنین خاطرنشان کرد: از روز اول ۸۰ هزار و ۵۱۶ واکسن به استان‌های زلزله‌زده ارسال شد، واکسن کزاز هم در اختیار سایر شهرهایی که مجروحان به آن منتقل شده‌اند، قرار گرفته شده است و مشکلی از نظر واکسن نداریم.

وزیر بهداشت ترکیه اظهار داشت: در مجموع ۱۴۵ هزار و ۷۱۱ امدادگر از جمله ۱۸ هزار و ۹۷ پزشک با تجهیزات کامل در مناطق زلزله‌زده در حال فعالیت و خدمات رسانی هستند.

همچنین اوکتای، معاون رئیس جمهور ترکیه نیز خاطر کرد: برای کمک رسانی به زلزله‌زدگان ۲۵۰ سوپرمارکت برپا خواهد شد، ۱۰۰ سوپرمارکت در چادر و ۱۵۰ مغازه دیگر نیز در مدارس راه‌اندازی می‌شود.

نظرات بینندگان