قلمنیوز:لاله مظفری، با بیان اینکه مصرف نوشابه هیچ فایدهای برای بدن ندارد،
گفت: این نوشیدنی نه ویتامین دارد، نه مواد معدنی و نه فیبر و عملا هیچ
خاصیت و فایدهای برای بدن ندارد.
وی افزود: در کنار اینکه مصرف
نوشابه سودی به بدن نمیرساند، مصرف آن با مضرات بسیاری برای بدن همراه است
و استفاده از آن حجم زیادی از قند و کالری را وارد بدن میکند.
مظفری
گفت: اولین مزهای که از خوردن نوشابه احساس میکنیم، شیرینی است که به
دلیل قند فراوان موجود در آن است. این قند فراوان وقتی وارد بدن میشود
مقدار انسولین خون را افزایش میدهد و در پی این افزایش افراد احساس گرسنگی
کرده و دوست دارند غذای بیشتری مصرف کنند که منجر به افزایش وزن آنها
میشود.
وی افزود: از طرفی مصرف خود این قندها هم وزن افراد را افزایش میدهد و بخش زیادی از آن در بدن تبدیل به چربی میشود.
این
کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: بسیاری افراد تصور دارند که کبد چرب به دلیل
استفاده بیش از حد چربیها بوجود میآید و این درحالیست که اولین عامل
ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی مصرف بیش از حد قندهای ساده است که در
نوشابه به میزان فراوان وجود دارد.
مظفری با بیان اینکه مصرف نوشابه
چاقی شکمی را بدنبال دارد، گفت: بنابر اعلام نظر سازمان بهداشت جهانی
افرادی که چاقی شکمی دارند عملا بیمار قلبی محسوب میشوند، حتی اگر دیگر
فاکتورهای سلامت آنها نرمال باشد و این افراد در معرض ابتلا به دیابت نوع
۲، کبد چرب و ... قرار دارند.
این کارشناس تغذیه به خطرات دیگر قند
بالای نوشابه اشاره کرد وافزود: این قند بالا وقتی وارد بدن میشود، بدن
مرتبا انسولین ترشح میکند و به مرور زمان و با مصرف بیش از حد نوشابه نوعی
"مقاومت به انسولین" در بدن ایجاد میشود و به همین علت قند دیگر وارد
سلولها نشده و در خون باقی میماند.
وی افزود: این بالا بودن قند در خون باعث میشود لوزالمعده فشار کاری
بیشتری برای ترشح انسولین به خود وارد کند و همین پرکاری فراوان لوزالمعده
را در معرض ابتلا به سرطان قرار میدهد.
مظفری یادآور شد: علاوه بر
مقاومت انسولینی، یکی دیگر از مضرات مصرف نوشابه "مقاومت لپتینی" است، در
این حالت فرد احساس سیری نمیکند و مرتب غذا میخورد که منجر به چاقی او
میشود.
مظفری یادآور شد: به خاطر گاز کربنیک موجود در نوشابه هم
افراد احساس میکنند غذای آنها هضم شده و تمایل دارند مقدار بیشتری غذا
بعد از صرف نوشابه مصرف کنند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف
قند زیاد عملکرد مغز را مختل میکند، گفت: این امر میتواند افرادی که
مصرف بالای نوشابه دارند را در معرض خطر آلزایمر قرار دهد.
مظفری به
دیگر مضرات نوشابه اشاره کرد و افزود: مصرف این نوشیدنی در زنان یائسه
میتواند احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش دهد.
این کارشناس
تغذیه به اسیدهای موجود در نوشابه هم اشاره کرد و افزود: مصرف نوشابه
محیط اسیدی در دهان ایجاد کرده و این امر احتمال پوسیدگی دندانها و ایجاد
آفت و تبخال دهانی را افزایش میدهد.
وی در پایان آب را بهترین
نوشیدنی جهان دانست و افزود: بعد از آب مصرف دوغ توصیه میشود. در خصوص
ماءالشعیر میتوان گفت اگر از تخمیر جو به دست آید و میزان شکر آن کم باشد
از نوشابه بهتر است.
منبع: ایسنا