قلمنیوز:نمک رایجترین و مهمترین موردی است که افراد مبتلا به فشار خون در خوردن آن پرهیز دارند، اما به جز نمک، برخی دیگر از خوراکیها نیز وجود دارند که در افزایش فشار خون نقش دارند. تعداد غذاهایی که برای فشار خون بالا مضر محسوب میشوند بسیار زیاد است با این وجود ما به برخی از این موارد اشاره میکنیم:
کالباس و سوسیسبسیاری از افراد از کالباس و سوسیس به عنوان یک ناهار کامل استفاده میکنند، اما مقدار بالای نمک آن (دو قطعه ژامبون معمولی حاوی ۷۳۰ میلی گرم سدیم است) خبر بدی برای فشار خون شما است. آیا میدانید که دریافت سدیم مستقیماً با فشار خون بالا ارتباط دارد؟ طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سدیم در رژیم غذایی شما میتواند منجر به افزایش فشار خون شود و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را افزایش میدهد. بهترین راه برای کاهش فشار خون، خوردن غذاهای کم نمک است.
ترشیترشیهای مختلف و پرطرفداری مانند خیارشور که در انواع ساندویچ، همبرگر یا دیگر غذاها دیده میشود میتواند نقشی پررنگ در افزایش فشار خون داشته باشد چرا که ترشیجات مقدار زیادی نمک از آب نمک خود جذب میکنند. برای جایگزین سالمتر، خیار تازه یا سایر سبزیجات خام را امتحان کنید.
بیکن
ترکیب چربی و نمک نیز میتواند بسیار خطرناک باشد. خوراکیهایی مانند بیکن که سرشار از چربی، نمک و دارای کلسترول بالا هستند برای سلامتی بسیار خطرناک محسوب میشوند. حتی اگر فشار خون بالا ندارید، باید مصرف بیکن را محدود کنید. زیرا مطالعات حاکی از آن است که این خوراکی میتواند خطر ابتلا به سرطانهای خاص را افزایش دهد.
نوشیدنیهای شیریننه تنها نوشیدنیهایی با قند اضافه باعث افزایش وزن میشوند بلکه بر فشار خون شما نیز تأثیر میگذارند. طبق یک مطالعه، افرادی که به میزان قابل توجهی نوشیدنیهای شیرین مینوشند، در معرض خطر فشار خون بالا هستند.
سیبزمینی سرخ کرده
دفعه بعد که تصمیم گرفتید ناهار بخورید، از سیبزمینی سرخ شده پرهیز کنید. درعوض، سالاد یا سبزیجات بخارپز سفارش دهید.
قهوهبه جز در مواردی که پزشک دستورالعمل دیگری باشد بهتر است افراد دارای فشار خون بالا، مصرف قهوه خود را کنترل کنند.
پیتزااگر فشارخون دارید، باید منوهای تحویل پیتزا را در سطل بازیافت ریخته باشید. بسیاری از مکملهای پیتزا مانند سس گوجه فرنگی، پنیر و مخلفات سرشار از نمک و چربی اشباع هستند که میتوانند فشار خون شما را بالا ببرند.
مرغ سوخاریدر صورت بروز فشار خون بالا، غذاهای سرخ شده باید از رژیم غذایی خارج شوند. در یک مطالعه جدید، محققان غذاهای سرخ شده را عامل اصلی فشار خون بالا دانستند. چربی و سدیم زیاد مواد غذایی به ویژه برای سلامتی قلب و عروق مضر است.
ذرت بو دادهدر حالی که پاپ کورن خانگی یک میان وعده سرگرم کننده و سالم است، پاپ کورن یا ذرت بودادههایی که در سینماها و تفرجگاهها سرو میشوند بسیار خطرناکند و فشار خون را بالا میبرند.
پنیرهای شوربسیاری از پنیرهای سنتی به دلیل سطح بالای سدیم در افراد فشار خون ایجاد میکنند؛ بنابراین بهتر است پنیرهایی را که کمتر شور هستند برای صبحانه یا میان وعده خود انتخاب کنید.