دکتر بهرام عیناللهی در آیین تجلیل از خبرنگاران حوزه سلامت، گفت: در غائله عاشورا اگر روایت صورت نمیگرفت هیچ کاری انجام نمیشد و حرکت حضرت زینب (س) و قافله کربلا این حماسه را به نتیجه رساند. پس این موارد حاکی از اهمیت روایات است. از نظر بنده حرکت خبرنگاران کاری زینبی است که اتفاقات را بازگو میکند. جامعه علمی و سلامت کشور باید قدردان زحمات شما باشد. در تاریخ کشور ما خبرنگاران جزو گروه پر افتخاری هستتد و تمام روایات پیروزی انقلاب از دوستان خبرنگار و عکاسی بود که در میدان بودند. آنها در دفاع مقدس هم روایتگری مناسبی داشتند. در دنیای امروز که هجمه خبرگزاریها و رسانههای بیگانه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، خبرنگاران شجاع ما باید رسالت خود را نشان دهند و آنها تاکنون افتخارآفرینی کردند. خبرنگاران گروهی فداکار هستند که سلامت مردم را ترجیح دادند و خدمت رسانی کردند. هدف ما و شما ارتقای سلامت مردم است. در این راه با تعدادی از همکارانی مواجهیم که با اینکه استخدام وزارت بهداشت نیستند، اما همکار ما هستند و به سلامت مردم کمک میکنند.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا در جهان، اظهار کرد: کرونا برای همه مردم جهان یکسان بود. ویروس در هیچ جا ضعیفتر نبود. در یک کار تحقیقاتی وقتی متغیر (کرونا) ثابت باشد یعنی پژوهش معتبر است و ما با ویروسی مواجه بودیم که برای همه جهان بود با این تفاوت که ما در تحریمهای ناجوانمردانه روبرو بودیم.
وی ادامه داد: این ویروس در برههای توانست مشکلات شدید برای مردم ایجاد کند. با هجمه وسیع ویروس و امکاناتی که برای درمان آن نیاز بود و وجود نداشت، صحنه نامناسبی ایجاد شد و ما باید در زمان ایفای نقش میکردم. شما دیدید کادر سلامت در این کار پیروز شد و ما نزدیک ۳۰۰ شهید مدافع سلامت داشتیم. وقتی در اوج کرونا همه کارها متوقف بود، کادر سلامت در صحنه آتش بودند و خبرنگاران هم لحظه به لحظه اتفافات را گزارش میکردند و این نقطه عطف بزرگ بود. کشور ما در کنترل کرونا یکی از موفق ترین کشورها است و این مهم ممکن نبود مگر با کمک مردم و دانشمندان که سبب پیشرفت علمی بسیار زیادی شد.
او تاکید کرد: موضوع مهم دیگر برقراری پوشش سلامت برای کل مردم بویژه مناطق محروم، تا عدالت در سلامت برقرار باشد. قلم خبرنگاران در روایات و دادن اخبار در جهت ارتقای کار و سلامت مردم مهم است و به همین دلیل جایزه ارتباطات ملی سلامت برای خبرنگاران پیش بینی شده است. پارسال نشستی در کرمان داشتیم با عنوان سلیمان سلامت و امسال این بحث جایزه ارتباطات ملی سلامت با شاخص هایی که مشخص و اعلام میشود، انجام خواهد شد. در هرعلمی اگر شاخههایی کارشناسی و تخصصی وارد شود، پیشرفت میکنند و در حوزه خبرنگاران سلامت هم، چنین است.
او به خبرنگاران توصیه کرد: در رابطه با کرونا خواهش دارم خبرنگاران روایات را آغاز کنند. الان در بحث بهداشت و درمان دفاع مقدس مقالات کمی داریم؛ درحالی که در آن زمان کادر درمان حماسه های بزرگی آفریدند. از ابتدای کرونا تاکنون هم نیاز به روایت ایثارگریهای کادر درمان داریم. در کرونا مقطعی بود که هیچ آمادگی نداشتیم و ماسک و دارو نداشتیم و ما هم نمیدانستیم باید چه کنیم اما کادر سلامت دورهم جمع شدند.
وی درباره واکسن کرونا نیز افزود: پس از تولید واکسن در دنیا در آبان ۱۳۹۹، ایران در حلقه کووکس قرار گرفت تا پس از تولید واکسن به ما هم واکسن بدهند. اولین گروهی که در ایران واکسینه شدند؛ کادر درمان با واکسن اسپوتنیک بود که گروه کمی بودند و چیزی بیشتر از ۱۰۰۰ دز نبود. پس از آن نیز کووکس تعهدات خود را اجرایی نکرد. البته بلافاصله واکسن سازهای داخلی کار را آغاز کردند ولی مشکلاتی در تولید وجود داشت و تولید زمانبر شد؛ تا اینکه نهایتا دولت تغییر کرد.
وی در این باره افزود: در زمان شروع دولت سیزدهم روزانه شاید ۱۸ هزار دز واکسن تزریق میشد و حتی برخی ایرانیان برای تزریق واکسن به کشورهای خارجی سفر میکردند و اینجا بود که واردات وسیع واکسن آغاز شد. در شروع دولت سیزدهم هیچ واکسنی نداشتیم و با جلساتی که با نهادهای مختلف مانند وزارت امور خارجه، سازمان هواپیمایی و... داشتیم در عرض هفته اول ۱۰ میلیون ذز واکسن وارد کردیم. از طرف دیگر فکر میکردیم باران واکسن داریم اما تبدیل به سیل واکسن شد و سیلآسا واکسن وارد کردیم. بعد این سوال پیش آمد که چطور میخواهید این تعداد زیاد واکسن را تزریق کنید؟ اینجا بود که مردم مانند دوران دفاع مقدس وارد کار شدند و جز مراکز تزریق واکسن حتی بسیاری از استادیوم ها را هم محل تزریق واکسن کردیم و جوانان علاقهمند حتی شبانه روزی برای خدمت رسانی و تزریق واکسن آماده به کار بودند.
او ادامه داد: ما حتی در روز یک میلیون و ۶۰۰ هزار دز تزریق داشتیم که این نسبت به جمعیت ایران رکورد بیسابقه بود و در هفته ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار دز تزریق داشتیم که این اندازه جمعیت برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
وزیر بهداشت افزود: در آغاز به کار دولت سیزدهم تعداد زیادی بیمار در ICU بستری بودند و روزی بالاتر از ۷۰۰ مرگ و میر داشتیم؛ حدود ۸۰۰۰ بستری در آی سی یو داشتیم و وقتی به بیمارستان مراجعه میکردیم در حیاط خانوادههای عزدار را میدیدم و در این وضعیت واکسن به ما کمک کرد.
وی ادامه داد: تا الان ۱۴۳ هزار مرگ و میر کرونایی در کشور داشتیم اگر به آمار مراجعه کنید تا قبل از شروع قابل قبول واکسیناسیون در کشور، ۱۳۲ هزار فوتی داشتیم و از آذر ۱۴۰۰ که واکسیناسیون جدی شد تاکنون ۱۱ هزار فوتی داشتیم. ضد واکسنها باید این آمار را ببینند تا تاثیر واکسن را درک کنند. با افزایش واکسیناسیون میزان مرگ و میر کم شد و این موفقیت جمهوری اسلامی ایران است. این یک کار بزرگ و مردمی است. امروزه قدرت کشورها تنها به سلاح نیست بلکه بسته به حمایت مردم است که ما هم این موفقیت و قدرت را داریم.
به گفته وزیر بهداشت، بالای ۹۶ درصد جمعیت یکبار تزریق و بالای۸۶ درصد دو دز واکسن و بیش از ۵۵ درصد ۳ دز واکسن تاکنون تزریق کردند. مهمترین راه کنترل بیماری کرونا، واکسیناسیون یادآور است که تضمین کنترل بیماری باشد. از طرف دیگر هنوز هم رعایت پروتکلهای بهداشتی ضروری است.
عیناللهی ادامه داد: دانشمندان ما انواع پلتفرمهای تولید واکسن را فعال کردند و امروزه ۶ مرکز تولید واکسن داریم که تکنولوژی تولید واکسن مدرن را آوردند. این کار با به کارگیری انواع بایو ریاکتورها ممکن شد تا به ما تضمین دهد در آینده هر ویروسی پدیدار شود امکان تولید واکسن وجود دارد؛ چون سیستم تولید هوشمند شده است. در مجموع نزدیک ۱۵۳ میلیون دز واکسن تامین کردیم و ۵۰ میلیون دز ذخیره داریم و فعلا به واکسنسازها گفتیم نمیتوانیم با آنها قراداد ببندیم زیرا فکر میکنیم فعلا میزان ذخیره ما کافی است. برای صادرات نیز هر کشوری از ما درخواست کند این آمادگی وجود دارد مانند صادراتی که به ونزوئلا داشتیم.
او به شکلگیری کمیته علمی کرونا اشاره کرد و ادامه داد: در کمیته علمی در مبارزه با کرونا بهترین پزشکان کشور را گردآوری کردیم و ۶۰ پزشک درجه یک آوردیم و آنجا گفتیم از پراکنده گویی دست برداریم و اجماع این کمیته علمی بر سر مباحث مختلف برای ما مهم بود و این از افتخارات ما بود.
وی به طراحی کیت تشخیصی اومیکرون اشاره کرد و درباره سایر اقدامات وزارت بهداشت، اظهار کرد: افزایش دو برابری تختهای آی سی یو اطفال یکی از اقدامات مهم ما در دوران کرونا بود. از طرفی واکسیناسیون بیش از ۲.۵ میلیون نفر از اتباع یک کار انسانی در جمهوری اسلامی ایران بود؛ زیرا جان آنها هم برایمان عزیز بود.
وزیر بهداشت همچنین به اقدامات انجام شده در جهت تامین نیازهای پزشکی مناطق محروم تصریح کرد: در این مدت حدود ۱۹۹۳ پزشک و ۵۳۸ دندان پزشک به مناطق مختلف کشور اعزام کردیم.
او ضمن اشاره به کاهش آمارهای کرونا در سال ۱۴۰۱، در عین به اقدامات مهم وزارت بهداشت در بحث بیمه اشاره و خاطرنشان کرد: بسیاری از دولت ها به دنبال بیمه همگانی بودند که با موانعی نیز روبرو شده بودند، اما امسال خوشبختانه با مصوبه مجلس محترم و اختصاص ۶۰۰۰ میلیارد تومان برای این کار، سه دهک نخست درآمدی را با اطلاعات دریافتی از وزارت رفاه، بیمه کردیم و حدود ۶ میلیون نفر بیمه رایگان شدند و این زیرساخت خوبی برای طرح دارویاری شد. از طرفی حدود یک و نیم میلیون نفر هم از سایر سطوح درآمدی بیمه نشده بودند که آنها را نیز تا ۳ ماه بیمه رایگان کردیم تا فرصت آزمون ارزیابی وسع داشته باشند.
وی همچنین به پروژههای حوزه بهداشت اشاره کرد و افزود: در حوزه بهداشت ۸۵ پروژه بهداشتی با زیربنای ۳۵ هزار و ۸۰۰ متر مربع راه اندازی کردیم. مهمترین چیزی که بهداشت را کنترل میکند وجود خانههای بهداشت است و مهمترین عزیزان در این امر بهورزان بودند. گسترش خانههای بهداشت در دستورکار ما است تا امسال به ۲۰۰۰ خانه بهداشت برسیم.
وی با اشاره به افتخارآفرینیهای ایران در حوزه تولید واکسن، بیان کرد: امروزه توانایی تولید واکسن زیادی داریم و ۳ میلیون دز واکسن هپاتیت ب و بیش از ۳میلیون دز واکسن ب ث ژ تولید کردیم
او با اشاره به مقوله سالمندی جمعیت نیز گفت: تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت با مسولیت وزیر شکل گرفت و ما از پیشگامان قانون جوانی جمعیت هستیم. اگر تا چندسال دیگر به داد جمعیت نرسیم برای مملکت مشکلزا خواهد بود.
عیناللهی ادامه اداد: در حوزه پرستاری در تیرماه ۱۳۸۶ قانون تعرفه گذاری خدمات را تصویب کرده بودیم که اجرایی نشده بود ولی با تلاش این دولت همه کار برای اجرای طرح آماده است و احتمالا پایان شهریور اولین پرداختها بر این اساس انجام میشود.
وی به سایر خدمات وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: تجهیز ۷۹ بیمارستان با بیش از ۱۰ هزارتخت را انجام دادیم و احداث ۵۵ مرکز درمانی در مناطق محروم از اقدامات ما بود. اختصاص ۷۵ درصد از پزشکان متخصص به مناطق محروم کار خوبی بود که برای ماندگاری پزشکان نیز قرار شد سقف پرداخت کارانه در مناطق محروم برداشته شود. ابلاغ ۷۰ روش راهنمای بالینی در حوزه سلامت انجام شد
او درباره خدمات وزارت بهداشت در حوزه درمان ناباروری، بیان کرد: علاوه بر احداث مراکز جدید در بحث پوشش بیمه اتفاقات خوبی رخ داد. ۹۰ درصد خدمات بخش دولتی و ۷۰ درصد بخش خصوصی تحت پوشش بیمه قرار گرفت.
وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت موضوع گردشگری سلامت، گفت: کشور ما بدون تردید قوی ترین حوزه سلامت منطقه را دارد و امروزه میبینید تعدادی از کشورهای همجوار به ایران می آیند. ۲۰۰ بیمارستان کشور مجوز گردشگری سلامت دارند
او بیان کرد: قرارداد خرید ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس هم بسته شده و تا پایان امسال سعی در ورود آن داریم و به این ترتیب ترابری بیماران باید ارتقا یابد.
وزیر بهداشت در ادامه به شهدای مدافع سلامت اشاره کرد و گفت: تعدادی از شهدای مدافع سلامت تعیین تکلیف نشدند که باید به سرعت وضعیت این عزیزان مشخص شود. همچنین ۶۷ هزار نفر از کارکنان نظام سلامت تبدیل وضعیت شدند که آمار قابل توجهی است.
وی افزود: کار خوب دیگری که انجام شد درباره بیماران صعب الاعلاج و نادر بود که وضعیت خیلی سختی داشتند. این بیماری ها هزینه های کمرشکن دارند که امسال مجلس ۵۰۰۰ میلیارد تومان برای این امر به صندوق بیماران خاص و صعب العلاج اختصاص داد. هفته قبل هیئت دولت نیز این صندوق را تصویب کرد. حتی بنا داریم داروهای این عزیزان را به درب منزل آنها بفرستیم.
وزیر بهداشت در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره طرح دارویاری، بیان کرد: در حوزه غذا و دارو کار انقلابی، طرح دارویار بود. ابتدای سال ۱۴۰۱ به ما میگفتند آزادسازی ارز ترجیحی را اجرا کنید و ۴ ماه طول کشید تا زیرساختها فراهم شود و ۹۴۰۰ قلم دارو را در ۱۶۰۰ کد ژنریک به صورت الکترونیک آوردند. در ادامه نیز بدهی بیمهها به داروخانهها پرداخت شد. برای اینکه احتکار رخ ندهد بودن اطلاع قبلی در ساعت ۱۲ شب ۲۳ تیر این کار اعلام شد و همه را به مراکز درمانی کشور دادیم. سیستم تی تک و HIS بیمارستانی با این طرح تقویت شد. این طرح بسیار موفق است. امروزه بالای ۹۰ درصد نسخه الکترونیک پیشرفت کرده است و با اجرای طرح دارویار نیز قیمت برخی داروها کمتر هم شد. هدف ما این است که شرکتهای تولیدی علیرغم تامین نیاز داخلی کشور به داروها، به تولید برای صادرات نیز اقدام کنند.
وی در این باره ادامه داد: به دلیل مشکلات صنایع داخلی، کمبودهای دارویی داشت خود را نشان میداد؛ به طوری که در ابتدای شروع طرح دارویار نزدیک ۱۰۰ قلم کمبود دارویی داشتیم و طی این مدت اجرا، امروز این کمبودها به ۸۰ قلم رسیده است و امیدواریم به همین روند کمبودها تامین شود و رضایتمندی مردم را در این طرح داشتیم. همچنین داروخانهها نگران بودند که ممکن است به موقع پول آنها پرداخت نشود. در این زمینه و در شروع این طرح، سازمان برنامه و بودجه چهار هزار میلیارد تومان تخصیص داد و توزیع شد و قول داده شد این این کار ادامه یابد. در این راستا منبعی که ایجاد کردیم منابع جدیدی نبوده است این پول قبلا در ارز ترجیحی داده میشد و الان به مصرف کننده داده میشود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه یارانه سلامت در طرح دارویار شامل همه داروهایی که افزایش قیمت داشتند، میشود، افزود: حتی اگر دارویی پوشش بیمهای هم نداشته باشد، یارانه سلامت شامل آن میشود و این اعتباری است که وجود دارد و نگرانی برای داروخانهها و مراکز درمانی وجود ندارد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره افزایش پرداخت از جیب مردم بابت هزینههای درمانی نیز گفت: پرداخت از جیب مردم متاسفانه در سالهای اخیر بسیار افزایش یافته است. ما راهکارهایی در این زمینه داریم و طرح دارویار نیز در همین جهت دارد انجام میشود.
وی در این باره افزود: نزدیک به هزار بیمارستان و ۱۵۰هزار تخت بیمارستانی و ۶۰۰هزار پرسنل داریم و این درحالیست که بهرهوریمان چندان خوب نیست و شاید حدود ۲۵ درصد از مراکز درمانیمان بهرهوری دارند. پرداخت از جیب مردم وقتی کم میشود که از مراکز درمانی بهتر استفاده شود و باید بهرهوری را افزایش دهیم که این کار نیز عمدتا با تمام وقتی نیروهای سلامت حادث میشود و به همین جهت بود که امسال تعرفه خدمات بخش خصوصی و دولتی را نزدیک هم کردیم.
عیناللهی تصریح کرد: ما در گام بعدی سقفها را تغییر دادیم و در نتیجه شرایطی ایجاد شد که افراد در بخش دولتی و بیمارستانها برخورد فعالتری ببینند و این باعث کاهش هزینهها میشود. در رابطه با داروها هیچ دارویی از لیست بیمهها خارج نشده است. ممکن است دارویی در لیست بیمه نبوده باشد اما اگر دارویی در لیست بیمه بوده است، به هیچ وجه از این لیست خارج نشده است. ما برنامه داریم که داروهای جدید هم وارد لیست کنیم و در این رابطه شورای عالی بیمه سلامت تصمیمگیری میکند ولی اگر کسی از طریق بیمه و نسخه الکترونیک وارد داروخانه شود، به هیچ وجه با افزایش قیمت دارو مواجه نمیشود. از سوی دیگر کنترل بخش خصوصی درمان هم از تاکیدات ما است و همه باید بر اساس تعرفههایی که دولت مشخص کرده است، ارائه خدمت کنند. اگر شکایتی هم وجود دارد مردم میتوانند آن را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند تا به تخلفات رسیدگی شود.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره برنامه وزارت بهداشت برای خرید واکسنهای ایرانی کرونا و صادرات آنها، تصریح کرد: در زمینه صادرات مجوز صادرات واکسن کرونا از سوی ستاد ملی کرونا به تمام تولید کنندگان داده شده است و میتوانند بازاریابی کنند. روش تولید واکسن ما پیشرفت کرده است و سازندگان واکسن همین الان می توانند هر واکسن دیگری تولید کنند. اکنون به انستیتو پاستور گفتیم اصلا تولیدات خود را عمدتا به محصولات دیگر ببرید. شرکتهای دیگر هم بسته به نیاز باید تولید کنند و این میزان واکسن موجود میتواند نیاز ما را تامین کند و از این به بعد یا باید تغییر کاربری دهند و درصدی هم همانگونه بمانند. هزینه واکسنسازها که نزدیک ۸۰۰۰ میلیارد تومان بود تا اندازه ۶.۵ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است و مبلغ کمی از بدهی مانده است. در مجموع با توجه به ذخیره مناسب واکسن در کشور، فعلا نمیتوانیم ثبت سفارش کنیم؛ چراکه در این صورت ممکن است تاریخ واکسنها بگذرد.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درخصوص آخرین اخبار و اطلاعات از آبله میمونی و برنامه ایران برای استفاده از واکسن علیه این بیماری، تصریح کرد: بیماری آبله میمونی مانند کرونا نیست. شیوع آبله میمونی به صورت تک گیر است و خوشبختانه همهگیری نداشته است و حدود ۳۶ هزار نفر در دنیا مبتلا شدهاند. واگیری این بیماری بیشتر مواقعی است که تاولها شکافته شود و باعث انتقال ویروس شود. در کشور ما فعلا تنها یک مورد مبتلا گزارش شده است البته با توجه به مسافرتها این امکان وجود دارد که بازهم ابتلا صورت گیرد اما ما نگرانی زیادی از آن نداریم. اگر همهگیری این بیماری زیاد شود امکان واکسیناسیون وجود دارد و میشود واکسنی تولید شود اما فعلا ضرورتی ندارد و فعلا تمرکز ما بر پیشگیری و آموزش است.
وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره قانون جوانی جمعیت و وضعیت غربالگریهای جنین در دوران بارداری، تاکید کرد: قانونی برای جوانی جمعیت وجود دارد و وزارت بهداشت موظف به اجرای قانون است. ما قرارگاه جوانی جمعیت را تشکیل دادیم که از تمام اساتید و دانشمندان این امر دعوت کردهایم. سطح انجام غربالگریهای بارداری متفاوت است. سطح یک آن در کل کشور بسیار پراکنده و غیرتخصصی بود و هرکس اجازه داشت این کار را انجام دهد. الان دیگر نام غربالگری روی آن نمیگذاریم بلکه نامش تشخیص ناهنجاری کروموزمی است که به سطح دو خدمات رفته است و این یعنی تمام متخصصین مربوطه اجازه دارند انواع آزمایشها بویژه در کسانی که سابقه ناهنجاری کرومزومی را در خانواده داشتهاند را تجویز کنند. آزمایشات سطوح مختلفی دارد که برخی از آنها مانند آمینو سنتز می تواند سبب بروز سقط جنین شود. به همین دلیل بر اساس روال کمیته علمی این کار تشخیص ناهنجاری کروموزمی انجام میشود و به هیچ وجه از متخصص زنان رفع تکلیف نمیشود که نخواهند ناهنجاری را تشخیص دهند. متخصص زنان موظف است که هم سلامت مادر و هم سلامت جنین را تامین کند و اگر تشخیص دهد که ناهنجاری کروموزمی وجود دارد میتواند طبق آییننامه اقدام کند. نباید در این زمینه فضاسازی صورت گیرد؛ ما این کار را تخصصی کردهایم. فقط متخصص زنان میتواند توصیه به غربالگری داشته باشد و روال کاری از این طریق انجام میشود.
او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره جذب نیرو در وزارت بهداشت، بیان کرد: چون مرتبا در حال افزایش ارائه خدمات هستیم، نیاز داریم که نیروهای حوزه سلامت را در تمام ردهها جذب کنیم که این نیاز به اعلام و مجوز سازمان اداری استخدامی دارد و بسته به مجوزی که آنها به ما میدهند ما استخدام میکنیم. قطعا برای نیروهایی که در کرونا زحمت کشیدند، امتیاز خاصی قائل میشویم اما بدون امتحان استخدامی ما کاری نمیکنیم. الان نزدیک ۳۰ هزارنفر اعلام نیاز کرده ایم که بسته به مجوزها استخدام انجام میشود.
دعوت وزیر بهداشت از مردم برای سرمایه گذاری در حوزه تولید دارو
او درباره برنامه وزارت بهداشت برای ایجاد کارخانههای تولید دارو در مناطق محروم، توضیح داد: اکنون ۶۵ درصد داروهای تولید داخل ما در بخش خصوصی انجام میشود، ما الان استعداد زیادی در تولید داروهای هایتک و ظرفیت زیادی را در حوزه تولید دارو داریم و امیدواریم مردم هم سرمایههای خود را به جای ملک و ارز به این حوزه بیاورند. قول میدهم هر کسی این سرمایه را به حوزه دارو بیاورد سود زیادی خواهد کرد. قبلا داروهای ما در کشورهای همسایه قاچاق میشد که امیدواریم با اجرای طرح دارویاری جلوی این دست اتفاقات گرفته شود.
وی ادامه داد: در کرمانشاه یکی از کارخانههای دارویی پنج سال تعطیل بود و ما همانجا اعلام کردیم که حاضریم هر تسهیلاتی را برای بازگشایی کارخانه و ایجاد کارخانجات جدید ارائه دهیم. آییننامهای را هم در این رابطه در هئیت دولت تصویب کردیم و بزودی این آییننامه را در اختیار رسانهها قرار دهیم.
عیناللهی درباره پزشکی خانواده، توضیح داد: ۱۸ سال است که قرار است این قانون اجرایی شود و در نهایت در مازندارن و شیراز به شکل پایلوت اجرایی شد. این طرح نقاط ضعف و قوت زیادی دارد اما ما در این بحث برنامههایی مشابه دارویار داریم. یکی از دلایل عدم موفقیت پزشک خانواده از نظر ما این بود که با آن برخورد دولتی و اجباری شده است که سبب شده است مردم از آن رانده شوند. طراحی ما این است که به نحوی پزشک خانواده را با در نظر گرفتن مشوق و مزایا برای افراد اختیاری کنیم تا به این شکل کانالی ایجاد شود که هرکس وارد این کانال شد از مزایا برخورد باشد و برخورد اجباری صورت نگیرد. برنامه ما این است که این طرح در کل کشور اجرا و از شکل پایلوت خارج شود.