کد خبر: ۳۴۵۱۰
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
مراجعه روزانه بیش از هزاران نفر به بیمارستان‌ها

پایتخت در محاصره «دلتا کرونا»

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران با تاکید بر اینکه وضعیت کرونا در تهران بحرانی است گفت: ۲۵ درصد افرادی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند به نوعی از بستری نیاز دارند.
قلم‌نیوز:نادر توکلی معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران در گفت‌وگو با  خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس گفت: شدت ابتلا در تهران بسیار بالا است و در شانزده ماه گذشته چنین تجربه ای نداشته ایم. ادامه روند نگران کننده است چون ارزیابی دقیقی نداریم که این افزایش شیوع تا کجا ادامه خواهد داشت ولی آنچه مسلم است تعداد بی سابقه مراجعان و مبتلایان است به طوری که گرونای دلتا تهران را محاصره کرده است.

وی افزود:مراجعات به بیش از هزاران نفر در روز رسیده است و این آمار فقط مختص مراکز درمانی به جز مطلب‌ها است. بسیاری از هم میهمان به خدمات پزشکی سرپایی و بستری نیاز دارند. اگرچه تمهیدات بسیار خوبی برای افزایش خدمات سرپایی درنظر گرفته شده اما فشار زیادی بر روی کادر درمان است و حدود ۶۰ درصد از تخت‌های بستری در اختیار بیماران کرونایی است و ما هنوز به آرامشی نرسیده‌ایم تا بتوانیم وضعیت را پیش بینی کنیم. وضعیت بیماری در تهران بسیار بحرانی است.

توکلی با اشاره به اینکه بیماران پس از مراجعه ارزیابی می شوند گفت: بیمارانی که پس از ارزیابی حال مساعدی داشته باشند به طور موقت بستری می شوند و داروهای ضد ویروس و کورتیکواستروئید دریافت کرده و اکسیژن‌ درمانی می‌شوند و پس از ترخیص برای روزهای بعد وقت مراجعه می گیرند. گروهی از مراجعه‌کنندگان هم نسخه سرپایی دریافت کرده و مرخص می شوند و تعدادی هم برای بستری در بخش‌های مراقبت های ویژه و بخش فرستاده می‌شوند. طبق آمار از هر ۲۰ هزار نفر مراجعه کننده ۱۵۰۰ نفر بستری می‌شوند و از تعداد کل مراجعه‌کنندگان حدود ۲۵۰۰ نفر به صورت موقت بستری و ترخیص می شوند یعنی ۲۵ درصد افرادی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند به نوعی از بستری نیاز دارند.

معاون درمان ستاد کرونای استان تهران خاطرنشان کرد: ما به جز بیماران کرونایی، بیماران دیگر اعم از بیماران قلبی و مغزی و تصادفی را داریم. علیرغم اینکه تمامی جراحی‌های غیر ضروری در بیمارستان‌ها لغو شده و بیمارانی که درمان آنها می‌تواند با تاخیر انجام شود در بیمارستان ها پذیرش نمی شوند و عموم امکانات معطوف بیماران کرونایی است.

وی درباره بیمارستان سیار گفت: سازه های موقتی در بیمارستان ها ایجاد شده که می توان خدمات سرپایی مورد نیاز به بیماران کرونایی را در این بخش ها ارائه داد. حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تخت در اورژانس ها هستند که این تخت ها در شیفت‌های عصر و شب بیماران را می پذیرند. از صبح تا ظهر بیماران ویزیت می‌شوند برخی ترخیص، بستری و حتی متاسفانه فوت می شوند. ماحدود ۱۵۰۰ تخت را برای روز بعد خالی نگه می داریم تا بیماران از آن استفاده کنند.

توکلی با تاکید بر اینکه فعلا سویه غالب کرونا در تهران سویه دلتا است اظهار داشت: بر اساس شواهد بالینی بیماران سویه غالب در تهران دلتا است. هر روز به تعداد بیماران افزوده می شود و رکورد تعداد بیماران شکسته می شود. ما هنوز وارد پیک موج پنجم نشده ایم. هنوز نمی دانیم این روند تا چه زمانی صعودی خواهد بود.

توکلی در پاسخ به اینکه علاوه بر بیمارستان های خصوصی، بیمارستان‌های دولتی هم با کمبود رمدسیویر مواجه هستند؟؛ افزود: یکی از درمان‌های اختصاصی استفاده از رمدسیویر است اما اینطور نیست که این دارو معجزه کند. داروهای کورتیکو استروئیدی و داروهای ضد انعقاد خون هم به درمان کمک می‌کنند. این دارو در کلینیک های سرپایی مراکز دولتی در صورت تجویز پزشک در دسترس است و تعدادی از داروخانه های منتخب هم این دارو را با تجویز پزشک متخصص ارائه می‌دهند. مشکل ما مشکل نقدینگی بیمارستان‌ها و همکاری بیمه‌ها است با همکاری بیمه ها می توانیم این دارو را بیشتر تهیه کنیم چون رمدسیویر داروی گرانی است.

وی بر پوشش بیمه ای سی تی اسکن تاکید کرد و گفت: سی تی اسکن باید با تجویز پزشک انجام شود. وقتی پزشک سی تی اسکن را در نسخه بیمه ای تجویز کند بیمار می‌تواند از این خدمات تحت پوشش بیمه برخوردار شود. افرادی که خودشان برای سی تی اسکن بدون تجویز نسخه با مُهر پزشک مراجعه می کنند؛ خدمات را به صورت آزاد دریافت خواهند کرد.

معاون درمان ستاد کرونای استان تهران  با اشاره به اینکه وقتی بحران مزمن می شود میزان حساسیت ها کم شده و منجر به رفتارهای پرخطر و بی تفاوتی و ساده انگاری می شود گفت: ساده انگاری در کشور بزرگترین خسارت برای سیستم مدیریت کرونا است.


منبع: فارس
نظرات بینندگان