تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۲۸ سنت معادل ۱.۴ درصد کاهش، به ۹۱ دلار و ۵۶ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز جمعه با ۴.۱ درصد افزایش بسته شده بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۳۴ سنت معادل ۱.۵ درصد کاهش، به ۸۵ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز جمعه ۳.۹ درصد صعود کرده بود.
قیمتها هفته گذشته تغییر چندانی پیدا نکردند زیرا افزایش قیمتی که پس از تصویب کاهش تولید اوپک پلاس در اکتبر پیدا کرده بودند را در پی ادامه قرنطینههای کووید در چین، از دست دادند.
تقاضای چین برای نفت ممکن است امسال برای نخستین بار در ۲۰ سال گذشته کاهش پیدا کند زیرا سیاست کرونا صفر پکن، مردم بیشتری را در ایام تعطیلات در خانه نگه داشته و باعث کاهش مصرف سوخت میشود.
جون رونگ ییپ، استراتژیست بازار در شرکت "آی جی" در این باره گفت: تداوم وجود موانع مربوط به محدودیتهای کرونایی در چین و محدود شدن بیشتر فعالیتهای اقتصادی جهانی، همچنان صعود بیشتر قیمتهای نفت را محدود نگه داشته است. در مجموع، به نظر میرسد تاثیر عوامل منفی از عوامل مثبت، بیشتر است و دورنمای قیمت ۸۵ دلار برای نفت برنت دیده میشود.
در این بین، بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی آمریکا، آماده افزایش نرخهای بهره برای مقابله با تورم میشوند که ممکن است به رشد بیشتر ارزش دلار آمریکا در برابر ارزهای دیگر منجر شده و با گرانتر کردن نفت برای سرمایهگذاران، کاهش قیمتها را به دنبال داشته باشد.
ویویک دیهار، تحلیلگر بانک کامن ولث استرالیا در یادداشتی نوشت: نگرانیهای پیرامون تقاضا برای نفت، به تاثیر افزایش نرخهای بهره برای مقابله با تورم و سیاست کرونا صفر چین، متمرکز شده است.
با این حال، قیمتهای جهانی نفت ممکن است تا پایان سال بهبود پیدا کنند زیرا انتظار میرود با اجرای تحریمهای اتحادیه اروپا علیه واردات نفت روسیه در پنجم دسامبر، میزان عرضه محدودتر شود.
کشورهای صنعتی گروه هفت قصد دارند سقف قیمتی برای صادرات نفت روسیه تعیین کنند تا درآمد فروش نفت را برای مسکو محدود کرده و اقداماتی انجام دهند که ادامه جریان نفت به اقتصادهای نوظهور را تضمین میکند.
بر اساس گزارش رویترز، جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی در حال بررسی خرید نفت روسیه برای جبران فشار فزاینده رشد هزینههای انرژی در این کشور است. وی در مصاحبه با روزنامه فایننشیال تایمز درباره این که آیا اندونزی نفت روسیه را خریداری خواهد کرد: گفت: ما در حال بررسی همه گزینه ها هستیم. اگر کشوری قیمت بهتری به ما دهد، چرا که نه.