تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
كاهش نرخ تورم نقطهاي
بر اساس گزارش اخير، نرخ تورم نقطهاي تير ماه 1400 در مقايسه با ماه قبل ٤ واحد درصد كاهش يافته است. از سوي ديگر نرخ تورم نقطهاي گروه عمده «خوراكيها، آشاميدنيها و دخانيات» با كاهش ٥,٤ واحد درصدي به ٥٦.٩ درصد و گروه «كالاهاي غيرخوراكي و خدمات» با كاهش ٣.٤ واحد درصدي به ٣٧.٤ درصد رسيده است.
با وجود كاهش نرخ تورم خوراكيها، احتمال افزايش قيمت محصولات پروتئيني به ويژه گوشت مرغ كه مهمترين و تنها گوشت سفره افراد با درآمد كمتر است، دور از ذهن نيست. در قسمت ديگري از گزارش مركز آمار نرخ تورم نقطهاي براي خانوارهاي شهري ٤٢,٩ درصد است كه نسبت به ماه قبل 4 واحد درصد كاهش داشته است. همچنين اين نرخ براي خانوارهاي روستايي ٤٧.٧ درصد بوده كه نسبت به ماه قبل ٣.٨ واحد درصد كاهش داشته است.
افزايش نرخ تورم ماهانه خانوارهاي كشور
تورم ماهانه براي گروههاي عمده «خوراكيها، آشاميدنيها و دخانيات» و «كالاهاي غيرخوراكي و خدمات» به ترتيب ٣.١ و ٣.٨ درصد بوده است.اين در حالي است كه نرخ تورم ماهانه براي خانوارهاي شهري ٣,٦ درصدبوده كه نسبت به ماه قبل ١.١ واحد درصد افزايش داشته است. همچنين اين نرخ براي خانوارهاي روستايي ٣.٢ درصد بوده كه نسبت به ماه قبل 0.٦ واحد درصد افزايش داشته است.
خوراكي، سومين گروه با تورم بالا
بيشترين تورم نقطهاي در تيرماه مربوط به گروه كالايي هتل و رستوران با
62.3 و بعد از آن نيز به گروههاي مبلمان و خوراكي با 59.6 و 57.4 درصد
اختصاص داشت. ميوه و خشكبار با تورم ماهانه 6.5 درصد بيشترين تغيير قيمت را
به خود اختصاص دادند و از سوي ديگر روغن و چربي با تورم يك درصد كمترين
تغيير در تيرماه را به نام خود ثبت كردند.
منبع: اعتماد