تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
اخیرا رئیس سازمان توسعه تجارت گفته بود که با دریافت مصوبه سران قوا، ممنوعیتهای واردات ایران در رابطه با کشورهای اوراسیا، لغو خواهد شد.
در رابطه با تاثیر این موضوع بر واردات و صادرات لوازم خانگی، عباس هاشمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این موضوع در حوزه لوازم خانگی هم مطرح شده، اما قرار است به شکل تهاتر و تعرفههای ترجیحی بین کشورها انجام شود. برای تجارت با اوراسیا قرار است تعرفهها در برخی موارد صفر شود.
وی افزود: با توجه به اینکه کشورهای اوراسیا در حوزه لوازم خانگی و به خصوص اجزا و قطعات خیلی صاحب نام نیستند، این توافق نامه به نفع کشورخواهد بود. به عبارت دقیقتر صفر شدن تعرفههای ترجیحی با کشورهای اوراسیا در قطعات لوازم خانگی میتواند منجر به افزایش صادرات شود.
همچنین به گفته دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران به دلیل تحریمهای غرب، خیلی از برندهای معتبر لوازم خانگی از این کشورها خارج شدند و با توجه به این جای خالی، میتوان در کشورهای اوراسیا نفوذ و طی دو تا سه سال برنامه ریزی جا خوش کرد. بنابراین در حوزه لوازم خانگی امکان کاهش یا صفر شدن تعرفهها وجود دارد.
باید بر اصالت کالا نظارت شود
هاشمی در پاسخ به اینکه آیا با این توافق احتمال واردات لوازم خانگی برندهای معروف از کشورهای اوراسیا به ایران وجود دارد؟ تصریح کرد: یکی از اصول مورد توافق در حوزه تعرفه ترجیحی این است که اصالت کالا باید برای کشور طرف قرارداد باشد. باید هوشمندانه بر این موضوع نظارت کرد و اجازه نداد حتی که کالایی اصالت آن در کشور طرف قرارداد هست، از کشور دیگری وارد شده باشد.
وی همچنین در پاسخ به اینکه این توافقنامه چقدر ظرفیت افزایش صادرات برای کشور ایجاد خواهد کرد؟ گفت: بازار اوراسیا بازار بزرگی است. با توجه به جمعیت، بازار منطقه میلیاردها دلار امکان صادرات دارد. حاکمیت و سازمان توسعه تجارت باید برنامهریزی درستی داشته باشد و کمک کنند تا هوشمندانه بهرهبرداری کنیم. در این شرایط ایران میتواند حضور موثری در حوزه لوازم خانگی داشته باشد.