تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
علی سلاجقه - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - در حاشیه جلسه هیات دولت گفته بود: «پیروز» شرایط خوبی دارد اما باید جنگنده شود که امیدواریم یک روز در منطقه توران رهایش کنیم تا در شرایط طبیعی قرار گیرد و به خوی درندگی برسد.
عبداله سالاری - کارشناس اکولوژی و مدیریت حیات وحش - در گفت و گو با ایسنا درباره رهاسازی پیروز در طبیعت اظهار کرد: به نظر من منظور آقای سلاجقه رهاسازی پیروز در توران بود و نه در طبیعت چراکه پیروز بهصورت دستی بزرگ شده است و امکان آزادسازی و رهاسازی در طبیعت را به هیچوجه ندارد.
وی افزود: نه تنها «پیروز» امکان رهاسازی در طبیعت را ندارد بلکه به نظر من نسل بعد از «پیروز» نیز شاید این امکان را نداشته باشد. شاید بتوان از نسلهای بعدی آنها را در طبیعت رها کرد.
سالاری درباره انتقال «پیروز» به توران گفت: انتقال پیروز به منطقه توران در محوطه فنسکشی کنار ایران و فیروز - مادر و پدرش - در صورت فراهم کردن امکانات، تسهیلات، دامپزشک و جایگاه مناسب کار خوبی است چراکه توران زیستگاه یوز آسیایی است.
این کارشناس اکولوژی و مدیریت حیات وحش درباره ایجاد خوی درندگی در «پیروز » اظهار کرد: پیروز در شرایط دستی توسط آقای علیرضا شهرداری در حال بزرگ شدن است و با انسان آمیخته شده است همچنین برای استفاده از این گونه به جهت نسلکشی در آینده نیاز است که «پیروز» دستی بماند. در نتیجه نیاز به پیدا کردن خوی درندگی ندارد. به عنوان نمونه برای گرفتن خون از پیروز نمیتوان او را هر دفعه بیهوش کرد و بههوش آورد بهویژه در شرایطی که این گونه با خطر ریسک بالا مواجه است. پیروز باید با امکانات و بهگونهای آموزش دیده باشد که خود برای نمونهبرداری یا عکسبرداری به انسان نزدیک شود.
سالاری در پایان خاطرنشان کرد: رهاسازی «پیروز» در طبیعت و یا تلاش برای درندهخو شدن آن اشتباه و ۱۰۰ درصد غیرممکن است. شاید از نسلهای بعد از «پیروز» بتوانیم شروع به فکر کردن و برنامهریزی جهت رهاسازی این گونه در طبیعت کنیم.