کد خبر: ۳۵۷۱۵
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۹

نگاهی به کاوشگر خلیج فارس

رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور از برگزاری تور‌های اکوتوریسم دریایی توسط شناور کاوشگر خلیج فارس در زمان‌هایی که این شناور مورد استفاده در گشت‌های تحقیقاتی قرار نمی‌گیرد، خبر داد.
ملیحه سادات حسینی- دکتر بهروز ابطحی در گفتگو با خبرنگار قلم با بیان اینکه صنعت گردشگری به عنوان مهم‌ترین صنعت جهان در دهه‌های اخیر رشد سریعی در توسعه اقتصادی جهان داشته است، گفت: یکی از مهم‌ترین آثار رشد سریع گردشگری مسأله اشتغال‌زایی آن است.

رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور، افزود: به دلیل قابل توجه بودن پتانسیل‌های گردشگری دریایی و ساحلی کشور، اعم از جذابیت‌های طبیعی، فرهنگی و علمی و نیز قابلیت فعالیت این صنعت در تمام فصول سال، گسترش گردشگری دریایی می‌تواند سهم بسزایی در ایجاد اشتغال و توسعه فرهنگ دریایی داشته باشید.

وی با اشاره به توافق‌نامه به امضا رسیده ما بین پارک ملی علوم و فنّاوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی و شرکت کاسپین طلایی، گفت: بر این اساس امیدواریم در آینده نزدیک شاهد توسعه اکوتوریسم دریایی در خلیج فارس باشیم.

دکتر ابطحی از برنامه ریزی و برگزاری دوره‌های عملی و کارگاه‌های آموزشی در حوزه گردشگری دریا‌یی در آب‌های پیرامونی کشور به ویژه خلیج فارس با استفاده از شناور تحقیقاتی اقیانوس‌شناسی با همکاری پارک ملی علوم و فنّاوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی و شرکت کاسپین طلایی خبر داد.

به گفتۀ رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور، بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته، برگزاری تور‌های اکوتوریسم دریایی توسط شناور کاوشگر خلیج فارس در زمان‌هایی که این شناور مورد استفاده در گشت‌های تحقیقاتی قرار نمی‌گیرد، خبر داد.

وی با اشاره به اینکه کاوشگر خلیج فارس چهار ماه در سال برای انجام گشت‌های تحقیقاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار داشت: استفاده از این شناور با هدف اکوتوریسم دریایی یکی از مزیت‌های مهم برای این شناور تلقی می‌شود چرا‌که فعالیت مستمر کشتی و عدم  پهلوگیری آن به مدت طولانی به لحاظ فنی برای شناور بسیار حائز اهمیت است.

وی با تاکید بر ضرورت آمیخته شدن توریسم دریایی با علم و پژوهش، بیان داشت: در صورت تحقق این امر از طریق استفاده از کاوشگر خلیج فارس به عنوان سرمایه ملی، شاهد توسعه‌ای پایدار در زمینه صنعت گردشگری دریایی خواهیم بود.

این مقام مسئول در پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور، یادآور شد: ایجاد اکوتوریسم دریایی در آب‌های جنوبی کشور می‌تواند با ایجاد حس وطن دوستی در گردشگران، حفاظت از محیط زیست دریایی را نیز به دنبال داشه باشد.

دکتر ابطحی در ادامه گفته‌های خود بیان داشت: یکی از مهمترین اهداف پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با پارک فنّاوری و بخش خصوصی برای بهره گیری از شناور کاوشگر خلیج فارس، ترویج علم از طریق اکوتوریسم است.

به گفته رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور، بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته گشت‌های گردشگری دریایی علمی با استفاده از شناور کاوشگر خلیج فارس به مدت دو شب و سه روز صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان ساخت: شناور کاوشگر خلیج فارس از قابلیت‌های لازم جهت اسکان و پذیرایی افرادی که در قالب تور‌های اکوتوریسم قرار است از این شناور استفاده کنند را به طور کامل و استاندارد دارا است.

عملیات ساخت کاوشگر خلیج فارس در موافقت نامه‌ای بین معاونت علمی و فنّاوری رئیس جمهور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اردیبهشت سال ۱۳۹۰ توسط مجتمع شهید درویشی وابسته به سازمان صنایع دریایی کشور آغاز و پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی به عنوان مجری طرح تعیین شد.

فرآیند ساخت این کشتی چهار سال طول کشید و با هزینه‌ای بالغ بر ۲۷ میلیارد تومان ساخته شد. در اختیار داشتن شناور تحقیقاتی برای هر کشور به منظور انجام مطالعات و آزمایش‌های میدانی در سطح و زیر دریا، زمینه‌ساز پیشرفت در حوزه تحقیقاتی و بهره‌مندی از مزایای آن در صنعت و حفظ محیط‌زیست است. حضور فعال ایران در کاوش‌های دریایی مثل پایش و اکتشاف در اقیانوس‌ها زمینه‌ساز نقش‌آفرینی بیشتر کشور در فعالیت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خواهد بود.

شناور کاوشگر خلیج فارس به صورت رسمی در مراسمی در بندر‌عباس در تاریخ ۲۶ بهمن ماه ۱۳۹۵ در خلیج فارس به آب اندازی و به پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی تحویل داده شد. این شناور با ۵۰ متر طول، ۱۰ متر عرض و ۱۲ متر ارتفاع  ‏قادر است با آب و سوخت کامل به مدت ۴۵ روز با ظرفیت ۲۷ نفر در آب‌های خلیج فارس، دریای عمان و شمال اقیانوس هند ‏اقدام به تحقیقات میدانی کند.
منبع: قلم نیوز
نظرات بینندگان