کد خبر: ۳۶۳۱۱
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹

پروازهای فروردین ماه ۲۶۴ روز تاخیر داشت!

پروازهای ایرلاین‌های داخلی در فروردین ماه با آمارهای عجیبی از تاخیر رو به رو هستند و در این میان بهترین شرکت‌های هواپیمایی بیشتر از یک ساعت تاخیر را در پروازاهای خود به ثبت رساندند و متوسط تاخیر همه پروازها ۸۱ دقیقه است.

تاخیرهای طولانی‌مدت در پروازهای مسافری یکی از مشکلاتی است که مردم همیشه آن را کم یا زیاد در فرودگاه‌های کشور تجربه می‌کنند و گاهی اوقات نیز آنقدر حوصله سر بر شده که کار را به تنش و دعوا کشانده است اما به نظر می‌رسد این آمارها تغییر چندانی نسبت به سال‌های گذشته نداشته است.

جدیدترین آمارهای منتشر شده از عملکرد فرودگاه‌های کشور نشان می‌دهد که وضعیت تاخیر در پروازهای مسافری اصلا مناسب نیست و با وجود کاهش جزئی در این زمینه در فروردین ماه امسال نسبت به اسفند ماه سال گذشته، اعداد و ارقام عجیبی در جدول منتشر شده از سوی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران به چشم می‌خورد.

در این جدول ۱۸ شرکت هواپیمایی فعال ۴۴۰۷ پرواز خود از میان ۱۴ هزار و ۳۹۲ پرواز را با تاخیرهای بیشتر از ۳۰ دقیقه انجام داده‌اند که به بیش از ۳۱ درصد می‌رسد. اما نکته عجیب‌تر اینکه جمع دقایق پروازهای تاخیری به ۳۵۵ هزار و ۶۲۱ دقیقه معادل ۵۹۲۷ ساعت و ۲۴۶ روز می‌رسد.

اگر نگاهی دقیق‌تر به این آمارها بیاندازیم. متوسط زمان تاخیر در این پروازها به ۸۱ دقیقه می‌رسد و در این میان کمترین تاخیر در میان پروازهای تاخیری به ۶۳ دقیقه و بیشترین آن به ۱۱۴ دقیقه می‌رسد. البته این آمار مربوط به پروازهای تاخیری از نگاه ایران بر می‌گردد چرا که طبق تعریف وزارت ترابری آمریکا که مورد توافق جهانی قرار گرفته است، یک پرواز خروجی در صورتی به موقع تلقی می‌شود که خروج آن از توقفگاه حداکثر ۱۵ دقیقه بعد از زمان برنامه‌ریزی شده برای خروج باشد اما در ایران این مدت حداکثر ۳۰ دقیقه در نظر گرفته شده است.

این اعداد و ارقام عجیب و غریب، یعنی میزان تاخیر در پروازها از نظر زمانی تغییر چندانی نسبت به ماه گذشته و حتی سال‌های گذشته نداشته است و این مسئله نشان می‌دهد که طی این سال‌ها همواره چنین رویه‌ای در میان ایرلاین‌ها و شرکت‌های فرودگاهی (البته با شدت و حدت نسبتا متفاوتی) برقرار بوده است.  چرا که متوسط زمان تاخیر پروزاهای تاخیردار در اسفندماه سال گذشته ۸۳ دقیقه بوده است و این یعنی تنها در فروردین ماه دو دقیقه از این تاخیر کاسته شده است و همین آمار نسبت به پروازهای انجام شده در سال ۱۳۹۸ یعنی تقریبا قبل از شروع شیوع ویروس کرونا تنها یک دقیقه بهبود یافته است.

اما عوامل و دلایلی که عموما باعث این تاخیر می‌شود و همواره در گزارش تحلیلی شرکت فرودگاه‌ها به آن اشاره شده است، شامل عملکرد شرکت‌های هواپیمایی، تاخیر در ورود، نقص فنی، شرایط جوی و غیره بوده است که باز هم در بین این دلایل و عوامل، همواره شرکت‌های هواپیمایی بیشترین سهم را داشته‌اند و با فاصله زیاد صدرنشین این جدول بوده‌اند.

نظرات بینندگان